A.S. ROMA-S.S. LAZIO

A Sreia A 12. Fordulóját rendezik a hét végén, melynek rangadóján a két ősi rivális a Roma és a Lazio csap össze. Ma délután a pályaválasztó a Roma együttese, a farkasok a  tabellán az előkelő 3. helyet foglalják el 1 ponttal lemaradva a listavezető Fiorentina és Inter együttesei mögött. Tottiék az elmúlt fordulók alatt 7 győzelem mellett 2 döntetlent és 2 vereséget ért el ami jó teljesítménynek számít. Továbbá a Bajnokok Ligájában is sikerült egy szoros mérkőzésen legyőzniük a Bayer Leverkusen együttesét. Az előző bajnoki fordulóban az Inter együttese egygólos sikert aratott a fővárosiak felett. A hazaiak dolgát nehezíti, hogy a sérültek listáján Strootman,Maicon;Totti neve szerepel valamint Pjanic eltiltás miatt lesz kénytelen lesz kihagyni a mai mérkőzést. A Lazio együttese felemás formában kezdte az idei évet ugyanis 6 győzelem mellett 5 vereség szerepel, így elmondható hogy a kékek minden eddigi mérkőzésüket döntésre vitték .  A sérültek listáján De Vrij neve szerepel egyedül. A két együttes korábbi mérkőzéseire visszatekintve 8 Róma győzelemmel szemben 5 Lazio siker szerepel s mindössze 3 döntetlen. Az eddigi eredmények a Roma esélyeit vetítik előre ám ezen a mérkőzésen akár milyen pozíciót foglal el sosem szabad leírni a Lazio együttesét. Izgalmas összecsapás előtt állunk.

Roma: Szczesny;Digne;Rüdiger;Manolas;Torosidis;Nianggolan;Vainqueur;Falque;Salah;Gervinho;Dzeko

Lazio: Marchetti;Basta;Mauricio;Gentiletti;Raidu;Parolo;Biglia;Lulic;Anderson;Djordevic;Candreva

A mérkőzést a Roma kezdte. A 5.percben hazai szöglet következett melyet követően Vainqueur érkezett veszélyesen a 16-oson belül ám végül helyzet nem alakult ki. A 9.percben Dzeko tört be a 16-oson belülre akit Gentletti rúgott fel így hazai büntető következett. A 11-est Dzeko lőtte a kapu közepébe 1:0! Az eset következtében Gentiletti sárgult be. A 11.percben Candreva kapott jó labdát a 16-oson belül majd kecsegtető helyzetből lőtt a kapu fölé. A 21.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os vonala elől amelyet Digne lőtt a sorfalba. A 25.percben hazai szögelt következett melyből helyzet nem alakult ki köszönhetően a vendég védelem hatékony közbeavatkozásának. A 26.percben Felipe Anderson egy elképesztő szólót követően lőtt a keresztlécre 25 méterről, az ezt követő hazai akció végén Gentiletti szabálytalankodott Gervinho-val szemben de a második sárga lapja elmaradt. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 28.percben Biglia állította meg Gervinhot szabálytalanul, a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 33.percben Rüdiger mentett hatalmasat Djordevic lövését követően. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 38.percben Gervinho került a 16-oson belülre ahonnét kapura lőtt ám lövésébe még Dzeko is belepiszkált ám a labda a vendégek szerencséjére az alapvonalon ment ki. A 40.percben Nianggolan távoli kísérlete csattant a jobb oldali kapufára, gyönyörű lövés volt. A 41.percben Falque cselezett a 16-oson belül majd a Gentiletti szerelte, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a Lazio kezdte. A 46.percben Parolo próbálkozása landolt a háló tetején. Az 57.percben Salah tálalt Dzeko elé a kapu fölé lőtte a labdát. Az 58.percben a sérült salah helyére Florenzi érkezett. A 62.percben egy kitűnő kiugratást követően Gervinho lőtt szép mozdulattal a kapu jobb alsó sarkába. A 65.percben Radu sárgult be illetve Rüdiger is. A 68.percben Keita állt be a vendégeknél Radu helyére. A 68.percben Vainqueur sárgult be. Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A   70.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 71.percben Digne sárgult be. A 72.percben egy vendég szabadrúgást követően vendég szöglet következett miután a sorfalról ment ki a labda. A 73.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 74.percben Keita érkezett a hazaiaknál Vainqueur helyére. A 78.percben Nianggolan lőtt a kapu mellé. A 80.percben Keita lőtt 5 méterről a kapu mellé maradt a 2:0! A 81.percben Iturbe állt be Gervinho helyére a hazaiaknál illetve Matri váltotta Candrevát. A 83.percben vendég szöglet következett melyet követően Szczesny húzta le a labdát. A 88.percben vendég szöglet következett de helyzet ezúttal sem alakult ki. A 89.percben újabb szöglet következett de a hazai védők ezt is ki tudták vágni a mezőnybe. A 90.percben Klose lőtt 5 méterről a kapu fölé hatalmas ziccert kihagyva. A hosszabbítás 5 perc. A 92.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A    A 95.percben Anderson sárgult be. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első félidő elképesztően jó játékot hozott. Mindkét együttes igyekezett támadó focival előrukkolni amit igencsak sikeresen tudtak produkálni. Sok helyzet és egy hazai 11-es gól amellyel a félidőben előnyben a Roma. A második játékrészben ugyan az folytatódott mint az első játékrészben. A hazaiak veszélyes támadásokat vezettek egyre többet míg a vendégek is igyekeztek a lépést tartani de Gervinho gólja eldöntötte az összecsapás sorsát. Ezt követően még akadtak helyzetek de gól már nem esett. Összességében a hazaiak megérdemelten nyerték az összecsapást.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.