VALENCIA F.C-ATLETICO MADRID

A BBVA Liga 35. fordulójának rangadóját rendezik ma délután a Stadio Mestallában. A hazai csapat a Valencia a tabella 8. helyén szerénykedik míg a vendégek a liga éléről vághattak neki a fordulónak. Mindkét csapat áll még a nemzetközi kupákban,a hazaiak 2:0-ára kapott ki a Sevilla ellen az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén, így nehéz helyzetből várhatják a visszavágót. A vendégek hazai pályán 0:0-ás döntetlent harcoltak ki Chelsea ellen mellyel nem könnyítették meg saját dolgukat a továbbjutást illetően. A bajnokságot tekintve a Valencia formája igencsak ingadozó 6 mérkőzésből 2 győzelem 3 döntetlen és 1 vereség a mérleg. A vendégek 6 mérkőzésből 6 győzelmet arattak. Az őszi mérkőzést az Atletico nyerte 3:0-ra. Az esélyek ezúttal is a madridiak győzelmét sejtetik de mint az már az idén kiderült a nagyok dolgát meg tudják nehezíteni a hazai csapatjátékosai.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 2. percben Alcacer lőtt a vendég kapu mellé 17 méterről. Hazai szögelt az 5. percben de helyzet nem alakult ki a beívelést követően. A 11. percben David Villa lőtt a hazai kapu mellé 22 méterről. A 12. percben egy vendég szögletet követően Costa maradt a földön egy kisebb sérülés következtében. Hazai szabadrúgás egy szabálytalanság következtében,de helyzet nem alakult ki a beadást követően. Vendég szöglet a 28. percben de a beívelést követően helyzet nem alakult ki a hazai kapu előtt. Vendég szabadrúgás a 35. percben de Guaita lehúzta a levegőből a labdát. A 36. percben Koke találta el rosszul a labdát Costa jobb oldali beadását követően. Jonas sárgult be a 37. percben labdaelrúgás következtében. Újabb vendég szöglet a 41.percben, Koke beívelését követően a helyzet ezúttal is elmaradt. A 43. percben Raul Garcia fejelt a Valencia kapujába ezzel 0:1! Gabi ívelte a játékszert a támadó fejére aki a rosszul kijövő kapus fölött juttatta a labdát a hálóba. Több említésre méltó esemény nem történt így a félidő eredménye 0:1!

A második játékrészt a vendégek kezdték. Costa készítette le a labdát Gabi elé aki 25 méterről a kapu fölé lőtte azt a 47. percben. Hazai szöglet a 48. percben,a kis szögletet Parejo ívelte középre de Courtois lehúzta a játékszert.Az 50.percben óriásit hibázott a hazai védelem így Diego Costa elé került a labda aki azonban ajtó-ablak helyzetben Guaita-ba lőtte a játékszert. A sarokrúgást követően a hazai védelem kirúgta a labdát a mezőnybe. Parejo helyett Vargas érkezett a pályára. Jonas lőtt távolról a kapu fölé az 53. percben.  Jonas lövése pattant le a vendég védőkről az 57. percben. Az 59. percben David Villa helyére Arda Tura érkezett a vendégeknél. A 62. percben Barragan helyére érkezett Feguli a hazaiaknál. A 64. percben Jonas fejesét rúgták szögletre a vendég védők. A szögletet követően helyzet már nem alakult ki. Arda Tura harcolt ki egy vendég szögletet, Gabi fejelte a kapura a beívelt labdát ám Guaita könnyen fogta meg a próbálkozást.  Alcaser kapott sárga lapot a 69. percben,még e percben Raul Garcia helyére Sosa érkezett. Hazai szabadrúgás a 70. percben egy szabálytalanságot követően. Piatti végezte el aki azonban Courtois kezébe ívelte a játékszert. Godin sárgult be az esetet követően. A 75. percben hatalmas hazai helyzet maradt ki Alcaser lőtt erőből a kapu fölé. A 76. percben Alcaser ismét tüzelhetett ám lövése megint  a kapu fölött hagyta el a játékteret. Piatti erőtlen lövése halt el Courtois kezei között. Soasa lőtt 22 méterről a hazai kapu mellé. Jonas helyére Cartabia érkezett a 82. percben. Sosa lövése landolt az oldalhálóban a 84. percben. A 85. percben Costa kapott jó kiugratást egy az egyben mehetett Guaitanra aki azonban nagy bravúrral fogta lövését még ebben a percben Fuego sárgult be. Hazai szöglet a 86. percben,Piatti  beadása azonban mindenki számára magasnak bizonyult.  A 90. percben Juhan Fran kapott piros lapot egy hátulról elkövetett szabálytalanságot követően valamint vargas  sárgult be,teljesen jogosan. A hosszabbítás 3 perc, Sosa helyére Alderweireld állt be. re nyert s Ezzel véget ért a mérkőzés melyet 0:1-re nyert az Atletico Madrid.

Nagyon hullámzó mérkőzést láthattunk,ahol az első félidő elejét nagyon megnyomták a hazaiak majd a vendégek átvették az irányítást és a félidő végén egy nagy védelmi hibát kihasználva meg is szerezték a vezetést. A hazaiak a második félidőt szinte végig támadták és sorra dolgozták ki nagyobbnál-nagyobb helyzeteiket de mindet elhibázták. Így a vendégek megnyerték ezt a számukra oly fontos találkozót s ezzel a győzelemmel a bajnoki cím első számú várományosává léptek elő.

 

 

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.