YEOVIL TOWN-MANCHESTER UNITED F.C.

Az FA kupa harmadik fordulóját rendezik meg Anglia szerte a hét végén. A legnagyobb hagyományokkal bíró kupasorozat s egyben a Világ legkorábbi hivatalos focitornája. Angliában épp ezért e kupasorozat különleges fontossággal bír ahol éppen ebből kifolyólag az alacsonyabb ligás csapatok néha megvillantják,hogy mekkora potenciál is rejlik bennük. A mai vendéglátó a Yeovil Town aki az Angol Liga 1-ből érkezik míg a vendég együttes a Manchester United. A hazai együttes eddigi legnagyobb nevű ellenfelével találkozik története során így érthető,hogy hatalmas várakozás előzi meg számukra ezen mérkőzést. A manchesteriek számára természetesen nem okoz a mai mérkőzés ekkora izgalmat ám mint az a nyilatkozataikból kiderül nem becsülik le aktuális ellenfelüket. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek nem a hazai csapat mellett szólnak de láthattunk már idény hasonló csodát amikor az MK Dons épp a Manchester United csapatát verte simán 4:0-ra.

Yelovil Town: Steer;Smith;Nugent;Arthurworrey;Twuma;Ralph;Edwards;Foley;Dwason;Gillett;Moore

Manchester United: De Gea;Blackett;Mcnair;Smalling;Rafael;Herrera;Fletcher;Shaw;Rooney;Wilson;Falcao

A mérkőzést a hazai alakulat kezdte. A 4. percben Edwards lőtt a kapu mellé. A 6. percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 7. percben Mcnair lőtt távolról a kapu mellé. A 8. percben egy gyors vendég kontra végén Rafael lőtt a kapu előtt keresztbe. A 12. percben vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 15.percben Rooney lőtt kapura de lövése ha centikkel is de elkerülte a kapu bal felső sarkát. A 18.percben hazai szöglet következett de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 20.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet ezúttal sem alakult ki. A 26.percbe újabb hazai szöglet következett de De Gea könnyedén fogta a labdát. A 32.percben Herrera passzát követően Wilson lőtt 17 méterről kapura. A 37.percben Arthurworrey sárgult be egy visszarántást követően,a szabadrúgást követően a hazai védők fejelték ki a labdát. A 44.percben Herrera távoli lövése kerülte el a hazai kaput. A hosszabbítás 3 perc a félidő végén, a 46.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak veethettek kontra támadást de végül a vendég védők tisztázni tudtak. Több helyzet már nem alakult ki így az állás maradt 0:0!

A második játékrészt a vendég együttes kezdte. A félidőben Mata érkezett és Evans Shaw valamint Rafael helyére. A 48.percben Smalling fejelte ki a kapu torkából a labdát. Az 53.percben Wilson fejelte a kapu fölé Blackett bal oldali beadását. Az 55.percbe egy szép támadás végén Moore lőhetett 8 méterről tisztán ám De Gea könnyedén megfogta a labdát. Az 57.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak hozhatták el a labdát. Az 58.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Gillett fejelte ki a labdát. Az 59.percben Falcao helyére Di Maria állt be. A 64.percben Herrera találta el szenzációsan a labdát s az a kapu bal felső sarkában landolt 0:1! Védhetetlen találat volt. A 66.percben Herrera gólörömért sárgult be. A 68.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet  Rooney lőtt centikkel a kapu fölé. A 69.percben Eaves állt be Ralph helyére. A 70.percben hazai szöglet következett melyet követően Di Maria fejelt ki a gólvonalról. A 72.percben hazai szöglet következett mert Moore lövésébe beleértek a vendég védők. A szögletből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 76.percben Rooney hagyott ki egy nagy helyzetet a 16-oson belülről. A 79.percben Di Maria lőtt távolról a kapu mellé. A 88.percben Dawson helyére Perett illetve Foley helyére Heater állt be a hazai oldalon. A 89.percben egy kontra támadás végén Di Maria gurított kapura de Steer könnyedén fogta a labdát. A 90.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 91.percben Rooney adott kitűnő labdát Di Maria elé aki védőjét lefutva a kijövő kapus mellett pöccintette el a labdát 0:2!A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 93.percben Herrera lövését védte Steer. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 0:2!

Érdekes mérkőzésnek indult a mérkőzés s végül több szempontból is az lett. Az első játékrészben a hazaiak uralták a mérkőzést jelezte ezt az is,hogy egy lövése volt a United-nek míg a hazaiak több szögletet és szabadrúgást végezhettek el. A második játékrész hasonlóan indult mint az első de a 60.perctől a vendégek egyre nagyobb nyomást fejtettek ki. Herrera gólja eldöntötte a mérkőzést ugyan ezt követően még vezetett veszélyes támadást a hazai gárda de gólra már nem futotta erejükből. A mérkőzés végén Di Maria találata is jelezte mennyire kinyílt a hazai együttes. Összességében egy közepes iramú mérkőzést láthattunk ahol a vendégek menedzsere ezúttal is okozott meglepetést a cserék terén.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.