UKRAJNA – LENGYELORSZÁG

A mai nap másik C csoportos elődöntőjén Ukrajna csap össze Lengyelországgal. Az Ukrán válogatott az első körben a Németektől kapott ki 2:0-ra majd meglepetésre az Észk-Írektől is 2:0-ra kapott ki így búcsúzott a tornától. A Lengyel válogatott az első körben 1:0-ra győzte le az Észak-Ír válogatottat majd a Német válogatottal játszott 0:0-ás döntetlent. Így jelenleg a Lengyelek a csoport másodikok gólarányuknak köszönhetően. Amennyiben ma Lengyelország győz továbbjut vagy első vagy másodikként ez a gólaránytól függ. Ha döntetlent játszanak akkor is továbbjutnak a Lengyelek s ha kikapnak akkor is minden bizonnyal a legjobb 3.ok közt lépnek tovább. A mérkőzés esélyese a Lengyel csapat.

Ukrajna: Pyatov;Fedetskiy;Kacheridi;Kucher;Butko;Rotan;Stepanenko;Konoplyanka;Zinchenko;Yarmolenko;Zozulya

Lengyelország: Fabianski;Thiago;Gilk;Pazdan;Jedrzejczyk;Kapustka;Krychowiak;Jodlowec;Zielinski;Milik;Lewandowski

A mérkőzést a Lengyel válogatott kezdte. A 4.percben Lewandowski lőtt Milik passzát követően a kapu mellé. A 10.percben Zozulya lőtt kapura szép labdakezelést követően de lövését blokkolták. A 12.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 17.percben Yarmolenko lőtt kevéssel a kapu mellé. A 22.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki csak úgy mint az ezt követő lengyel sarokrúgásból. A 25.percben Rotan sárgult be. A 30.percben Konoplyanka lőtt kevéssel a kapu mellé. A 45.percben Jodlowec vette le a labdát majd lőtt Pyatov kezébe. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt az Ukrán válogatott kezdte. A félidőben Blaszczykowski állt be Zielinsky helyére a vendégeknél. A 46.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 49.percben Zinchenko fejelt a kapu fölé centikkel. Az 54.percben vendég szöglet következett melyet követően Blaszczykowski lőtt a kapu bal oldalába 0:1! Az 56.percben Kaputska lőtt a kapu bal oldala mellé centikkel. A 60.percben Kaputska sárgult be. A 63.percben Yarmolenko lőtt távolról a kapu mellé. A 71.percben Grosicki állt be Kaputska helyére. A 73.percben Zinchenko helyére Kovalenko állt be. A 74.percben Milik fejelt kevéssel a kapu mellé. A 81.percben Fedetsky lőtt a kapu jobb sarka mellé. A 83.percben Rotan lőtt de Fabianski hárítani tudott. A 84.percben Yarmolenko lövését védte könnyedén Fabianski. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Zozulya helyére Tymoschuk állt be míg a 93.percben Milik helyére Starzynski érkezett. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a várakozásoknak megfelelően a Lengyel válogatott kezdett jobban ám meglepetésre ezt követően szinte csak Ukrán helyzetekről lehetett beszámolni. Úgy fest Ukrajna ki akarja köszörülni z eddig elszenvedett csorbákat. A második játékrészben a Lengyelek kissé agresszívebben léptek fel melynek köszönhetően megszerezték a vezetést s mint később kiderült a győztes találatot is. Az Ukránok ezt követően támadtak de kiegyenlíteniük nem sikerült. Így Ukrajna 0 ponttal esett ki míg a Lengyelek gólarányuk miatt a második helyen jutottak tovább.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.