URUGUAY-COSTA RICA

A világbajnokság 3. napjának második mérkőzésére kerül sor 21:00-ás kezdéssel. A D jelű négyes mutatkozik be ezen a mérkőzésen ezen belül Uruguay mérkőzik meg Costa Rica-val. Ebben az esetben egy Közép Amerikai ország mérkőzik meg egy Dél Amerikai ország együttesével. A két keretet figyelembe véve az esélyek egyértelműen  Uruguay  javára billentik a mérleget. Érdekes mérkőzés előtt állunk melyen Uruguay megmutathatja, hogy tényleg annyira erős e mint azt sokan feltételezik.

Uruguay: Muslera;Godin;Caceres;Pereira;Lugano;Rodriguez;Gargano;Arevalo;Cavani;Stuani;Forlan

Costa Rica: Navas;Diaz;Umana;Duarte;Gamboa,Gonzalez;Borges;Tejada;Bolanos;Ruiz;Campbell

Az első félidőt Uruguay válogatottja kezdte. A 7. percben egy Costa Rica-i védelmi megingásnál a Navas kapus jött ki jól kapujából s kaparintotta meg a labdát. A 8. percben vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. A 12. percben egy vendég beívelést követően Godin fejelte el a támadók elől a labdát. A 15. percben Godin jött előre majd lőtt a hálóba ám a gól lesről szöletett így érvénytelenítette a játékvezető. A 16. percben egy szabadrúgást követően Cavani elé került a labda de ő 16 méterről a felső léc fölé lőtte a labdát. A 22. percben egy hazai szabadrúgást követően büntetőt ítélt a bíró egy visszarántás miatt. A büntetőt Cavani lőtte a kapu jobb alsó sarkába. a 27. percben Campbell lőtt távolról Muslera kapujára de ha centikkel is de elkerülte a jobb kapufát. Vendég szabadrúgás a 31. percben melyet követően Gonzalez elé került a labda aki közelről az oldalhálóba lőtt. Egy újabb vendég szöglet következett a 32. percben de a labda érintetlenül haladt el a kapu előtt így Uruguay hozhatta a labdát. A 34. percben egy bal oldali ívelést húzott le a levegőből Navas. A 40. percben egy formás hazai támadás végén Forlan lőtt a kapu mellé 18 méterről. A 43. percben egy vendég szögletet követően Muslera jött ki rosszul a kapujából ám gól végül nem lett belőle. A 44. percben Forlan megpattanó lövését Navas védte hatalmas bravúrral. A szögletet Forlan adta középre de helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc az első játékrész végén. A 47. percben a jobb oldalon futott egy vendég akció mely végén Campbell fejelte a játékszert a kapu mellé. Ezzel véget is ért az első félidő az állás 1:0!

A második játékrészt Costa Rica kezdte. Az 50. percben Lugano sárgult be miután buktatta Campbellt,a pontrúgást követően a labda a kapu előtt suhant el de mivel senki nem ért bele így gól nem lett belőle. Az 52, percben Cavani lőtt távolról a kapu fölé. Az 55. percben egy jobb oldali akciót követően Campbell elé került a 16-oson belül a labda aki erősen 12 méterről a kapu közepébe lőtte a játékszert ezzel 1:1! A gólpassz Bolanos nevéhez fűződik. Az 57. percben Gargano sárgult be egy szabálytalanság miatt. A szabadrúgást Bolanos csvarta a kapu elé majd kiszorított szögből Duarte fejelt a kapu jobb oldalába 1:2! Gyönyörű gól melyet hatalmas uruguay-i védelmi hiba előzött meg. A 60. percben Forlan és Gargano jött le helyettük Lodeiro és Gonzales állt be. Újabb vendég szabadrúgás melyet megint Bolanos ívelt középre de ezúttal helyzet nem alakult ki belőle. A 64. percben Ampbell egy kontra végén lőtt elképesztő erővel a bal felső sarok mellé centikkel. Újabb vendég szabadrúgás melyet ismét Bolanos ívelt középre majd a labdát egy Costa Ricai fej csúsztatta meg de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 69. percben Borges lőtt távolról a kapu fölé. A 70. percben egy tetszetős hazai akció végén Cavani tálalt középre de ott csak a vendég védők érkeztek így szöglet következett. A sarokrúgást Cavani fejelte kapura de Navas könnyedén ütötte ki a játékszert. A 72. percben hazai szöglet következett melyből Costa Rica indított kontra támadást de végül ezt az uruguay-i védelem hatástalanította. A 74. percben Tejeda helyére Cubero érkezett. A 76. percben Hernandes érkezett Rodriguez helyére a hazai oldalon. A 77. percben Costa Rica-i szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 81. percben Casesres sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 83. percben Ruiz helyére Urena érkezett Costa Rica együttesénél. A 85. percben Campbell ugratta ki Urenat aki higgadtan rúgta el Muslera lába mellett a kapu bal alsó sarkába ezzel 1:3! A 88. percben egy hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki Navas kiütötte  a labdát a mezőnybe,még ebben a percben Bolanos helyére érkezett Barrentes érkezett. A hosszabbítás 5 perc,a 92. percben vendég szabadrúgás melyet Borges végzett el helyzet nem alakult ki de Costa Rica jöhetett szöglettel,helyzet a sarokrúgásból nem alakult ki. A 94. percben Perreira szabálytalankodott melyet követően ki is állították jogosan. A szabadrúgásból helyzet már nem alakult mi és ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy rendkívül hektikus mérkőzést láthattunk. Az első játékrész jórészben a Costa Rica-i hibákról szólt melyet kihasználva Uruguay meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben ugyan ez zajlott le csak éppen az Uruguay-iak oldalán. Ezt kihasználva Costa Rica nem kis meglepetésre 3:1-re nyerte ezt a találkozót főként Campbell és Bolanos jó játékának köszönhetően. A Vb második igazi meglepetésének lehettünk szemtanúi. A mérkőzés irama ingadozott ám összességében nagyon szórakoztató volt.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.