SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés szemtanúi lehetünk. A Roma mondhatni egyszerűen jutott el a döntőig, igaz volt, hogy percek választották el a kieséstől, ám ellenfeleit Mourinho taktikájával fel tudták őrölni. A Sevilla hullámzó szezont tudhat maga mögött. 2022 Márciusában menesztett korábbi edzőjét s ezt követően mintha megtáltosodtak volna. A bajnokságban szinte vereséget sem szenvedtek el az európa Ligában a Manchester united és a Juventus legyőzésével kivivták a jogot, hogy a ma esti döntőben szerepelhessenek. Két ellentétes stílusú együttes mérkőzését tekinthejük meg. A Sevilla az Európa Liga fejedelme ha döntőbe jut gyakorlatilag biztos, hogy győz. Ma este azonban a kupaspecialista Mourinho rómája lesz az ellenfél, ahol Mourinho elmondhatja nem veszített még kupadöntőt. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Sevilla: Bono;Telles;Gudelj;Bade;Navas;Fernando;Rakitic;Gil;Torres;Ocampos;En Nesyri

Roma: Patricio;Mancini;Smalling;Ibanez;Spinazzola;Matic;Cristante;Celik;Pellegrini;Dybala;Abraham

Az első félidőt a Roma kezdte. 2.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 4.perc: Navas középre adáasát tisztázta a védelem. 8.perc: Rakitic szögletéből helyzet nem alakult ki. 12.perc: Spinazzola kapott jó labdát de Bono hárítani tudott. 21.perc: Matic sárgult be egy veszélyes belépőt követően. 32.perc: egy gyanús esetet követően VAR vizsgálat következett melyből kiderült nem történt szabálytalanság. 35.perc: Mancini labdáját dybala vitte a kapuig majd lőtte be 0:1! 36.perc: Mir sárgult be. 43.perc: Sevilla szöglet helyzet nélkül. 45.perc: Pellegrini sárgult be. 47.perc: Rakitic lőtt kevéssel a kapu mellé. ezzel ért véget a félidő.

A második félidőben a sevilla kezdte a játékot. A félidőben Gil helyére Lamela állt be majd Torres helyére Suso. 48.perc: Mancini sárgult be. 52.perc: Telles hagyta ki a kihagyhatatlant. 55.perc: egy szerencsés lövést követően Mancini révén egyenlített a Sevilla 1:1! 62.perc. Ocampos lövését védte Bono. 65.perc: előbb Rakitic majd Cristante sárgult be. 67.perc: Abraham lőtt kevéssel a kapu mellé. 68.perc: Dybala helyére Wijnaldum állt be. 72.perc: Suso szögletéből helyzet nem alakult ki. 74.perc: Celik sárgult be. 76.perc: VAR vizsgálat után nincs büntető. 83.perc: Belotti hagyott ki büntetőt. 86.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 7 perc, 96.perc: suso hagyott ki helyztet. Ezzel ért véget a rendes játékidő.

A hosszabbítás első félidejét a Roma kezdte. 91.perc: Celik heyére Zalewski állt be. 94.perc: Navas helyére Montiel érkezett illetve Telles helyére Rekik. 97.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 105.perc: Zalewski sárgult be. 106.perc: sevilla szöglet helyzte nélkül.

A hosszabbítás második félidejét a Sevilla kezdte. 106.perc. Llorente érkezett Spinazzola helyére, majd Pellegrini helyére El Shaarawy állt be. 107.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 109.perc: Lamela sárgult be. 113.perc: Zalewski szögletéből helyzet nem alakult ki. 120.perc: Matic helyére Bove állt be. 121.perc: Jordan illetve Mourinho is besárgult. 124.perc: Montiel sárgult be. 128.perc: Marcao helyére Gudelj állt be illetve Jordan helyére Fernando. 130.perc: Ocampos és Karsdorp sárgultak be. 131.perc: venség szöglet melyet követően smalling kevéssel a kapu mellé fejelt. Ezzel ért véget a hosszabbítás. Következnek a büntetők.

A büntetőpárbajt a Sevilla kezdte. Ocampos belőtte majd Cristante is 1:1! Lamela sem hibázott ám Mancini igen 2:1 a Sevillának. Rakitic belőtte sajátját ám Ibanez is hibázott 3:1! Montiel kihagyta a saját büntetőjét ám azt újra rúgatta a bíró, a támadó nem hibázott 3:1! Ezzel ismét Európa Liga győztes a Sevilla.

Az első játékrészben a Roma jobban osztotta be erejét. A vezetést megszerezvén ugyanakkor beálltak védekezni így a sevilla előtt több terület adódott illetve ebből fakadóan több helyzetet is alakítottak ki. A második játékrészben a 60. percre hatalmas fölénybe került a Sevilla mely az egyenlítő találatot is magával hozta. A mérkőzésen ezt követően mindkét gárda alakított ki helyzetet ám eldöntetni nem tudták a találkozó sorsát. A hosszabbítás Sevilla fölényt hozott ám találat nem született. A büntetőpárbajt a spanyolok nyerték. Összességében a Sevilla többet tett a győzelemért így megérdemelteen nyerték meg újabb Európa liga címüket!!!

Check Also

MANCHESTER UNITED F.C. – SEVILLA F.C.

Az Európa Liga negyeddöntői is folytatódnak. A mai estén egy angol spanyol párharc szemtanúi lehetünk …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.