TOTTENHAM HOTSPUR-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 7. Fordulójának rangadójával indul a szombat délután. A tabella 9. helyén álló  Tottenham Hotspur fogadja a listavezető Manchester City együttesét fogadja hazai körülmények között a White Hart Lane-en. A hazai együttes rajtja nem a leggördülékenyebb volt ugyanis már az első fordulóban vereséget szenvedtek a Manchester United együttesétől, az Old Traffordon. Ezt követően 3 döntetlen következett majd a legutóbbi két összecsapásukat már megnyerték. A hazaiak keretéből ma sérülés miatt Bentaleb;Dembele;Mason és Pritchard nem fog a pályára lépni. A vendég oldalon annál tökéletesebben sikerült  a szezonkezdés ugyanis első 5 mérkőzésüket kapott gól nélkül nyerték meg, ezt követően hazai pályán a Wset Ham United verte meg nagy meglepetésre az akkor a Premier League legdrágább kezdőjével felálló City-t. A vendégek keretéből ma minden bizonnyal Clichy;Silva;Mangala; Delph;Bony  és Hart sérülés miatt nem fog játszani,Zabaleta és Nasri szerepeltetése pedig erősen kérdéses. A két együttes korábbi összecsapásai közül a City nyert meg többet, így az esélyek is a manchesteri kékek győzelmét sejtetik.

Tottenham Hotspur: Lloris;Davies;Verttongen;Alderweireld;Walker;Dier;Alli;Son;Lamela;Eriksen;Kane

Manchester City: Caballero;Sagna;Otamendi;demichelis;Kolarov;Fernandinho;Fernando;Sterling;Toure;De Bruyne;Aguero

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben egy vendég szögletet követően Demichelis elől fejelték el a hazai védők a labdát. A 9.percben De Bruyne távoli lövése kerülte el Lloris kapuját. A 10,percben Otamendi mentett hatalmasat Kane elől majd lamela lövése pattant meg egy vendég védőn, ezt követően hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 18.percben aguero távoli lövését hárította Lloris,az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 20.percben Sagna középre tett labdáját vágták ki a hazai védők, még e percben hazai szögelt következett melyet követően Lamela labdáját fejelték ki a vendég védők. A 25.percben egy hazai szöglet következett melyet nem tudtak kihasználni a hazaiak így a vendégek szerezték meg a labdát ami De Bruyne elé került aki 12 méterről lőtt Lloris alatt a kapuba 0:1! Gyönyörű akció volt higgadt pontos befejezéssel. A 27.percben egy jobb oldali beadást követően Sterling elé került a labda de lövését Lloris nagy bravúrral hárítani tudta. A 30.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 32.percben Otamendi hibáját követően Kane lőtt távolról kapura de lövése pontatlannak bizonyult. A csatár önző volt ugyanis Lamela nálánál jobb helyzetből lőhetett volna. A 35.percben egy jobb oldali beadást követően Otamendi fejelte ki a kapu elől a játékszert. A 36.percben Sterling kapott jó labdát ám a 16-oson belül szerelni tudták. A 41.percben Son lőtt a 16-oson belülről ám labdájába beleléptek majd a kipattanó Kane elé került aki szintén kapura tudott lőni,ám lövését Caballero hárítani tudta. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 43.percben Aguero lövését blokkolták így vendég szögelt következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 44.percben egy szép vendég akció végén Sterling passzolt Kolarov elé aki közelről a kapu fölé lőtt. A 45.percben egy jobbról beérkező labdát Caballero még védeni tudott majd a kipattanó labdát Dier lőtt 35 méterről a jobb kapufa segítségével a kapuba 1:1! A beadást ugyan les előzte meg de azt a partjelző figyelmen kívül hagyta. A reklamáló Demichelis még kapott egy sárga lapot az öltözőbe menet. Ezzel véget ért a félidő melynek állása 1:1!

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 46.percben Caballero húzott le egy középre ívelt beadást. A 48.percben vendég szögelt következett miután Aguero lövését blokkolták a hazai védők. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 50.percben Alderweireld egy jobb oldali pontrúgást juttatott fejjel a kapuba ezzel 2:1! Caballero borzasztóan mozdult ki kapujából. Az 56.percben Toure helyét Navas foglalta el. Az 57.percben Lamela sárgult be. Az 59.percben Sterling lövését védte Lloris magabiztosan. A 60.percben Dier sárgult be. A 61.percben hazai szabadrúgás következett melyet Eriksen lőtt a kapufára gyönyörű mozdulattal majd a kipattanó az egyébként lesen helyezkedő Kane tette szép mozdulattal a kapuba 3:1! A játékvezető ezúttal sem szerzett tudomást partjelzőjétől a lesállásról így a gól érvényes maradt. A 65.percben Eriksen is sárga lapot kapott labdaelrúgásért. A 66.percben egy vendág szabadrúgást követően szöglet következett melyet de Bruyne ívelt középre de a hazaiak kifejelték  labdát. A 68.percben Eriksen helyére Chadli lépett a hazaiaknál  apályára. A 69.percben Nasri állt be Fernandinho helyére. A 70.percben vendég szögelt következett melyet követően Sterling lőtt a kapu mellé. A 73.percben hazai szöglet következett melyet követően son talált közvetlen közelről a kapuba ám ezúttal a partjelző lesen állította meg így a gól érvénytelen. A 77.percben Son helyére Njie állt be a hazaiaknál. A 79.perben egy gyors hazai támadás végén Lamela került a 16-oson belülre ahol egy védőt kicselezvén valamint Caballero-t is lőtt a kapuba 4:1! A 81.percben Navas lőtt a kapu fölé 16 méterről. A 86.percben Aguero helyére Roberts állt be. A 87.percben Lamela helyére Carol állt be a hazaiaknál. A 88.percben Alli sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból De Bruyne lőtt Lloris kezébe. A 90.percben vendég szögelt következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 4 perc, a 94.percben Kane sárgult be s ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a vendégek dominálták a pályát. Több helyzetet alakítottak ki melyeknek köszönhetően sakkban tartották a hazaiakat és meg is szerezték a vezetést. A hazaiak alig tudtak veszélyes támadást vezetni a félidő végéig amikor is a jobb oldalról többször is meg tudták bontani a City védelmét és ennek köszönhetően valamint egy bírói tévedésnek is ki tudtak egyenlíteni. A második játékrészben egyfajta pálfordulat következett be legalább is a félidő elején ugyanis a hazaiak megszerezték egy szabályos góllal a vezetést sőt a ezt követően nem sokkal igaz megint egy lesgólt követően növelték is előnyüket. Ezt követően a City vissza vette a mérkőzés irányítását, ám újabb gólt kapott mellyel végül eldőlt a találkozó sorsa. Összességében a második játékrészben mutatott teljesítményének köszönhetően a hazaiak megérdemelten szerezték meg a 3 pontot.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.