VIZES VILÁGBAJNOKSÁG 2017 BUDAPEST

Csakúgy mint a hölgyeknél, a Play Off-al folytatódott a férfiaknál a Vízilabda Torna. A 4 csoportelső itt is egyenes ágon jutott a legjobb 8 közé míg ellenfeleik, a nyolcad döntőből kerültek ki.

Montenegróra a Japán Görög győztese várt, s itt a várakozásokhoz méltóan sima Görög győzelem született. Ezen az ágon hazánk fiainak a Spanyol Orsoz mérkőzés győztesével kellett szembe néznie, A nyolcaddöntő legnagyobb csatáját hozó összecsapáson végül egy góllal 11:10-re az Oroszok győztek s jutottak tovább.

Az Alsó ágon Szerbia természetesen csoportelsőként végzett, rá a Brazil Ausztrál győztese várt, itt Ausztrália magabiztosan győzött a papírformának megfelelően. Ugyan ezen az ágon Horvátország is csoportelsőként végzett, rájuk a Kazahsztán Olaszország mérkőzés győztese várt. Az Olasz válogatott simán 12:7-re győzött.

A negyeddöntőkben először Montenegró és Görögország csapott össze, s a VB egyik hanem a legnagyobb meglepetéseként Görögország tanári játékkal 12:7-re győzni tudott. Magyarország és Oroszország összecsapását a papírforma szerint is esélyesebb Magyarok nyerték meg nagyon simán 14:5-re. Így az elődöntőben a felső ágon Magyar Görög összecsapás volt készülőben.

Az Alsó ágon Szerbia simán 15:5-re verte Ausztráliát, míg a legnagyobb negyeddöntős mérkőzésen Horvátország vért izzadva 12:9-re verte a végig tapadó Olaszországot. Így a másik elődöntően egy VB döntőnek is beillő Szerbia Horvátország csata várt ránk.

A helyosztókon a 16. Dél Afrika lett akik előbb az USA együttesétől kaptak ki majd Kanadától. 15. lett Kanada akik előbb Franciaországtól szenvedtek vereséget majd Dél Afrikát győzték le. 14. lett Franciaország akik előbb Kanadát győzték le majd USA-tól kaptak ki. USA két nyert mérkőzéssel a 13. lett.

A 12. helyen Brazília végzett miután előbb Japán-tól majd Kazahsztán-tól is kikapott. 11. helyen Kazahsztán végzett, ők előbb Spanyolországtól szenvedtek vereséget a papírforma szerint majd Brazíliát verték meg. 10. lett Japán, akik először Brazíliát verték majd Spanyolországtól kaptak ki. Így Spanyolország lett a 9. két győztes mérkőzéssel.

Az 5. helyért a világranglistán elfoglalt előkelő helyezésű válogatottak küzdöttek. 8. helyen Oroszország végzett miután előbb hatalmas csatában kikapott Montenegrótól majd meglepetésre simán kikapott Ausztráliától. A 7. helyen Ausztrália végzett miután Olaszország-tól sima vereséget szenvedett ám az Oroszokat meg tudták verni. 6. helyen Olaszország végzett, előbb Ausztráliát verték meg simán, ám némi meglepetésre nem bírtak Montenegróval, akik az Oroszokat és Olaszokat legyőzve lettek 7.-ek.

Az elődöntők vesztesei Görögország és Szerbia mérkőztek meg a 3. helyért. A mérkőzés korán eldőlt miután a Szerbek 3 gólos előnyre tettek szert s ezt gyakorlatilag a meccs végéig meg is őrizték 11:8. Szerbia megérdemelten lett bronzérmes.

A döntőben a mi fiainkra az a Horvát válogatott várt amely a regnáló Olimpiai, Világ és Európa bajnok Szerbeket győzte le, akik 2009-óta tétmeccsen nem kaptak ki. A VB esélyesei bármily meglepő is kimondani de a Horvát válogatott volt, hiába a hazai medence. A meccs sajnos az esélyekhez megfelelően is kezdődött s az első negyed után 4:0 volt a Horvátoknak. A második negyedet ugyan megnyertük 2:0-ra ám a félidőben így is 4:2 volt a Horvátoknak. A második félidőben mindkét negyedben ugyanannyi gólt kaptunk mint amennyit dobtunk így a különbség már nem változott s végül megérdemelten 8:6-ra a Horvát válogatott diadalmaskodott s lett története során először Világbajnok! Gratulálunk!!!

A magyar vízilabda válogatott tagjai minden elismerést megérdemelnek ugyanis a legjobb 4 együttes közé kerültek s bravúros teljesítménynek köszönhetően ezüst érmet nyertek!!! Úgy fest jelenleg Horvátország és Szerbia kissé kiemelkedik a mezőnyből, ezt alátámasztandó 2009-óta mindig ott volt mindkét válogatott a dobogó valamely fokán. A Magyar vízilabda jelenleg ettől kevéssel elmaradva az Olasz és Montenegrói előtt található legalábbis jelen forma alapján. Összességében egy kitűnő színvonalú VB-t láthattunk ahol sok kitűnő csatának lehettünk szem és helyenként fültanúi!!!!!

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.