ARSENAL F.C.-TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League 12. Fordulójának rangadóján két városi rivális az Arsenal és a Tottenham együttese csap össze. Az Arsenal a tabella 2. helyét foglalja el igaz csak rosszabb gólkülönbséggel  a Manchester City mögött, 8 mérkőzést nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Wenger együttese szinte szárnyal a Premier League-ben s többek közt a Manchester United együttesét is megverte 3:0-ra. Az elmúlt 6 mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el a Chelsea-vel szemben. Ami a Bajnokok Ligáját illeti már nem ilyen kényelmes a londoniak helyzete, első 2 mérkőzésüket elvesztették nagy meglepetésre majd hazai pályán győzték le a Bayern München együttesét amely két héttel később 5:1-re gázolta el az ágyúsokat. Ami a sérülteket illeti Wilshere;Rosicky;Welbeck,Ramsey;Chamberlain;Bellerin és Walcott nem tud ma pályára lépni. A Tottenham  egy nehéz szezonkezdetet követően kitűnő formába lendült s jelenleg 5 győzelem mellett 5 döntetlen szerepel a nevük mellett és 1 vereség. Pochettino együttese elsősorban hazai pályán vitézkedik ám idegenben is egyre jobb formába lendül. Ami a sérülteket illeti Pritchard és Chadli nem tud ma pályára lépni. A két együttes korábbi mérkőzéseire visszatekintve 7 Arsenal győzelemmel szemben 5 Tottenham siker áll s mindössze 4 döntetlen. Az esélyeket a városi derbi mivolta valamint a csapatok jelenlegi formája miatt nagyon nehéz megállapítani de talán a döntetlennek van a legnagyobb realitása.  Jó mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Cech;Monreal;Koscielny;Mertesacker;Debuchy;Cazorla;Couqulein;Camobell;Özil,Sanchez;Giroud

Tottenham Hotspur: Lloris,Rose;Verthongen;Alderweireld;Walker;Alli;Dier;Eriksen;Dembele,Lamela;Kane

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 8.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 12.percbe hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 16.percben egy villámgyors hazai akció végén Sanhez lőtt a kapu mellé mivel azonban egy védő beleért a lövésbe így szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 18.percben egy bal oldali beadást kellett a vendég védőknek kifejelni. A 19.percben Dembele lövését blokkolták a hazai védők. Az ezt követő sarokrúgásból Eriksen lőtt a kapu mellé. A 25.percben vendég szabadrúgás következett melyet Eriksen ívelt középre ahol Dier érkezett de labdája Cech kapuja mellett ment el. A 28.percben Rose lőtt a kapu fölé 18 méterről. A 29.percben Monreal szerelt a 16-os előterében megakadályozva ezzel Eriksent a gólszerzésben. A 32.percben Kane indult lesgyanús helyzetből melyet követően begyalogolt a 16-oson belülre majd a kapu bal alsó sarkába helyzete a labdát. A 39.percben egy szép hazai akció végén Llorisnak kellett kivetődve megszereznie a labdát. A 45.percben Cech védte Kane közeli lövését. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a hazaik kezdték. A félidőben Cazorla helyére Flamini érkezett a hazaiknál. A 48.percben Lloris védett nagyot Campbell lövését követően. Az 51.percben Eriksen megpattanó lövése ment centikkel Cech kapujába, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 54.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Özil ívelte a labdát a 16-oson belülre ahonnét Giroud fejelte a keresztlécre. Az 55.percben Lamela kapott sárga lapot egy becsúszást követően. Az 57.percben Cech veszítette el majdnem a labdát a saját 16-osán kívül de végül ki tudta rúgni a labdát. Az 58.percben újabb hazai szabadrúgás következett melyet követően Koscielny fejese ment a kapu mellé. A 60.percben hazai szöglet következett melyet Lloris ütött ki a kapu torkából. A 61.percben újabb szöglet következett melyet követően Giroud fejelt centikkel a kapu mellé, nagy helyzet maradt ki. A 64.percben eriksen lövését hárította Cech kapus majd az ismétlést Dembele lőtte a kapu fölé, ezt követően Kane kapott jó labdát a 16-oson belül mejd lőtt a kaura de a labda a kapu mellé ment. A 65.percben vendég szöglet következett melyet követően Kane maradt le a kapu előtt a labdáról. A 67.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 68.percben vendég szöglet következett, a hazaiak megszerezték a labdát ám Giroud hosszú labdát kapott így nem alakult ki gólhelyzet. A 69.percben Eriksen lövését blokkolták hazai védők. A 70.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Lamela fejelt kapura ám Cech földöntúli bravúrt bemutatva hárítani tudott s ezzel meccsben tartotta a hazai együttest. A 72.percben Kane távoli lökete kerülte el Cech kapuját. A 73.percben Gibbs állt be a hazaiaknál Campbell helyére. A 75.percben Son érkezett Lamela helyére a vendégeknél. A 76.percben Gibbs elől kellett a vendég védőknek a 16-oson belülről szerelniük. A 77.percben egy jobb oldali beadást követően Gibbs lőtt kapura ahol Lloris nem tudott hárítani így a hazaik ki tudtak egyenlíteni. A 78.percben Arteta érkezett a hazaiaknál Debuchy helyére. A 79.percben egy hazai akció végén Llorisnak kellett hatalmasat mentenie, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 8.percben Mason állt be Alli helyére a vendégeknél. A 84.percben hazai szöglet következett melyet követően Llorisnak kellett védenie. Újabb szöglet következett de helyzet ebből már nem alakult ki. A 90.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle, ezt követően Kane lőtt a kapu mellé a vendég kontra végén. A 91.percben Eriksen helyére Conomah érkezett a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, melyben több helyzet már nem alakult ki.

Az első félidőben a hazaik veszélyesen kezdtek ám kisebb helyzeteken kívül nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani. A vendégek nagy futómennyiségüknek köszönhetően jól letudták venni a pályáról Özil-t valamint Sanchezt a hazaik legjobbjait, ezt követően Kan révén meg is tudták szerezni a vezetést melyet a félidő végéig meg is tudtak őrizni. A második játékrészben a vendégek kitűnő játékkal hozakodtak elő egészen a hazaik egyenlítő találatáig. Ezt követően az Arsenal került nagy mezőnyfölénybe melynek köszönhetően Llorisnak bőven akadt tenni valója. A mérkőzés végéra az iram alább hagyott így maradt a döntetlen. Összességében igazságos eredmény született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.