WALES – BELGIUM

Az Európa Bajnokság a mai napon a Wales Belgium negyeddöntős összecsapással folytatódik. A walesi együttes a B jelű négyesből nagy meglepetésre csoportelsőként jutott tovább. Az első fordulóban hátrányból fordítva Szlovákia együttesét győzte el. A második fordulóban egy utolsó perces góllal kapott ki az azóta már kiesett Angliától. A harmadik fordulóban Oroszországot döngölték a földbe. A nyolcaddöntőben egy végtelenül sok hibával tarkított mérkőzésen Észak-Írországot verték meg 1:0-ra. Gareth Bale az EB-n eddig 3 gólt szerzett így vezeti a góllövő listát. Ellenfelük a kitűnő erőkből álló belga válogatott. Az E csoport második helyen jutottak tovább Wilmots fiai, az első körben kikaptak Olaszországtól majd a második fordulóban Írországot verték meg nagyon simán. A harmadik fordulóban Svédországot is két vállra fektették. A nyolcaddöntőben a mi fiaink vártak Hazard-ékra s meglepően simán végül 4:0-ás győzelemmel jutottak a legjobb 8 együttes közé. A mai mérkőzés esélyese a Belga együttes de Wales együttese mindenkire veszélyes tud lenni, érdekes összecsapás előtt állunk.

Wales: Hennessey;Chester;Williams;Davies;Gunter;Ramsey;Ledley;Allen;Taylor;Robson-Kanu;Bale

Belgium: Courtois;Menuier;Alderweirld;Deaney; J. Lukaku;Witsel;Nianggolan;Carrasco;De Bruyne;Hazard; R. Lukaku

A mérkőzést a belga válogatott kezdte. Az 5.percben Davis sárgult be. Davies az elődöntőben nem játszhat ha ma továbbjut Wales. A 7.percben egy elképesztő támadás után három lövést tartott kapura egymást követően ám a walesi védelem mindent hatástalanított, az ezt követő szögletből találat nem született. A 8.percben Robson-Kanu fejelt a kapu fölé. A 10.percben Bale lőtt az oldalhálóba. A 13.percben egy belga támadás végén Nianggolan szánta el magát s elképesztően nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba 0:1! A 16.percben Chester sárgult be. A 24.percben Gunter sárgult be visszarántásért. A 27.percben Courtois védett hatalmasat Ramsey próbálkozását követően. A 30.percben walesi szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgás következett melynek végén Williams egyenlített fejjel 1:1! A 33.percben egy jobb oldali beadás száguldott el keresztbe a walesi kapu előtt, az ezt követő walesi támadás végén Bale lőtt kapura de Courtois hárítani tudott. A 39.percben újabb walesi szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 40.percben belga szöglet következett melyet követően Alderweireld fejesét Hennessey fogta. A 43.percben walesi szöglet következett melyet követően Williams fejelt a keresztléc fölé. A 44.percben De Bruyne lőtt a keresztléc fölé. A 46.percben Robson-Kanu fejelt Courtois kezébe. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a walesi válogatott kezdte. A félidőben Fellaini érkezett Carasso helyére. A 48.percben egy jobb oldali beadást követően Lukaku fejelt a kapu mellé. Az 49.percben De Bruyne lőtt a keresztléc fölé. Az 50.percben Hazard lőtt a bal kapufa mellé kisivel. Az 53.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 55.percben egy elképesztő cselt követően Robson-Kanu szerezte meg a vezetést 2:1! Óriási mérkőzés!!!! Az 60.percbe Fellaini sárgult be így minden képen ki kell hagyja sárgái miatt az elődöntőt ha továbbjutnak. A 61.percben walesi szöglet következett melyet követőn Courtois kaparintotta meg a játékszert. A 64.percben belga szabadrúgás következett melyet követően de Bruyne lőtt Hennessey ölébe. A 65.percben walesi szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgás következett ezúttal is Williams került helyzetbe ám most a kapu fölé tüzelt. A 71.percben Chester mentett nagyot a kapu elől Hazard beadása után. A 74.percben Fellaini fejelt ziccerből a kapu mellé. A 75.percben Ramsey sárgult be aki ha Wales bejut nem játszhat az elődöntőben. A 76.percben Merten érkezett J. Lukaku helyére. A 77-percben belga szöglet következett melyet követően Witsel előtt ment el a labda. A 78.percben King érkezett Ledley helyére. A 9.percben Witsel lőtt távolról a kapu mellé. A 80.percben Vokes lépett a pályára Robson-Kanu helyére. A 83.percben Lukaku helyére Batshuayi állt be. A 84.percben belga szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 85.percben Alderweirldt sárgult be. A 86.percben egy jobb oldali beadást követően Vokes csúsztatott a kapu jobb alsó sarkába 3:1! A 87.percben belga szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 88.percben újabb belga sarokrúgás következett de ebből sem lett találat. A 89.percben újabb belga szöglet következett de a walesiek hozhatták a labdát. A 90.percben Ramsey helyére Collins érkezett. A hosszabbítás 3 perc melyben már nagy helyzet nem alakult ki így Wales a legjobb 4 közé jutott!

Az első játékrészben A belga együttes elképesztően jól kezdett s már a mérkőzés elején többször megszerezhették volna a vezetést ami végül Nianggolan révén sikerült is. Ezt követően meglepetésre Wales vette át a félidő végéig a mérkőzés irányítását. Egy szögletet követően sikerült is az egyenlítés Williams révén. A második félidőben a belgák nagyon nagy nyomást helyeztek a walesi-ekre amelyet a hazaik egy szép góllal törtek meg. A belgák ezt követően még inkább nyomtak de találatig nem jutottak sőt Vokes mint később kiderült a mérkőzést is eldöntötte. Összességében Wales teljesen megérdemelten jutott tovább, ahol ellenfele Portugália lesz az elődöntőben.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.