WEST HAM UNITED F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 2017-ben is ott folytatódik ahol 2016 Decemberében véget ért. A Január 2-től 4-ig tartó fordulóban már a tavaszi szezon első játéknapjának örülhetünk. Évkezdés gyanánt tekintsük meg a Wset Ham United hazai szereplését a Manchester United-el szemben. A hazaiak az őszi szezont a 12. helyen zárták, 19 mérkőzésükből 6-ot nyertek meg 4 döntetlen és 9 vereség mellett. Legutolsó 5 bajnokijukon 3 győzelmet 1 döntetlen és 1 vereséget arattak. Hazai környezetben a kalapácsosok 9 mérkőzésből 4-et nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett, legutóbbi öt hazai bajnokijukon 3 győzelmet arattak 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A hazaiak sérültjei: Arbeola;Byrams;Collins;Noble;Osford;Sakho;Tore és Zaza szerepel. A vendég Manchester United meglehetősen viszontagságos évet tudhat maga mögött ám ami az év végét illeti jó formának örvend. Ugyan 6. helyen zárták az őszi szezont mégis zsinórban 5 győzelmet arattak amely régen fordult elő a vörös ördögökkel. Eddigi 19 mérkőzésükből 10-et nyertek meg 6 döntetlen és 3 vereség mellett. Idegenben 9 mérkőzést játszottak melyből 5-öt nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett, legutóbbi 5 idegenben játszott bajnokijukon 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el. Sérültjeik: Shaw és Rooney, Carrick nagy valószínűséggel pályára léphet. Eric Bailly az Afrika Nemzetek Kupája miatt nem lép pályára. Az őszi összecsapás 1:1-es döntetlennel zárult. A mai mérkőzés esélyese inkább a vendég egyesület ám a West Ham főként hazai pályán nagy kihívás elé állíthatja a vendég együttest. Jó mérkőzés előtt állunk:

West Ham United: Randolph;Cresswell;Ogbonna;Reid;Obiang;Kouyate;Nordveit;Payet;Feghouli;Antonio;Lanzini

Manchester United: De Gea;Valencia;Jones;Rojo;Darmian;Pogba;Carrick;Herrera;Lingard;Ibrahimovic;Mkhitaryan

A mérkőzést a West Ham United kezdte. 8.perc: Payet távoli lövése kerülte el a vendég kaput. 10.perc: Lanzini távoli lövését De Gea tolta szögletre, melyet követően helyzet nem alakult ki. 15.perc: Feghouli nyújtott lábbal csúszott rá Jones lábára s a bíró ezt látva a szabálytalanságot látva piros lappal küldte le a pályáról a támadót. A felvételek tanulsága alapján talán a narancs sárga lap lett volna a megfelelő szín ám mivel ilyen nincs és a védő megsérült maradt a piros lap. 20.perc: Randolph két jobb oldali beívelést is hatástalanított. 29.perc: reklamálásért Payet sárgult be. 36.perc: egy jobb oldali beívelését követően Herrera passzolt középre Valencia elé aki 5 méterről képes volt a kapufára lőni a labdát amely ezt követően Lingard elé pattant kinek lövését követően  gólvonalon gurult tovább a labda de Randolph ezt már elcsípte. 38.perc: Ibrahimovic kapott jó labdát melyet követően 8 méterről a lelátóra lőtt. 42.perc: Darmian sárgult be feltartásért. 44.perc: Lanzini próbálkozását De Gea védte bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc. 47.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Manchester United kezdte. A félidőben Mata állt be Darmian helyére. 48.perc: Lingard lőtt a kapu fölé egy gyatra bal oldali beadást követően, majd Randolph lőtte ki a labdát Ibrahimovic elől. 50.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 52.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Antonio fejelt a kapu mellé. 58.perc: Lingard helyére Rashford állt be a vendégeknél. 60.perc: a vendég védelem elaludt s Antonio került 100%-os ziccerbe ám De Gea hatalmasat védett maradt a 0:0! 63.perc: Rashford met el a bal oldalon majd adott középre ahol Mata érkezett s lőtt a kapu jobb oldalába 0:1! 65.perc: Mkhitaryan helyére Smalling állt be. 66.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 68.perc: Pogba lőtt  a kapu mellé 18 méterről. 69.perc: Caroll állt be  Payet helyére. 70.perc: De Gea mentett a 16-osán kívül. 71.perc. hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 74.perc: Rasford előre törését követően Pogba elé passzolt aki 18 méterről lőtt a kapu mellé. 75.perc: Valencia sárgult be. 77.perc: Rasford lövését Randolph védte be majdnem saját kapujába. 78.perc: Herrra lövését még blokkolta a hazai védelem ám a kipattanót Herrera passzolta Ibrahimovic elé aki a rövidbe lőtte azt 0:2! Nagy valószínűséggel eldőlt a mérkőzés. 80.perc: De Gea mentett ezúttal Caroll elől. 82.perc: Kouyate helyére Fernandes állt be. 84.perc: Rashford beívelését Herrera lőtte Randolph kapusba. 89.perc: Lanzini helyére Ayew állt be a hazaiaknál ezt követően vendég szabadrúgás következett melyet Ibrahimovic lőtt a sorfalba. A hosszabbítás 3 perc, 91.perc: Nordtveit sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben mindkét együttes visszafogottan kezdett. Az első helyzet a hazaik előtt adódott. Feghouli kiállítása kissé vitatható volt, ezt követően a vendégek birtokolták többet a labdát ám gyakorlatilag semmire sem mentek vele sőt egy ordító zicceren kívül nem is tudtak egyebet elérni, Randolph gyakorlatilag unatkozott. A félidő végén a hazaiak kijöttek kapujuk elől s majdnem a vezetést is megszerezték. Mourinho gárdája érthetetlenül rosszul játszik ember előnyben középen erőltetik a támadásokat a szélek helyett, ráadásul Mkhitaryan szerepe a bal valamint Lingard szerepeltetése a bal szélen gyakorlatilag az értelmetlen kategória határát súrolja. A bíró ezúttal a mintha a vendégeket támogatná a mérkőzésen így kisebb csoda a 0:0! A második félidőben a vendégek Mata és Rashford beállásával felgyorsultak és eldöntötték a találkozó sorsát. Ez volt zsinórban a manchesteriek 6. győzelme zsinórban. A játékvezetőt nem zárták szívükbe a hazai drukkerek ez szinte bizonyos. Összességében egy nem túl erős színvonalú összecsapást láthattunk.

 

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.