Vettel búcsúzik a Red Bulltól, a Ferrari pilótájaként üdvözölhetjük jövőre

Habár Vettelnek a 2015-ös szezon végéig volt hivatalos szerződése a Red Bullnál, pénteken bejelentette, hogy idén távozik és a jövő évi világbajnoksági sorozatot már a Ferrari csapatánál folytatja.

Ezt a csapat hivatalos közlemény formájában is megerősítette, természetesen nagyon sajnálják a versenyző távozását és köszönetet mondtak az elmúlt években végzett munkájáért:

Nyilvánvalóan nem könnyű meghozni egy ilyen döntést, amit közölt velünk. A lehető legjobbakat kívánom neki a jövőben. Örökre a szívünkben marad a Red Bullnál, de január 1-jétől már riválisként tekintünk rá. Úgy tűnik, a Ferrari túl jó ajánlatot tett neki.

Persze, volt még egy év a szerződéséből, de ha menni akar, mindegy, mi szerepel a papíron. Olyan megoldás kellett, ami mindkét oldalnak jó. A pályafutásának arra a szakaszára jutott el, amikor új kihívás kellett neki, ez az ő kiváltsága, és mint minden kapcsolatban, ha az egyik fél menni akar, tovább kell lépni” – nyilatkozott a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Vettel bejelentette: távozik a Red Bulltól

A Ferrari még hivatalosan nem jelentette be a a jövő évi keretet, de eléggé egyértelmű, hogy Vettel érkezésével Alonso távozik a csapattól. Sajtóhírek szerint Alonso még nem írt alá szerződést egyik csapattal sem, de híresztelések szerint valószínűsíthető, hogy a Mclarennél köt ki 2015-ben.

A Red Bullnál nem merült fel egy Vettel – Alonso csere, hiszen van egy saját sikeres junior programjuk, amely a fiatal, sikeres pilótákra összpontosít, így a saját berkeikből kerülnek ki a tehetséges pilóták.

„Fernando remek pilóta, de a filozófiánk és az elképzelésünk az, hogy a belső befektetéseinkre alapozunk, a fiatalokra, és nekik adunk esélyt” – mondta Horner.

Vettel Alonso helyét veszi át a Ferrarinál

Vettel helyére a Toro Rosso jelenlegi pilótája, az orosz Danyiil Kvjat kerül.  A Toro Rossotól lépett előre Daniel Ricciardo, illetve annak idején Sebastian Vettel is. A B csapatnál pedig Jean-Éric Vergne esélyt kapott arra, hogy ott maradjon Max Verstappen mellett, hiszen nem lenne túl előnyös ha jövőre a Toro Rosso két újonccal kezdené az idényt.

Check Also

REAL MADRID-PARIS SAINT GERMAN

A Bajnokok Ligája 4 Fordulójához érkeztünk ahol az nap rangadóját Madridban rendezik az A csoportban …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.