EVERTON F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A hét végén rendezik meg az Angol FA Kupa sorozat elődöntőit. A mai napon kerül megrendezésre az Everton Manchester United összecsapás, holnap pedig a Crystal Palace Watford. Mindkét mérkőzést a hagyományokhoz híven a Wembley Stadionban rendezik. A papíron hazai Everton a bajnokságban a 11. helyen áll 6 pontra lemaradva a Stoke és a Chelsea együttesétől. Eddigi 34 mérkőzésükből 9-et nyertek meg 14 döntetlen és 11 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésükből 3 döntetlen mellett 2 vereséget szenvedtek el. Idegenben 17 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 9 döntetlen és 3 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli mérkőzésükből 1-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A sérültek listáján Browning;Coleman nem játszhat valamint Mori eltiltás miatt. A Manchester United a tabella 5. helyén áll, eddigi 34 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 8 döntetlen és 9 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükből 4-et nyertek meg 1 vereség mellett. Idegenben a United 17 mérkőzésből 6-ot nyert meg 4 döntetlen és 7 vereség mellett. Utóbbi 5 idegenbeli összecsapásukból 1 győzelem mellett 1 döntetlen és 3 vereség szerepel. A sérültek listáján Keane;Januzaj;Schweinsteiger;Jones és Shaw szerepel. A két együttes idei bajnokijait a Manchester United nyerte, és összesítésben is a vörös ördögök nyertek több meccset mai ellenfelük ellen. MInkét együttes számára az FA Kupa az utolsó mencsvár ugyanis a bajnokságban nem szerepelnek jól és mindén más sorozatból kiestek az együttesek. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek inkább a Manchester United győzelme mellett szólnak.

Everton: Robles;Baines;Jagielka;Stones;Besic;McCarthy;Gibson;Lennon;Barkley;Lukaku;Cleverley

Manchester United: De Gea;Fosu-Mensah;Smalling;Blind;Rojo;Rooney;Lingard;Carrick;Fellaini;Rashford;Martial

Az első félidőt  a Manchester United kezdte. A  A 4.percben Martial ment el a bal oldalon majd lőtt Stones lábába, az ezt követő szögletből Fellaini fejelt Robles kezébe, az ezt követő kontra végén Lukaku lőtt az üres kapura de Rooney fejjel menteni tudott a gólvonalról. A 8.percben United szabadrúgás következett melyet követően Rojo fejelt a kapu mellé. A 10.percben Barkley lőtt távolról De Gea védte. A 11.percben egy szép passzjátékot követően az Everton védelme tudott menteni. A 12.percben Rooney keresztlabdáját Lingard lőtte kapura de Robles szenzációsan hárított. A 15.percben Lukaku lövését ezúttal is De Gea hárította lábbal. A 19.percben Rashford elől mentettek a védők. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 20.percben újabb United sarokrúgás következett melynek végén Fellaini lövését blokkolták. A 21.percben Martial lőtt közelről ziccerből a kapu fölé. A 24.percben Robles védte Rashford lövését. A 25.percben De Gea húzott le egy beívelést. A 34.percben Martial ment el a bal oldalon majd adott középre ahol Fellaini érkezett a legjobban s lőtt a kapu jobb oldalába 0:1! A 38.percben United szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet azonban nem alakult ki.

A második félidőt az Everton kezdte. Az 51.percben egy Everton szabadrúgást követően Fellaini fejelte ki a labdát a 16-oson belülről. Az 54.percben egy szép támadás végén Lingard ezúttal a rosszabbik lövésfajtából mutatott egyet s lőtt 16 méterről a kapu mellé. Az 57.percben egy kontra végén az Everton jutott büntetőig melyet Lukaku lőtt De Gea jobb kezébe maradt a 0:0! Az esetnél  a játékvezető egyértelműen tévedett Fosu-Mensah a labdát rúgta el s nem Barkley lábát. A z 58.percben De Gea védte Barkley szabadrúgását. Az 59.percben Lennon beadását Cleverley lőtte közelről a léc fölé. A 60.percben Rooney sárgult be, ezt követően McCarthy lövését De Gea fogta magabiztosan. A 61.percben Fosu-Mensah helyére Valencia érkezett a vörösöknél. A 63.percben Cleverley beadását Lukaku fejelt  léc fölé 3 méterről, nagy helyzet volt. A 65.percben egy bal oldali támadás végén Martial játszott Fellaini elé akinek közeli lövését a gólvonalról Besic rúgta ki hatalmas bravúrral. A felvételek szerint Besic a kezével mentett. A 66.percben Lukaku lövését blokkolták. A 67.percben Everton szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 70.percben Lennon helyére Deulofeou állt be a kékeknél. A 73,percben egy jobb oldali akciót követően Rooney lövését blokkolták. A 75.percben egy Everton támadás végén Smalling ért bele rosszul a labdába mely így saját kapujában landolt 1:1! A 78.percben Martial ment el a bal oldalon majd lőtt közvetlen közelről Robles kezébe. A 79.percben Martial lövését blokkolták a védők, az ezt követő támadás végén Deulofeou lőtt laposan kapura de De Gea hárítani tudott. A 80.percben Lukaku fejelt egy bal oldali keresztlabdát a kapu mellé. A 81.percben egy bal oldali beadás suhant el 3 Unted játékos előtt, az ezt követő szögletet egy újabb követte de ebből az Everton támadott melynek végén Lukaku lövését Fellaini blokkolta gyönyörű mozdulattal, az ezt követő sarokrúgásból Baines fejelt a kapu mellé. A 84.percben egy hosszú támadás végén Fellaini fejelte a labdát Robles kezébe. A 86.percben Rashford laps lövése ment el a kapu mellett. A 87.percben az eddig kitűnően játszó Fellaini helyére Herrerát hozta be. A 88.percben Martial ollózását blokkolták. A 89.percben Herrera sárgult be illetve Barkley is. A hosszabbítás 3 perc a rendes játékidőben. A 91.percben De Gea lőtte Lukakuba a labdát. A 93.percben egy elképesztően okos passzot követően Martial került ziccerbe s lőtte a labdát a kapu bal oldalába 1:2! A gólpasszt Herrera adta. A 94.percben Mirallas állt be Gibson helyére. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a vörös ördögök kezdtek vehemensebben melynek köszönhetően rengeteg helyzetet hagytak ki. Az Everton inkább a kontráiban bízhatott főként Lukaku megmozdulásai révén de találatig nem jutottak. A manchesteriek közül Martial mozgatott agilisen kinek egyik beadásának végén Fellaini talált be. Ezt követően az Everton birtokolta többet a labdát de az eredményen ez nem látszott meg. A második játékrészben elképesztő iramot láthattunk ahol mindkét együttes jól támadott a védekezésre akkora hangsúlyt nem fektettek mint korábban. A bíró tévedésének köszönhetően a kékek gyorsan kiegyenlíthettek volna ám De Gea kifogott rajtuk. A stolwerkosok egyre többet és többet támadtak melynek végén igaz Smalling hathatós segítségével ki tudtak egyenlíteni. Ezt követően mindkét együttes nyíltan focizott melynek eredményét a kialakult helyzetek jelezték. A mérkőzés végén Van Gaal húzott nagyot aminkor Herrerát küldte pályára ugyanis a spanyol passzát Martial lőtte a hálóba.A vörös ördögök Sir Alex Ferguson visszavonulása óta először nyertek a hosszabbításban szerzett találattal. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk ahol a jobb együttes jutott tovább a döntőbe.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.