VALENCIA F.C.-F.C. BARCELONA

A Spanyol Bajnokság 14. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A szombati nap legérdekesebb összecsapásának a Barcelona valenciai vendégszereplése ígérkezik. A hazaiak a nem túl előkelő 9. helyről várhatták e fordulót. A hazai mérleg 5 győzelem 4 döntetlen és 4 vereség s az utóbbi 5 fordulóban 2 győzelem 1 döntetlen és 2 vereség szerepel a denevérek statisztikáiban. A sérültek listáján Alves;Ridrigo;Negredo;Mustafi és Barragán szerepel, ezen kívül eltiltás miatt Cancelo és Fuego sem vehet részt a ma esti összecsapáson. A vendég oldalon nincs ennyi probléma sőt, a katalánok vezetik a tabellát 4 ponttal az Atletico Madrid előtt, a Bajnokok Ligájában már tovább jutottak s a Spanyol Kupában is tovább tudtak jutni. Ami az együttes formáját illeti talán egy szót lehetne rá alkalmazni csúcs, a bajnokságban 13 mérkőzésből 11-et nyertek meg 2 vereség mellett. A sérültek listáján Rafinha és Douglas szerepel így a legerősebb 11-el tud kiállni Luiz Enrique együttese. a két együttes összecsapásainak nagyobb részét a Barcelona nyerte és valenciában is ennyire egyértelmű a katalánok fölénye. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Valencia: Domenech;Gaya;Abdennour;Aderlan;Vezo;Danilo;Perez;Parejo;Mina;Paco;Paul

Barcelona: Bravo;Alves;Pique;Mascherano;Alba;Iniesta;Busquets;Rakitic;Messi;Neymar;Suarez

A mérkőzést a hazaik kezdték. Az 5.percben Neymar passzát követően Messi lőtt a keresztléc fölé. A 6.percben Ney mar kapott a 16-oson belül kitűnő labdát de közelről a léc fölé lőtt. A 10.percben Paul távoli lövése kerülte el Bravo kapuját, az ezt követő kontra támadásból Neymar lőtt a hazai védők blokkjába. A 12.percben Messi cselezett a 16-oson belül majd középre adott labdáját éppen rá pattintották így a hazaiak hozhatták a labdát. A 15.percben Mascherano sárgult be egy ütközést követően. A szabadrúgást követően Parejo lövését kellet blokkolni a vendégek védelmének. A 21.percben Neymar ment el a bal oldalon ám a védelem ki tudta fejelni beadási kísérletét. A 25.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 26.percben Neymar ment el a bal szélen egy csellel majd passzolt messi elé aki közelről A kapusba lőtt. A 34.percben Messi középre adására Neymar érkezett középen de a labda mindenki fölött elszállt. A 35.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Rakitic elé került a labda ám a horvát támadó lövését a hazaik blokkolták. A 40.percben Santos mentett hatalmasat Suarez elől így szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Több helyzet nem alakult ki a fékidőben így az eredmény a félidőben 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 48.percben Suarez lőtt kapura 8 méterről ám a szituációt les előzte meg így Dommenech védése már a sípszó után történt. Az 53.percben Domenech jött ki jól kapujából s húzta le a levegőből a labdát Suarez elől aki alattomosan a kapust kitámasztotta így a hálóőr nagyot esett. Az 59.percben Suarez küzdött a 16-oson belül majd elemi erővel éles szögből lőtt közelről a kapuba 1:0! A találatot minden bizonnyal les előzte meg ám a partjelző nem jelzett így a találat érvényesnek minősült. A 60.percben rakitic indította Suarezt aki közelről Dommenech ölébe lőtte a játékszert. A 61.percben egy kapu előtti kavarodást követően Alves vágta ki a labdát a mezőnybe. A 73.percben Baccali állt be a megsérülő Perez helyére a hazaiaknál. A 74.percben Neymar varázsolt a 16-oson belül majd lőtt centikkel a bal kapufa mellé. A 77.percben Danilo sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást Neymar lőtte középre ám helyzet nem alakult ki belőle. A 79.percben Paul volt önző s lőtt közelről Bravo kapusba, miközben Baccali üresen várta a labdát a kapu előterében. A 81.percben Baccali távoli lökete ment a kapu mellett el. A 83.percben Piatti állt be Abdennour helyére a hazaiaknál. A 85.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 86.percben egy gyors hazai kontra végén Mina lőtt szép gólt 16 méterről 1:1! A 87.percben Gaya sárgult be, azt ezt követő szabadrúgásból Messi lőtt kapura de Dommenech védeni tudott. A 88.percben Mina helyére Tropi állt be a hazaiaknál. A 88.percben vendég szöglet következett de helyzet helyett hazai kontra következett azonban Bravo védeni tudott. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Messi távoli lövését Dommenech védte magabiztosan. A 92.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. Helyzet már nem alakult ki így maradt az 1.1-es végeredmény.

Az első félidőben a vendégek nagy nyomást gyakoroltak a hazaiakra akik leginkább kontráikra támaszkodtak. Messi Neymar és Suarez sorra alakították mi e veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket ám a hazai védők valahogy mindig oda tudtak érni. a második játékrészben a Barcelona rengeteg helyzetet alakított ki melyek közül egyet Suarez be is lőtt. Ezt követően a hazaiak elképesztő erőket mozgósítottak meg s ki is tudtak egyenlíteni. Ezt követően nyílttá vált a találkozó s az utolsó 10 percben elképesztő mennyiségű helyzetnek lehettünk szemtanúi. A kapusok azonban állták a sarat így végül maradt a döntetlen.

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.