VILÁGBAJNOKSÁG 10. NAP

Jubilál a 2018-as Oroszországi Foci Világbajnokság ugyanis a 10. játéknap következeik nem is akármilyen mérkőzésekkel. Az G csoportból ismét megcsodálhatjuk a Belga együtteset ezúttal Tunézia ellen, az F csoportban Németország mérkőzik meg Svédországgal a nap végén illetve előtte Mexikó és dél-Korea is farkas szemet néz egymással. Izgalmas játéknap előtt állunk.

BELGIUM – TUNÉZIA

Az első kört követően Belgiumnak nincs oka senkitől és semmitől félni hiszem 3:0-ra verték meg okos játékkal Panama együttesét. Hazard-ék nem adtak ki magukból túl sokat s minden bizonnyal maradt energiájuk a mai mérkőzésre. Tunézia egy meglehetősen érdekes mérkőzésen sz utolsó pillanatban kapott ki Anglia együttesétől 2:1-re. Így számukra a mai mérkőzés meglehetősen nagy téttel bírhat, igaz vérmes reményeik aligha lehetnek a világklasszisokkal tele tűzdelt Belgák ellen.

Az első játékrész a papírformának megfelelően Belga nyomással kezdődött s előbb Menuier lövése kerülte el a kaput. Hazard a 6. percben egy jogosnak tűnő 11-est lőtt a hálóba 1:0! Belgium folytatta a nyomást s a 16.percben Mertens labdáját Lukaku lőtte okosan a hálóba 2:0! A mérkőzés úgy fest mér az elején eldőlt. 18.perc: meglepő Tunéziai szabadrúgás melyet Bronn fejelt a hálóba 2:1! ezt követően újabb belga rohamok szemtanúi lehettünk ám a félidő végéig nem láthattunk, a hosszabbításban De Bruyne labdáját a jól lemozgó Lukaku lőtte a hálóba 3:1!

A második játékrészben Belgium nagyon bekezdett s csakúgy mint az elsőben a 6. percben Hazard került helyzetbe s lőtt a kapuba 4:1! Belgium ha vissza fogottabban is de nyomott s több helyzetet alakított ki. Az utolsó 15 percben ismét ráerősítettek s Batshuay révén meg is szerezték az 5. találatukat 5:1! A mérkőzés slusszpoénját Tunézia szolgáltatta egy hosszabbításban szerzett góllal 5:2! Kitűnő mérkőzést láthattunk ahol sz esélyesebb Belgium megérdemelten győzött.

Az F csoportban előbb megtekinthetjük Mexikó vajon az első fordulóban aratott meglepetés győzelmet követően vajon milyen játékkal rukkol elő az első mérkőzését elvesztő Dél-Korea ellen. Később pedig a mai nap talán legérdekesebbnek ígérkező mérkőzésén Németország köszörülheti ki a Mexikó ellen meggörbült csorbát. Svédország pedig megmutathatja valójában mire is képes egy nálánál erősebb nevekből álló együttes ellen.

MEXIKÓ – DÉL-KOREA

Az első játékrészben mindkét együttes hasonlóan tempóban kezdett. Ennek köszönhetően a 23. percig kellett várni az első komolyabb helyzetig melyet Moon fejesét követően jegyezhettünk fel. A 24. percben azonban jött a fekete leves ugyanis ismét egy potya 11-est hozott össze a dél Koreai védelem melyet Vela lőtt a hálóba 1:0! Ezt követően Mexikó vissza állt s a kontra játékra készült elő. Az első félidőben több helyzet nem alakult ki.

A második játékrészben az együttesek nem siették el a helyzetek kialakítását. Előbb a 60 percben Guardado került helyzetbe ám lövését Cho könnyedén védte. a 66.percben egy tipikus mexikói kontra végén Hernandez lőtte meg válogatott béli 50. találatát 2:0! A mérkőzés minden bizonnyal eldőlt. Ezt követően Koreai próbálkozások sora következett ám komoly helyzet ezekből nem alakult ki egészem Marquez beállásáig, a rangidős középpályás saját 16-osán belül adta el a játékszert ám végül ő maga mentett Ochoqa helyett. A hosszabbításban Son egy 22 méteres bombával állította be a 2:1-es végeredményt. Mexikó jól játszott s magabiztosan gyűjtötte be a 3 pontot.

NÉMETORSZÁG – SVÉDORSZÁG

Az F csoport második körének záró mérkőzésén Németország lép pályára Svédország ellen. A németek az első mérkőzésükön a VB eddigi legnagyobb meglepetését okozva kikaptak Mexikó együttesétől. Svédország ezzel ellentétben Dél Korea együttesét verte meg a nyitó körben. Egy újabb meglepetés már Németország kiesését jelenteni ugyanis Mexikó megnyerte a maga mérkőzését s ha ma Svédország is legyőzi a germánokat akkor idén biztosan nem lesz címvédés. Egy döntetlen esetén is nehéz helyzetbe kerülnek a németek ám ekkor minden a 3. körben dől el. A mai mérkőzés esélyese a német válogatott.

Az első félidőben a németek kezdtek nagy elánnal s több helyzetet is kihagytak. A svéd válogatott egy egy veszélyes kontrát vezetett melyek közül az egyik bizony 11-es gyanús szituációt eredményezett ám érthetetlen módon nem nézték vissza az esetet. A felvételek alapján egyértelmű szabálytalanság történt!!! ezt követően is folytatódott a német nyomás ám egy újabb svéd kontra végén Toivonen már a kapuba emelt 0:1! Ezen eredménnyel kieső Németország. A félidőben több német helyzet s kialakult még á több találat nem született.

A második játékrészben Németország válogatottja minden követ megmozgatott. Ennek eredmény képen némi szerencsének is köszönhetően Reus térddel egyenlített ki. A németek tovább nyomtak ám nagy helyzetig elvétve jutottak. A svéd válogatott nem tett meg mindent a következő gól megszerzésért ám helyzeteik így is akadtak. A mérkőzés végén Boateng a kiállítás sorsára jutott a videóbírónak köszönhetően, második sárga lapja jogos volt. Az utolsó percekben öldöklő csata folyt a pályán, mindkét együttes támadott s több lehetőséget is elhalasztottak. Végül Kroos iszonyatosan szép szabadrúgásának köszönhetően fordított Németország. Összességében a VB egyik legélvezetesebb mérkőzését láthattunk néhány vitatott szituációt szép gólokat és küzdést.

Az F csoport állása:

1.Mexikó 2.Németország 3.Svédország 4.Dél-Korea

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.