Úszó VB 2021 – Budapesti komplexum tervei

2014. július 19-én a nemzetközi szövetség (FINA) döntése alapján eldőlt, hogy 2021-ben Budapest rendezheti a vizes – úszó, nyílt vízi úszó, műugró, műúszó, vízilabdázó – világbajnokságot.

Ezen kívül Budapest esélyt kapott, hogy 2017-ben a junior világbajnokságot is megrendezhesse, így ez nagy ugródeszka és fontos felkészülés lehet az ország számára 2021-et megelőzően.

Az úszó komplexum terveiből már most remek ízelítőt kaphatunk. A vilagbajnokságoknak a budapesti Dagály fürdő környéke ad majd otthont, ami természetesen nem csak a világbajnokságra készül, hanem más vizes világesemények megrendezésére is alkalmas lesz.
Valamint lehetőséget ad majd a környékbeli, illetve főként budapesti lakosok számára, hogy szabadidejükben intenzíven vagy akár hobbiból is úszással töltsenek el pár kellemes órát.

Az úszókomplexum kivilágítva
Az úszókomplexum kivilágítva

Az „úszócsoda” fővárosunk egyik látványos eleme lesz, aranyszín, gyönyörű panoráma, napelemes medencék, energiatermelő járdák, amelyről Ferencz Marcel vezető tervező gondoskodik. A hatszintes épület több, mint 25 ezer négyzetméteren, a Duna-parton terül el, melyhez kertek, sétautak és új hajóállomás is tartozni fog. Nyáron a medencék feletti tető elhúzható lesz, így teljesen nyitottá váik az épület. Alapvetően 5000 férőhelyes lenne, de a 2021-es világbajnokság idejére 18 ezer főre tervezik.

Nézőtér
Nézőtér

Mivel otthonunk szeretne jó házigazda lenni, fontos, hogy egy olyan komplexumot hozzanak létre, amelyet több tízezer és több százmillió tévénéző mindig Budapesthez és Magyarországhoz tud kapcsolni.

Sétautak
Sétautak
Kert
Kert

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.