CHELSEA F.C. – EVERTON F.C.

A Premier League 11. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló legkiemelkedőbb mérkőzésének ezúttal két kék együttes a résztvevője mégpedig a Chelsea és az Everton. A hazai kékek jelenleg a tabella 4. helyén állnak ám csupán 1 pont a lemaradásuk a vezető 3 együttes mögött. Conte fiai jól kezdték a bajnokságot majd hullámvölgybe kerültek mely részben a felállásuknak is betudható ám a 3:4:3-as felállás úgy fest működik sőt oly annyira,hogy elmúlt 4 összecsapását megnyerték a londoni kékek. Eddigi 10 mérkőzésükből 7-et nyertek 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Hazai környezetben 5 mérkőzésből 4-et nyertek meg 1 vereség mellett. Összességében utóbbi 5 mérkőzésükből a már említett 4 győzelem mellett egy vereséget szenvedtek el. A Chelsea már kiesett a Ligakupából így mivel a nemzetközi kupaporondon sem indulhattak tavalyi 10. helyük miatt így már csak a bajnokság és az FA Kupa maradt számukra. A sérültek listáján Fabregas és Zouma szerepel. A vendégek jól kezdték a szezont majd hasonlóan mai ellenfelükhöz kissé visszaestek. Jelenleg 6. az Everton. Eddigi 10 meccsükből 5-öt nyertek meg 3 döntetlen és 2 vereség mellett. Legutóbbi 5 mérkőzésükből 1 győzelem mellett 2 döntetlent és 2 vereséget könyvelhetnek el. Idegenben 5 mérkőzésből 2 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség szerepel. A sérültek listáján Baines;Besic;Gibson;Gueye;Kone;McCarthy;Niasse és Pennington szerepel, tehát a fél keret majdnem. A korábbi években az Everton többször is megviccelte a Chelsea együttesét ám a mai találkozó esélyese a hazai egyesület. Jó mérkőzés előtt állunk.

Chelsea: Courtois;Cahill;Luiz;Azpilicueta;Alonso;Matic;Kante;Moses;Pedro;Costa;Hazard

Everton: Stekelenburg;Coleman;Williams;Jagielka;Mori;Oviedo;Barkley;Barry;Cleverley;Bolasie;Lukaku

A mérkőzést az Everton kezdte. 8.perc: Costát rúgták meg a 16-os előterében ám a szabadrúgás ezúttal elmaradt. 15.perc: Bolasie sárgult be. 16.perc: hazai szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 18.perc Stekelenburg húzott le egy jobb oldali beadást. 19.perc: Hazard kapott jó labdát majd egy cselt követően lőtt kapura s a labda a kapu bal sarkában landolt 1:0! Stekelenburg benne volt vastagon a találatban. 20.perc: a vendégek elvesztették a labdát majd Pedro elé került a labda aki az érkező Alonso elé passzolt aki a kapuba lőtt Stekelenburg lábai között a kapuba 2:0! 26.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Williams fejelt lesről a kapu mellé. 30.perc: Jagielka sárgult be reklamálásért. 33.perc: Stekelenburg mentett nagyot Hazard elől. 34.perc: egy gyönyörű labdajáratás végén Moses lőtt kapásból a kapufára maradt a 2:0! 36.perc: Mirallas érkezett Oviedo helyére a vendégeknél. 42.perc: hazai szöglet melyet követően Costa lőtt a hálóba egy csúsztatást követően. 3:0! A mérkőzés valószínűleg eldőlt.. 46.perc: Pedro lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás 2 perc, 47.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki, kisvártatva Costa tört be a 16-oson belülre majd lőtt a kapu mellé ajtó-ablak ziccerből igaz Hazard középen üresen érkezett. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a Chelsea kezdte. 48.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 50.perc: Costa kapott kitűnő labdát de lesen helyezkedett. 54.perc: Moses lövését blokkolták a hazai védők. 56.perc: Hazard ment át a védelmen mint kés a vajon s 14 méterről lőtt a kabu bal alsó sarkába 4:0! 60.perc: Bolasie helyére Lennon állt be a vendégeknél. 63.perc: Costa lövését védte szépen Stekelenburg. 64.perc: Barry sárgult be. 65.perc: Costa indult el varázslatos csellel majd passzolt Hazard elé akinek lövését még Stekelenburd védte de Pedro elé aki a kapuba lőtt 5:0! 66.perc: Barry helyére Davies érkezett a vendéknél. 70.perc: Pedro helyére Oscar állt be. 71.perc: vendég szöglet melyet követően Mirallas fejelt a kapu mellé. 78.perc: Costa lövését blokkolta  labdát a vendég védelem. 80.perc: Oscar adott kitűnő labdát de Costa a kapusba lőtte a ziccert,Hazard helyére Batshuay érkezett. 81.perc: Alonso fejelt egy szögeltet követően a kapu fölé. 84.perc: Cahill helyére Terry állt be. 90.perc: Stekelenburg védte Moses próbálkozását. A hosszabbítás 3 perc, melyben ehlyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a hazaiak uralták a játékot s őrölték fel a vendég védelmet majd be i találtak. Ezt követően jött a következő találat a következő percben ám a hazaiak nem álltak le s tovább dolgoztak. Az Everton-nak esélye sem volt helyzetet sem tudtak kialakítani az első félidőben, mintha osztálynyi különbség lenne a két együttes között. A harmadik gól már csupán ráadás volt s ha jobban összpontosít Costa akkor Hazard kétszer is egy az egyben mehetett volna Stekelenburg-ra. A második félidőben a hazaiak fölénye maradt s a gólok is szépen sorjában jöttek. Hazard,Costa, Kante,Moses Alonso, Pedro kitűnően játszottak s a vendég csapaton mint kés a vajon mentek át. A hazaiak megérdemelt különbséggel nyertek!

Check Also

F.C. BAYERN MÜNCHEN – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 26. fordulójának csúcsrangadóján a listavezető Borussia Dortmund látogat az edzőváltáson áteső Bayern Münchenhez. …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.