WOLWERHAMPTON WANDERERS – MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 19. fordulójának záró mérkőzésén egy meglehetősen érdekes párosítás szemtanúi lehetünk. A Wolwerhampton hazai pályán fogadja a tavalyi bajnok Manchester Ciy együttesét. Az előző idényben a Cityit elsőként a Wolwerhampton állította meg győzelmi sorozatában ugyan ebben a párosításban. Jelenleg azonban nem mutatkozik sok esély, hogy ezen eredmény akárcsak megismétlődhessen ugyanis a hazaiak nincsenek túl jó formában igyaz a vendégek is voltak már jobb passzban. Guardiola együttese nem veszíthet pontokat tekintve, hogy a Liverpool ismét nyert valamint a Leicester épp a liverpool-tól kapott ki. Hatalmas a City lemaradása a Liverpool mögött s egy újabb vereség vagy pontvesztés gyakorlatilag lehetetlenné tenné a hátárny lefaragását. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Wolwerhampton Wanderers : Patricio;Saiss;Coady;Dendoncker;Doherty;Neves;Moutinho;Jonny;Jota;Jimenez;Traore

Manchester City F.C.: Edereson;Walker;Otamendi;Fernandinho;Mendy;Silva;Rodri;Mahrez;De Bruyne;Sterling;Aguero

A mérkőzést a Manchester City kezdte. 12.perc: egy védelmi elcsúszást követően Ederson rántotta le ellenfelét a 16-os vonalánál. A kapust utolsó emberként elkövetett szabálytalanság okán azonnal kiállították. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 14.perc: Aguero helyére Bravo állt be a vendégeknél. 16.perc: Moutinho lőtt távolról kapura ám Bravo hárítani tudta. 20.perc: hazai szöglet melyet követően vendég kontra alakult ki s ennek végén Mahrezzel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül. A bíró a VAR segítségével végül büntetőt ítélt. Sterling a büntetőt kihagyta ám mivel szabálytalan bemozdulás történt így abíró megismételtette és ekkor a támadó már nem hibázott 0:1! A félidő hátralévő részben a hazaiak próbáltak nyomást gyakorloni a vendég védelemre ám találatig sőt helyzetig sem jutottak el.

A második félidőt a Wolwerhampton kezdte. A félidőben Mahrez helyére Garcia állt be. 47.perc: Jota lőtt kevéssel a akapu fölé. 50.perC: Sterling lőtt a hálóba Patricio fölött 0:2! Eldőlni látszik a mérkőzés igaz a 10 emberrl játszó együttes még nem lélegezhet fel. 55.perc: A VAR-t követően a bíró ezúttal a hazaiak javára ítél büntetőt melyet Traore lőtt a hálóba 1:2! Izgalmas meccs vár még ránk! 60.perc: Otamendi sárgult be. 63.perc: Dendoncker lövését Bravo védte. 67.perc: De Bruyne helyére ündogan állt be. 70.perc: Traore lövését Bravo védte szép mozdulattal. 73.perc: Jonny helyére Vinagre állt be. 74.perc: Saiss hagyott ki nagy ziccert. 75.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Jota helyére Neto állt be. 80.perc: hazai szöglet melyet követően Traore labdáját Jimenez lőtte a léc alá 2:2! 89.perc: Jimenez passzát követően Doherty lőtt a hálóba 3:2! Hihetetlen mérkőzés. A hosszabbítás 4 perc, 92.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 94.perc: Sterling lövése csattant a keresztlécen. 95.perc: Jimenez helyére Bennett állt be. S ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben sok esmény történt. Ederson kiállítása jogos volt, majd a vendégek egy újra rúgatott büntetőből megszerezték az előnyt. Ezt követően hazai nyomás következett helyzetek nélkül. A második félidőben sem unatkozhattunk. Előbb a vendégek megduplázták előnyüket majad hamarosan egy hazai büntető révén újra visszallt a félidei különbség. A hazaiak erősen nyomtak s a meccs végén sikerült egyenlíteniük. A City-nek is akadt még helyzete ám az utolsó előtti percben a Wolwerhampton a győzelmet jelentő találatot is meg tudta szerezni. Összességében kitűnő meccset lathattunk ahol megmutatkozott mennyire fontos a létszámegyenlőség. A MAnchester City ezzel a mérkőzéseel gyakorlatilag végleg búcsúnt mondhat a címvédésnek, immár a Liverpool kezében ki nyeri az idei Premier League-t.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.