USA-PORTUGÁLIA

A Vb 11. napjának záró mérkőzésén az Egyesült Államok válogatottja mérkőzik meg Portugália válogatottjával 0:00-ás kezdéssel. Talán a csoport legkiegyenlítettebb párharcára számíthatunk a ma este folyamán (a Németország-Ghana meglepetés eredménynek számít). A portugálok sima 4:0-ás vereséget szenvedtek a németektől,akik szinte átgázoltak a több sebből vérző,valamint emberhátrányban lévő luzitánokon. Usa válogatottja 2:1-es győzelmet aratott Ghana együttese fölött egy igen csak hektikus mérkőzésen. A ma esti meccsnek több kérdése is van,vajon Ronaldo 100%-os e illetve hogyan tudnak érvényesülni  Usa válogatottjával szemben valamint lesz e esélyük a portugáloknak,hogy a 3. csoportkörben a továbbjutásért harcoljanak. A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese de az amerikaiak jobb előjelekkel várhatják a találkozót.

Usa: Howard; F.Johnson; Besler; Cameron; Beasley; Bedoya; Beckerman; Dempsey; Bradley; J.Jones; Zusi

Portugália: Beto; J.Pereira; B.Alves; R.Costa; A.Almeida; Veloso; Moutinho; R.Meireles; C.Ronaldo; H.Postiga; Nani

A mérkőzést Usa válogatottja kezdte. Az 5. percben egy hatalmas Usa védelmi hibát követően Nani elé került  labda aki közelről a léc alá vágta a labdát. 0:1! A 8.percben portugál szöglet következett melyet Howard húzott le. A 10. percben Johnson futott be egy labdát majd középre tekerte de a portugál védelem szögletre mentett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 13. percben veszélyes szögből szabadrúgást kapott az amerikai válogatott,a pontrúgást Dempsey lőtte a kapu fölé. A 16. percben Postiga helyére Eder érkezett. A 17. percben egy hosszú indítást követően Dempsey vette a jobb alsó sarkot célba 8 méterről, de Beto szögletre mentett. A szögletből nem alakult ki helyzet. A 21. percben Beto jött ki egy hosszú amerikai indításnál a kapujából, s ezzel megakadályozta, hogy gólt kapjanak. A 22. percben Almeida lőtt a kapu mellé távolról. A 24. percben Bradley 23 méterről lőtt a portugál kapu fölé, csodás mozdulat volt, de Betonak nem kellett beavatkoznia. A 27. percben Dempsey cselezett a 16-oson belül, majd lőtt kapura, de lövésébe egy portugál védő beleért, így szöglet következett, a sarokrúgást Zusi végezte el, de helyzet ebből sem alakult ki. A 29. percben Bradley lőtte 23 méterről lőtte 23 méterről a kapu mellé a labdát laposan. A 32. percben Johnson lőtt 32 méterről centikkel a jobb kapufa mellé. A 34. percben formás támadás futott a jobb oldalon, majd átfordították a bal oldalra a portugáloknál, melyet követően Meireles átlövési kísérlete akadt el a jobb oldalon az amerikai védelemben. A 35. percben Jones lőtt a kapu közepébe 23 méterről, de Beto könnyedén fogta azt. A 36. percben Ronaldo lőtt a félpálya közepéről Howard ölébe. A 42. percben Betonak kellett kijönnie és kiöklözni a labdát a 16-oson kívülre, az ebből induló portugál kontra végén Nani lőtt Howard kapusba. A 43. percben portugál szabadrúgás 24 méterre a kaputól, melyet Ronaldo lőtt a kapu fölé méterekkel. A 45. percben Nani lőtt a kapufára messziről, majd a kipattanót Eder lőtte kapura, de Howard földöntúli bravúrral védte azt. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A félidő végén 2 perc a hosszabbítás. Más már nem történt, a félidő eredménye 0:1!

A második félidőt Portugália kezdhette. A félidőben Almeida helyére William érkezett. A 48. percben Nani lőtte oldalról középre a labdát, mely lepattant egy amerikai védőről és Eder ezt a labdát a kapu fölé lőtte. A 49. percben Beto védett Johnson jobb oldali beadásánál. Még ebben a percben amerikai szöglet következett, melyből nem alakult ki szöglet. Az 50. percben Beto húzta le a jobb oldalról beadott labdát. Az 51. percben Eder lőtt az oldalhálóba 17 méterről, szöglet következett portugáliának, melyből nem alakult ki helyzet. Az 55. percben egy jobb oldalról bejövő labdát Bradley nem tudott belőni a kapuba, R.Costa védett gyakorlatilag a gólvonalról mentett. A 60. percben egy középen futó amerikai támadást követően Jones lőtte a labdát a portugál védők lábába. A 62. percben Ronaldo kapott egy jó labdát középen, majd elfutott azzal, és a 16-os vonaláról lőtt a jobb kapufa mellé méterekkel, önző volt. A 63. percben amerikai szöglet, melyet követően Jones elé került a labda, aki 25 méterről iszonyatos erővel bombázott a jobb alsó sarokba, 1:1! A 65. percben egy jobb oldali keresztlabdát lőtt Nani a kapu fölé. A 66. percben a jobb oldalon futott egy jobb oldali támadás, melyet Nani adott középre, ami felpattant egy védőn, így került Meireles elé, aki Howardba lőtte a labdát. A 68. percben Nani jobb oldalról középre tett labdáját Meireles rúgta a kapu fölé. A 69. percben Meireles helyére Varela érkezett. A 72. percben Bedoya helyére Yedlin érkezett. A 75. percben Jones sárgult be egy brutális belépőt követően. Portugál szabadrúgás a félpálya közepéről, de helyzet nem alakult ki belőle. A 80. percben Nani cselezett a 16-os jobb csücskénél, majd lőtt a kapu fölé bal lábbal. A 81. percben Zusi bal oldali beadását követően, Dempsey talált a portugál hálóba közvetlen közelről, ezzel 2:1! A 85. percben portugál szabadrúgás egy lökést követően, melyet Ronald végzett el, de gól nem született, és egyébként sem lehetett volna, hiszen a fél csapat lesen volt. A 87. percben Dempsey helyére Wondolowski érkezett. A 88. percben Howard védése után portugál szöglet következett melyet Nani ívelt középre, de helyzet ebből sem alakult ki. A 89. percben Ronaldo fejelt a kapu mellé egy jobb oldalról bejövő labdát. A 90. percben egy balról bejövő labdát Alves ollózott az oldalhálóba. 5 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 91. percben Zusi helyére érkezett Gonzalez. A 95. percben Ronaldo jobb oldali beadását követően Varela fejelte a labdát a kapuba, ezzel 2:2!

A Vb egyik legfurcsábban alakuló mérkőzésén vagyunk túl, ahol Portugália a pokol tornácáról táncolt vissza az utolsó percben szerzett egyenlítő góllal. Az első félidőben Portugália kapott egy ajándék gólt az amerikai védelemtől, melyet azonban nem tudott megduplázni. Az Amerikaiak folamatosan igyekeztek nyomás alatt tartani a portugálok kapuját, kisebb-nagyobb sikerrel. A második félidőben Amerika összekapta magát, és előbb kiegyenlített, majd meg is szerezte a vezetést, megérdemelten. A Portugálok nem adták fel, küzdöttek, és ezt utolsó perces góljuk is jelezte. Összességében egy nagyon jó mérkőzést láthattunk, ahol igazi drámának lehettünk szemtanúi.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.