Megvan a Tenisz VB csoportbeosztása – vajon kié lesz a világbajnoki cím?

Hétfőn kisorsolták a csoportbeosztást az idei év nagy fináléjára, a londoni világbajnokságra, ahol 8 kiváló játékos léphet pályára.

Jósolgathatunk, vitázhatunk, hogy ki az, aki elhódítja az idei VB-címet, hiszen nagyszerűbbnél nagyszerűbb játékosok küzdenek egymás ellen. Az A csoportban a címvédő Novak Djokovic mellett két újdonsült Grand Slam bajnok játszik, Cilic és Wawrinka, a B csoportban pedig Andy Murray és Roger Federer is találkozik.

Eldőlni látszik, hogy Djokovic magáénak tudhatja a világelsőséget, így nehéz elképzelni, hogy a VB-n egy meccset se nyerjen, kérdés az, hogy negyedszer is sikerül-e learatnia a babérokat. Az első VB-címét 2008-ban szerezte, Shanghajban, illetve az elmúlt 2 év világbajnoki címe is az ő nevéhez fűződik. A szerb nagyszerű mérleggel érkezik az angol fővárosba, hiszen 27 mérkőzés óta veretlen fedett pályán, ezenkívül nem rég született kisfia is doppingolja lelkiállapotát.

Wawrinka az év első felében jól teljesített, miután megnyerte az Austral Opent egy Masters győzelmet is bezsebelt, viszont mostanában nem hozza az eredményeket. Cilic az US Open győztese, valamint nyert egy 250-es tornát Moszkvában, de nagyobb tornákon nem igazán játszott Grand Slam bajnokhoz méltóan. A negyedik játékos az A csoportban Thomas Berdych lesz, aki szintén pályázhat tovább jutó helyre.

A B csoportban a hatszoros bajnok Roger Federer mellett, az ősszel nagy hajrát bemutató és ennek köszönhetően kvalifikáló Andy Murray esélyes még a tovább jutásra. Természetesen nem feledkezhetünk meg a US Openen döntőt játszó Kei Nishikoriról sem.

Idén három újoncot is üdvözölhetünk az év legjobb nyolc játékosa között, Cilic, Nishikori és Raonic sem szerepelt még korábban világbajnokságon. Tartalékként pedig David Ferrerre és Feliciano Lopezre számítanak a szervezők.

Az ATP World Tour Finals csoportbeosztása:

A Csoport:
Novak Djokovic
Stanislas Wawrinka
Tomas Berdych
Marin Cilic

B Csoport:
Roger Federer
Andy Murray
Kei Nishikori
Milos Raonic

Check Also

Nem kellett sokáig várni az aranyra – Hosszú máris világcsúcsot úszott

2. nap: December 4. – Csütörtök Előfutam Verrasztó Dávid a negyedik idővel, azaz 4:02.97 került …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.