CHELSEA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A 2017-2018-as angol fociszezon utolsó előtti mérkőzést rendezik meg az FA Kupában. Az utolsó mérkőzés a Liverpool révén az egy héttel később rendezendő Bajnokok Ligája döntő lesz. Két mai együttesünk hosszú és meglehetősen rögös utat járt be míg eljutott e mérkőzésig. A bajnokságban a vörösök végeztek jobban míg a Ligakupából mindkét együttes búcsúzott mondhatni ideje korán, csakúgy mint a Bajnokok Ligájából. Az FA kupát illetően a felek meglehetősen könnyű ágon kezdtek s a Manchester United sz elődöntőig nem is találkozott kimagasló tudású ellenféllel. A Chelsea számára az elődöntő már hozott némi nehézséget ám azt is átugrották. A két együttes idén a bajnokságban kétszer találkozott melyek mindkét mérkőzésen hazai győzelmet hoztak. Igaz a tavaszi mérkőzés gyakorlatilag a vörösöket a 2. hely felé vezető hosszú úton indította el. A Chelsea részéről a mai mérkőzés gyakorlatilag a szezont és Conte állását mentheti meg. A kékek kiábrándítóan teljesítették a Premier League második felét. A téli igazolások nem jöttek úgy be mint ahogyan azt tervezte a vezetőség. A két edző nem ápol különösen jó viszonyt így emiatt is pikáns lesz az összecsapás. Jó mérkőzés előtt állunk melynek nincs valódi esélyese.

Chelsea: Coutrtois;Rüdiger;Cahill;Azpilicueta;Moses;Fabregas;Kante;Bakayoko;Alonso;Hazard;Giroud

Manchester United: De Gea;Valencia;Smalling;Jones;Young;Pogba;Herrera;Matic;Rashford;Lingard;Sanchez

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 3.perc: Fabregas szabadrúgását De Gea húzta le. 10.perc: Hazard lőtt szép mozdulattal kapura melyet De Gea védett. 15.perc: Sanchez hibázott agy helyzet nem alakult ki. 21.perc: Jones sárgult be miután a 16-oson belül buktatta Hazard-ot. A büntetőt Hazard a kapuba lőtte 1:0! 27.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 29.perc: Lngard lövését blokkolta a hazai védelem. 32.perc: Sanchez lőtt a kapu fölé. 38.perc. vendég szöglet melyet Courtois húzott le. 40.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 45.perc: Rashford szabadrúgását blokkolt a sorfal, az ezt követő szögletből melyet követően Jones fejelt kevéssel a kapu mellé. 47.perc: Rashford lőtt a kapura 16 méterről de lövését blokkolták. Ezzel ért véget a játékrész.

A második félidőt a Chelsea kezdte. 53.perc: vendég szabadrúgás melyet Rashford eresztett meg ám Courtois szép mozdulattal védte. 55.perc: Young lőtt centikkel a kapu mellé. 56.perc: ezúttal Rashford lőtt a kapu mellé. 58.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 59.perc: Valencia sárgult be taktikai szabálytalanság miatt.  63.perc: Sanchez volt lesen így találatát érvénytelenítették. 69.perc: vendég szöglet melyből a hazaiak indultak meg s Alonso lövését De Gea védte szép mozdulattal. 72.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 73.perc: Rashford lövését Courtois védte. 74.perc: Luakaku állt be Rashford helyére illetve Martial váltotta Lingard-ot. 80.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 81.perc: újabb vendég szöglet melyet követően Pogba lőtt a kapu mellé kevéssel. 87.perc: Jones helyére Mata állt be. 89.perc: Giroud helyére Morata állt be. 90.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 91.perc: Willian állt be Hazard helyére. 91.perc: Morata lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 93.perc: Courtois sárgult be. 95.perc: két vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek jobban. Több kisebb helyzetet illetve egy nagy De Gea védést is láthattunk. Hazard Jones gyengeségét kihasználva büntetőhöz juttatta csapatát melyet be is lőtt. Ezt követően a vendégek felébredtek s több veszélyes helyzetet is kialakítottak ám ki is hagyták azokat. A második félidőben a vendégek minden elkövettek az egyenlítésért ám e keret nem bizonyult elég erősnek. A hazaiak egy-egy helyzetet kidolgoztak ugyan kontrából ám ezeket De Gea védte bravúrral. Összességében a vendégek játszottak jobban ám a hazaiak jól őrizték mg a mérkőzés lején megszerzett vezetésüket. A 2017-2018-as FA Kupa győztese a Chelsea együttese!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.