TOTTENHAM HOTSPUR F.C. – ARSENAL F.C.

A Premier League 35. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A két együttes városi derbijének lehetünk szemtanúi, mely sok izgalmat és feszültséget tartogat nézői számára. A tabella második helyén tartózkodó Tottenham együttese fogadja a hatodik helyen álló Arsenal csapatát. A Tottenham 33 mérkőzéséből 22-őt győzelemmel, 8-at döntetlennel és 3-at vereséggel,ebből  utolsó 5 meccsüket győzelemmel zárták, míg a vendég Arsenal csapata 32 mérkőzéséből 18-at győzelemmel, 6 –ot döntetlennel és 8 –at vereséggel, ebből az utolsó 5 összecsapásból hármat győzelemmel, egyet döntetlennel és egyet vereséggel zártak. A Tottenham hazai pályán 17 mérkőzéséből 15 győzelmet és két döntetlent szerzett, míg az Arsenal idegenben 16 mérkőzéséből tizenegy győzelmet, három döntetlent, valamint 2 vereséget tudhatnak magukénak. Utolsó őszi mérkőzésüket döntetlennel zárták. A Tottenham győzelmi sorozata 8 meccs óta tart, ebben a szezonban még veretlenek hazai pályán, így a mai mérkőzés esélyese a Tottenham. A sérültek listáján szerepel a hazaiaknál Lamela, Winks és Vorm, a vendégeknél pedig Cazorla és Reine-Adelaide. Izgalmas mérkőzés elé nézünk.

Tottenham: Lloris, Davies, Vertonghen, Alderweireld, Trippier, Dier, Wanyama, Son, Alli, Eriksen, Kane

Arsenal: Cech, Gabriel, Koscielny, Monreal, Gibbs, Xhaka, Ramsey, Chamberlane, Özil, Sanchez, Giroud

Az első félidőt a hazaiak kezdték. 1. perc: Kane lőtte a labdát a kapu közepe felé, de Cech védeni tudta. 6. perc: Hazai szöglet következett, melyből egy újabb alakult ki, a beívelést követően Alderweireld fejelte a labdát a kapu fölé. 18. perc: Davies lőtte a labdát a büntetőterületen belülre, de a védők előbb értek oda és tisztáztak, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 21. perc: Sanchez lőtte laposan előre a labdát, de a védők megszerezték azt. 22. perc: Egy középre érkező labdát Alli lőtt a kapu bal oldala mellé. 25. perc: Son lőtte a labdát 16 méterről egy védőbe. 26. perc: Eriksen helyezkedett jól, és erőteljesen lőtte azt a keresztlécre. Még ebben a percben Sanchez lőtt kapura, de a védők blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 29. perc: Hazai szöglet következett, melyből egy újabb, de egyikből sem alakult ki gólveszély. 37. perc: Sanchez tálalt társa elé, de egy védő útját állta. 39. perc: Ramsey lőtt 16 méterről a kapu jobb alsó sarka felé, azonban Lloris hatalmasat védett, az ezt követő szögletből egy újabb következett, de a védők tisztáztak. 44. perc: Sanchez szerzett labdát, majd lőtt 16 méterről a kapu jobb oldala mellé. A hosszabbítás 3 perc. 46. perc:Eriksen adta középre a labdát, de a védők kivágták azt, a szögletből nem alakult ki helyzet. 47. perc: Cechnek kellett védenie egy lövést, a kipattanóra Vertongen csapott le, majd lőtte a labdát a kapu jobb oldala mellé. Még ebben a percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. 49. perc: Ismét hazai szöglet következett ám ebből sem alakult ki gólveszély. Ezzel véget ért az első félidő, melynek eredménye 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. 48. perc:Sanchez lőtte a labdát a kapu elé, de a védők tisztáztak. Még ebben a percben Wanyama vette át a labdát a 16-oson belül, majd lőtte a labdát kapura, azonban Cech védte, az ezt követő szögletből nem született gól. 52. perc: Chamberlain lőtte a labdát a kapu előterébe, azonban a védők tisztázni tudtak, az ezt követő szögletet Özil végezhette el, Giroud érkezett a beívelésre, de lövése a kapu fölé szállt. 55. perc: Eriksen helyezkedett jól az 5-ösön belül, majd lőtt, de Cech védeni tudta, azonban a kipattanót Alli lőtte közelről a kapuba, 1:0! 57. perc: Gabriel szabálytalanságának köszönhetően büntetőhöz jutott a Tottenham, melyet Kane végezhetett el. 58. perc: Kane lőtte a büntetőt tökéletesen a kapu bal alsó sarkába, 2:0! 60. perc: Giroud lőtt 16 méterről kapura, de Lloris hatalmasat védett. Még ebben a percben Gibbs helyezkedett jól a 16-oson belül, majd lőtte a labdát egy védőbe, ezt követően Arsenal szöglettel folytatódott a játék, melyből helyzet nem alakult ki. 65. perc: Welbeck érkezett Xhaka helyére a vendégeknél. 66. perc: Eriksen lőtte a labdát a kapu előterébe, de egy védő kivágta azt, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 67. perc: Alderweireld elé érkezett a labda a 16-oson belül, majd fejelte azt kapura, de egy védő végül tisztázni tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 68. perc: Vertongen lőtte a labdát 16 méterről kapura, de Cech bravúrral védte, ezt követően a Tottenham végezhetett el szögletet, a beívelést követően újabb szöglet alakult ki, Eriksen beadására Kane érkezett az ötösön belül, majd fejelte a labdát a kapu jobb oldala mellé. 70. perc: Gabriel sárgult be. 72. perc: Kane kapott sárga lapot. 73. perc: Oliver sárgult be. 75. perc: Bellerin érkezett Gabriel helyére a vendégeknél. 76. perc: Monreal sárgult be. 77. perc: Kane szerzett labdát a kapu előterében, majd lőtte azt Cechbe, ezt követően hazai szöglet következett, a beívelésre Alderweireld érkezett és fejelte a labdát kapura, de Cech védeni tudta. 79. perc: Son helyére Dembele érkezett, valamint Walcott váltotta Giroudot. 86. perc: Egy középre érkező labdát Walcott lőtt kapura, azonban Lloris résen volt, így könnyedén védte azt. 88. perc: Walker érkezett Trippier helyére. A hosszabbítás 4 perc a félidő végén. 91. perc: Alli helyére Sissoko érkezett. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:0!

Az első félidőben egy küzdelmes játékot láthattunk. A hazai csapat erősebben kezdett, többet birtokolták a labdát és több helyzetet is tudtak kialakítani, ám sikertelenül, mert a félidőt végül döntetlennel zárták. A második félidőben a hazai csapat ismét remekül kezdett, végig koncentráltan játszottak és igyekeztek feltörni a vendégek védelmét. Az Arsenal kontrákból próbált építkezni, de a félpályánál ők is megakadtak. Az 55. percben a hazaiak, Alli révén megszerezték első góljukat, amit közvetlenül követett egy büntető, melyet Kane gólra tudott váltani, így 3 perc alatt megszerezte a második gólját is. Ezt követően a mérkőzés végéig egy két nagyobb hazai helyzetet és néhány sárga lapot leszámítva más már nem történt. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, melyen egyértelműen a hazai csapat uralta a játékot és végül 2:0-ás megérdemelt győzelmet arattak a rivális felett.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.