TOTTENHAM HOTSPUR-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 33. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadóját vasárnap délután 17 órától rendezik a White Hart Lane-en. A Tottenham Hotspur együttese fogadja a Manchester United együttesét. A hazaiak a tabella 2. helyén állnak 7 pontra lemaradva a Leicester együttesétől. Eddigi 32 meccsükből 17-et nyertek meg 11 döntetlen mellett és 4 vereséggel. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Hazai környezetben 16 mérkőzésből 9-et nyertek meg 5 döntetlen és 2 vereség mellett, az utóbbi 5 hazai mérkőzésükből 4-et nyertek meg egy döntetlen mellett. A vendégek a tabella 5. helyén állnak eddigi 31 mérkőzésükből 15-öt nyertek meg 8 döntetlen és 8 vereség mellett. Utóbbi 5 mérkőzésükből 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. Idegenben 16 mérkőzésükből 6-szor győztek 4 döntetlen és 6 vereség mellett. Utolsó 5 vendégmérkőzésükön 2 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség szerepel. A két együttes őszi mérkőzését a vörös ördögök nyerték 1:0-ra. Az elmúlt 17 mérkőzésből a hazaiak 2-őt nyertek meg 5 döntetlen és 10 United győzelem mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésen 1 Tottenham győzelem mellett 2 döntetlen és 2 United győzelem született. Az utolsó 5 White Hart Lane-en vívott mérkőzésből 4 döntetlen született és 1 vendég siker. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Tottenham az dei teljesítménye alapján. Érdekes meccs előtt állunk.

Totenham Hotspur: Lloris;Rose;Vertonghen;Alderweireld;Walker;Dier;Dembele;Eriksen;Alli;Lamela;Kane

Manchester United: De Gea;Rojo;Smalling,Blind;Fosu-Mensah;Carrick;Mata;Lingard;Schneiderlin;Martial;Rashford

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 8.percben egy vendég szabadrúgást követően Martial lőtte középre a labdát de a hazai védők ki tudták azt vágni. A 11.percben Fosu-Mensah lövését blokkolták a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet nem de még egy sarokrúgás következett melyet követően Blind beadása szállt el mindenki feje felett. A 17.percben Smalling mentett nagyot egy bal oldali beadást követően, az ezt követő szögletből Kane lőtt kapura s De Gea védett hatalmasat ám a lövést les előzte meg így vendég szabadrúgás következett. A 19.percben Rose lőtt távolról a kapu mellé. A 23.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 26.percben Alli lőtt a kapu mellé 22 méterről. A 28.percben De Gea jött ki rosszul a kapujából de a vendég védők k tudták vágni a labdát amit a hazaiak szereztek meg s egy jobb oldali beadást követően Alli fejelt centikkel a kapu mellé. A 29.percben Fosu Mensah csúszott be Alli elé így helyzet nem alakult ki. A 44.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Kane csúsztatta a kapu mellé a labdát. A félidő végén a hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a hazaik kezdték. A félidőben Young állt be a vendégeknél Rashford helyére. Az 51.percben egy bal oldali beaást vágtak ki a vendég védők melyet Eriksen fülelt le s lőtt kapura de De Gea hárítani tudott majd ezt követően Alli lövését hárította a hálóőr. Az 55.percben Kane lövését De Gea hárította. Az 59.percben Lingard lőtt a kapu mellé. A 62.percben Martial cselsorozatát követően lőtt kapura de Lloris lövése útját állta. A 66.percben egy bal oldali lövést követően De Gea védett hatalmasat. A 68.percben Darmian érkezett Fosu-Mensah helyére a csere oka sérülés. A 70.percben egy hazai kontra végén Alli marad ta 16-oson belül üresen s lőtt a kapu közepébe 1:0! A 72.percben Rose sárgult be. A 73.percben Darmian sárgult be. A 74.percben egy bal oldali beadást követően Alderweireld fejelt a vendégek kapujába 2:0! A 76.percben egy újabb hazai támadás végén Lamela lőtte a hazaik újabb találatát 3:0! A 77.percben Depay váltotta Mata-t. A 79.percben Kane fejesét De Gea védte nagy bravúrral, az ezt követő szögletből ismét De Gea védett nagyot. A 80.percben Rojo lövése pattant meg agy vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 84.percben Young sárgult be. A 86.percben Lamela keresztlabdáját Walker lőtte  a kapufára lesről. A 87.percben Lamela helyére Chadli állt be a hazaiaknál. A 88.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki, ezt követően Kane helyére Son állt be a hazaiaknál. A hosszabbítás 4 perc, a 92 percben Alli sárgult be. A 93.percben Mason állt be Alli helyére. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a vendég együttes birtokolta többet a labdát. A hazai együttes a 30. perc környékén vette át a mérkőzés irányítását. A legnagyobb helyzeteket ekkor alakították ki a hazaiak ám végül találatig nem jutottak. A második játékrészben a hazai együttes nagy fölénybe került s Fosu Mensah sérülése gyakorlatilag eldöntötte a rangadó sorsát ugyanis Darmian beállását követően mindhárom beadás erről az oldalról érkezett. A hazaiak teljesen megérdemelten nyerték  a mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.