WATFORD-CHELSEA F.C.

A Premier League 24. fordulóját rendezik a hét közben. A mai játéknapon két mérkőzést rendeznek melyek közül a Watford Chelsea összecsapást vesszük górcső alá. A hazai együttes a tabella 10. helyén áll. Eddigi összesített teljesítményük 23 meccset követően 9 győzelem 5 döntetlen és 9 vereség. Az elmúlt 5 forduló során 1 győzelem mellett 4 vereséget szenvedtek el így elmondható hogy nincs csúcsformában a vendéglátó. A sérüléseket illetően meg kell említeni, hogy szerencsések a hazaiak ugyanis Hoban neve szerepel egyedül a listán. Ami a vendég együttest illeti Hidding irányításával sem brillírozik az együttes ám a kieső helyektől egyre messzebbre kerül ami a pontokat illeti. Jelenleg a tabella 14. helyén található az együttes, eddigi 24 összecsapásukból mindössze 7-et nyertek meg 7 döntetlen és 9 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükből 2-őt zártak győzelemmel és 3-at döntetlennel. a sérültek listáján Falcao neve szerepel valamint Willian és Remy játéka is kérdéses a mai este folyamán. A két együttes őszi összecsapásán 2:2-es döntetlen született. Az összesített mérkőzéseket tekintve amit e két klub játszott egymás ellen a londoni kékek állnak sokkal jobban. A vendégek a téli átigazolási időszak utolsó napjaiban szerződtették Alexandre Patót aki korábban a Milan együttesében is megfordult. Jó mérkőzésre van kilátás ahol az esélyek egy szoros mérkőzést ígérnek.

Watford: Gomes;Holebas,Prodl,Catchat;Paredes;Behrami;Watson;Capoue;Jurado;Igalho,Deeney

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Zouma;Terry,Azpilicueta;Matic,Mikel;Willian;Fabregas;Oscar,Costa

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 4.percben Oscar beívelését követően Gomes húzta le a levegőből a labdát. A 6.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendég védők vágták ki a 16-oson kívülre a játékszert. A 8.percben Igalho lövését blokkolták a vendég védők majd az ezt követő sarokrúgásból a vendégek hozhatták a labdát. A 9.percben Willian passzát követően Gomes fogta meg a labdát. A 15.percben Costa közeli kísérletét blokkolták a hazai védők. A 17.percben hazai szöglet következett melyet követően Courtois húzta le a levegőből a labdát. A 19.percben Prödl sárgult be egy csúnya belépőt követően. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 25.percben egy hazai beadást követően Terry mentett nagyot saját kapuja előtt. A 27.percben hazai szöglet következett melyet követően Prödl fejesét fogta könnyedén Courtois. A 28.percben Ighalo távoli kísérletét Courtois védte magabiztosan majd az ezt követő támadásból Jurado lövését védte Courtois bravúrral. A 30.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően ismét Courtois kezében landolt a labda. A 32.percben egy vendég akció végén Costa lőtt centikkel a hazai kapu mellé, az ezt követő sarokrúgásból a hazaiak hozhatták el a labdát. A 40.percben Willian beadását Gomes húzta le a levegőből. A 42.percben Azpilicueta tört előre majd lőtt szép mozdulattal a hazai kapu mellé. A hosszabbítás  1 perc, a 46.percben Paredes sárgult be valamint Costa a lapok oka kakaskodás. Több helyzet nem alakult ki így maradt a 0.0-ás félidei állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 47.percben előbb Fabregas lövését blokkolták a hazai védők majd Mikel próbálkozását Gomes ütötte a kapu fölé. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 49.perceben Deeney lövése kerülte el Courtois kapuját. Az 52.percben Cholevas lőtt az oldalhálóba 8 méterről. Az 55.percben Costa ment el a bal oldalon majd passzolt a középen érkező Oscar elé a támadó azonban a kapu mellé lőtt. A 60.percben Gomes védte Matic távoli lövését követően. A 63.percben a hazaiaknál Abdi érkezett Jurado helyére. A 67.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 68.percben Nyom érkezett Parades helyére a hazai oldalon. A 70.percben Oscar távoli lövését védte Gomes szép mozdulattal. Az ezt követően sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 73.percben Matic helyére Hazard állt be a vendégeknél. A 76.percben hazai szöglet következett melyet rögtön még egy követett de helyzet egyikből sem alakult ki. A 78.percben Ivanovic lőtt 6 méterről a kapu fölé igaz lövését blokkolták a hazai védők. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 82.percben Gomes jött ki jól kapujából s Hazard elől szedte fel a labdát. A 84.percben Costa hagyott ki nagy helyzetet igaz éles szögből kellett kapura lőnie. A 86.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. A 87.percben Capuet helyére Suarez állt be a hazaiaknál. A 88.percben Willian beadását blokkolták, az ezt követő szögletből Costa fejelt kapura ám Gomes földön túli bravúrral hárítani tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás végeredmény.

Az első félidőben a hazai együttes akarata érvényesült és a vendégek némi meglepetésre inkább kontráik révén veszélyeztettek. A gólhoz a vendégek álltak Costa révén közelebb ám a gól nélküli döntetlen igazságosnak mondható a félidő végén. A második félidőben a vendégek kapcsoltak egy fokozattal magasabbra ám a hazaiak kitűnő védekezésén valamint Gomes kapuson nem tudtak kifogni. Ugyan a Chelsea megérdemelte volna a 3 pontot ám azokat nem érdem szerint osztják

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.