WALES – SZLOVÁKIA

Az Európa Bajnokság második napjának második összecsapásán mutatkozik be a B csoport. A csoport nyitó mérkőzését két egymáshoz tudásban közel álló együttes Wales és Szlovákia játssza. A csoport másik két együttese az Orosz válogatott valamint az Angol együttes. Az előzetes várakozások szerint a walesi és a szlovák együttes döntheti el egymást közt ki végez a csoport 3. helyén. Mindkét együttesben akadnak nagyon jó nevű játékosok ám egyik együttes sem arról híres,hogy egy játékos köré építik a taktikát. Az együttesek stílusa kicsit eltérő, Wales őszinte támadó focit játszik a brit hagyományokhoz hűen azonban 3 védős rendszerrel, mely egyedi a brit szigetek együttesei közt. A szlovák együttes inkább erős védekezésére épít s ebből fakadó kontrajátékára. A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese sőt a döntetlen a fogadó irodák szerint erősen valószínű. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Wales: Ward;Chester;Williams;Davies;Taylor;Ramsey;Edwards;allen;Gunter;Williams;Bale

Szlovákia: Kozalcik;Pekarik;Skrtel;Svento;Durica;Weiss;Hamsik;Horovsky,Kukcka;Mak;Duris

A mérkőzést a szlovák együttes kezdte. A 3.percben egy kitűnő labdát követően Hamsik tört a 16-oson belülre majd lőtt kapura de Davies szinte a gólvonalról vágta ki  a labdát. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 4.percben Hamsik lövését blokkolták a walesi védők. A 8.percben egy hazai szabadrúgást követően a szlovák védelemnek kellett a 16-oson belül tisztázni. A 10.percben Bale szabadrúgása landolt a kapuban 1:0! Kozalcik úgy tűnt nagyot hibázott helyezkedésével. A 20.percben Ramsey lövését védte Kozalcik magabiztosan. A 23.percben Kucka szabadrúgása ment a kapu fölé. A 31.percben Hroskovsky sárgult be. A 40.percben Hamsik lőtt kapura de a labda végül a kapu mellé ment. A 45.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 1 perc melyben Bale lőtt Kozalcik ölébe 18 méterről, ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt Wales kezdte. Az 51.percben Ramsey szögletét követően helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Mak lépett ki jól s lőtt kitűnő helyzetből a léc fölé. Az 57.percben Bale fejesét Kozalcik védett bravúrral. A 60.percben Duris helyére Nemec állt be a vendégeknél valamint Hrosovsky helyére duda érkezett. A 61.percben a frissen beállt Duda lőtt a kapu bal sarkába 11 méterről 1:1! A 62.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Hamsik lőtt a keresztléc fölé. A 66.percben Weiss szögletéből a hazaik hozhatták a labdát. A 69.percben Edwards helyére Ledley állt be a hazaiaknál valamint Williams helyére Robson-Kanu állt be. A 73.percben Ramsey fejelt a védők mellől a kapura de a labda a kapu mellé ment. A 80.percben Bale szabadrúgása landolt Kozalcik kezében, ezt követően Weiss sárgult be. A 78.percben Ramsey passzolt Robson-Kanu elé aki a kapuba gurított 2:1! A 83.percben Kukcka sárgult be, ezt követően Stoch állt be Weiss helyére a vendégeknél.A 86.percben Nemec fejelt a jobb kapufára de a labda a kapu helyett a pálya irányába pattant. A 88.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle, ebben a percben Ramsey helyére Richards érkezett. A hosszabbítás 4 perc. A 93.percben Skrtel sárgult be. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben mindkét együttes nagy elánnal vágott a mérkőzésbe melyből Bale gólja révén a walesiek szerezték meg a vezetést, igaz ehhez nagy kapushibára is szükség volt. A félidő ezt követően kissé unalmassá vált. A második félidőben magasabb színvonalú volt a játék ám némi meglepetésre a Szlovák együttes egyenlített. A hazaiak ezt követően Wales diktálta a tempót melynek egy másik csere révén Robson-Kanu megszerezte a győztes találatot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.