URUGUAY-ANGLIA

A Vb 8. napjának második összecsapásán a D csoport második körének rangadóját rendezik meg Uruguay és Anglia csapatai között. Az első fordulóban mindkét gárda vereséget szenvedett. Az angol vereség könnyedén magyarázható ugyanis Olaszországtól kaptak ki 2:1-re,ugyanakkor Uruguay meglepetésre Costa Rica válogatottjától. Ugyan mindkét gárda veresége fájó ám Anglia kimondottan jól játszott míg Uruguay elég reménytelenül. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek esélyese a jobb nevekből álló angol válogatott.

Uruguay: Muslera;Godin;Himenez,Caceres;Pereira;Rodriguez;Gonzalez;Arevalo;Lodeiro;Suarez,Cavani

Anglia: Hart;Jaglielka;Baines;Jhonson;Cahill;Sterling;Gerrard;Henderson;Welbeck;Rooney;Sturridge

A mérkőzést Uruguay kezdte. A 4. percben Hart öklözte ki a kapu elől a labdát. Uruguay szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. a 7. percben egy angol szabadrúgás után az uruguay-i védelem fejelte ki a labdát. A 9. percben Godin sárgult be kezezésért így angol szabadrúgás következett. A pontrúgást Rooney lőtte a kapu fölé centikkel. A 15. percben Rodriguez lőtt 17 méterről a kapu fölé centikkel. A 17. percben egy formás angol akció után a labda egy uruguay-i védő által ment ki az alapvonalon túlra. A szögletből helyzet nem alakult ki. a 25. percben uruguay-i szabadrúgás melyet Suarez ívelt a kapu elé de Hart a levegőből lehúzta a labdát. a 27. percben Cahill rúgta ki a labdát Cavani elől,a szögletet Suarez lőtte középre a labdát melyet Cavani lőtt kapu fölé tisztán. A 28. percben Welbecket állították megy a 16-oson belül szabályosan. A 29. percben angol szabadrúgás egy szabálytalanságot követően,Gerrard középre ívelt labdáját az uruguay-i védelem fejelte a mezőnybe. A 31. percben angol szabadrúgás következett melyet Gerratd ívelt középre melyet Rooney fejelt a keresztlécre.  A 34. percben Suarez lőtt középre egy uruguay-i szabadrúgást ám az a sorfalról kifelé pattant. A 37. percben Baines futott be egy labdát a baloldalon majd adott középre ahol azonban már az uruguay-i védelemben akadt el a labda. A 39. percben egy gyors uruguay-i akció végén Cavani tálalt Suarez elé aki közelről Hart mellett fejelt a kapuba ezzel 1:0! a 41. percben Rooney tálalt jól Sturridge elé azonban a rövid oldalon Muslera védett nagyot. A szögletet Gerrard ívelte középre ami Rooney elé került majd egy védőről az alapvonalon túlra így újabb sarokrúgás következett. Helyzet ebből már nem alakult ki. a 42. percben Baines újabb szögletet lőhetett melyet rögtön meg is ismételhetett,helyzet ebből sem alakult ki. több helyzet már nem lakult ki így a félidőben Uruguay Suarez góljával 1:0-ra vezet.

A második félidőt az angol válogatott kezdte. A 49. percben egy uruguay-i szögletet követően Hart védett nagyot a rövid oldalon. Az 50. percben újabb hazai szöglet következett,Suarez tekert középre majd a kipattanó labdát Suarez kezelt le majd lőtt távolról a kapu mellé. Az 52. percben Cavani ment el a jobb oldalon majd adott középre ám arra senki sem érkezett. Az 52. percben a 16-oson belül ismét Cavani elé került a labda aki keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt. Az 54. percben Rooney tüzelt közelről de Muslera ki tudta ütni a kapuba tartó labdát. A 65. percben sterling helyére Barkley állt be.  a 67. percben Rooney sarkazott szépen középre de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 67. percben Lodeiro helyére Stuani érkezett. A 68. percben Gerrard sárgult be. A 70. percben egy angol akciót akasztott meg a hazai védelem a jobb oldalon. A 71. percben Lallana érkezett Welbeck helyére. A 72. percben Hart húzott le a levegőből egy uruguay-i szabadrúgást. A 74. percben Sturridge játszotta magát tisztára majd lőtt a kapu közepébe Muslera kezébe. a 75. percben egy jobb oldali akciót követően Jhonson adott középre ahol Rooney érkezett és lőtt 2 méterről a kapu közepébe 1:1! A 77.percben Sturridge fordult be majd lőtt a 16-oson belülről de Muslera védeni tudott. A 78. percben Fusile érkezett Rodriguez helyére. A 81. percben Casere beívelését Cahill fejelte szögletre. A sarokrúgást rögvest még egy követte de helyzet ebből sem alakult ki. A 84. percben Muslera húzta le a levegőből a labdát Sturridge elől. A kontrát követően Suarez elé került a labda melyet a jobb oldalról lőtt a kapuba Hart mellett 2:1! A 87. percben angol szabadrúgás következett a bal oldalról,Gerrard ívelt középre de helyzet nem alakult ki. A 89. percben Suarez helyére Coates érkezett valamint Lampert érkezett Henderson helyére. A hosszabbítás 5 perc,a 93. percben Gerrard lőtt távolról a kapu mellé. a 95. percben egy Rooney lövést blokkolt az uruguay-i védelem így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. ezzel véget is ért a mérkőzés a végeredmény 2:1 Uruguay javára.

Egy érdekes mérkőzést láthattunk mely kisebb fajta meglepetéssel ért véget. A mérkőzés egészét tekintve Uruguay játszott hatékonyabb focit és változatosabb támadásokat is vezettek,Anglia ugyan rosszul nem játszott ám a kapu előtti pontatlanságuk ismét a vesztüket okozta. Suarez jelenléte nagyot javított a Dél-Amerikaiak játékán és gyakorlatilag kiütötte Angliát a Vb-ről.

 

Check Also

S.S. LAZIO – A.S. ROMA

A Serie A 6. fordulójának csúcsrangadóját rendezik meg vasárnap amikor is két a két fővárosi …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.