AJAX AMSTERDAM – TOTTENHAM HOTSPUR

A Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényéből mindössze 2 mérkőzés maradt hátra. Két mérkőzés melyek minden bizonnyal történelmi jelentőséggel fognak bírni akár mi islesz a végeredményük. E szezon annyi csodát tartogatott eddig, hogy meglepő lenne ha a keddi Liverpool Barcelona meccsel véget ért volna e sor. A múlt heti angliai mérkőzésen az Ajax megmutatta az első 30 percben miért is érdemes arra, hogy idén akár a BL-t is megnyerhesse. Ugyanakkor a Tottenham arról tett tanúbizonyságot,hogy hiába a tudás és technikai fölény a fizikalitás is szerepet játszik egyre inkább a mai labdarúgásban. Jelenleg az Ajax kényelmesnek nevezhető pozícióból várhatja a visszavágót ám a Tottenham együttese nagy küzdő így nem dőlhetnek a hollnadok hátra. Egy esetleges hosszabbításos mérkőzés már nem feltétlenül a hollnadok felé döntheti a mérleg nyelvét. Mindkét együttesnek van még miért küzdenie hazája bajnokságában így nem mondhatni, hogy kipihent együttesekről beszélhetünk. Érdekes izgalmnas mérkőzés lőtt állunk ahol az esélyek inkább szólnak az Ajax továbbjutása mellett.


Ajax: Onana;Tagliafico;Blind;De Ligt;Mazrauri;Schone;De Beek;De Jong;Dolberg;Tadic;Ziyech


Tottenham: Lloris;Trippier;Alderweireld;Vertonghen;Rose;Alli;Wanyama;Sissoko;Eriksen;Lucas;Son


 Amérkőzést a Tottenham kezdte. 4.perc: Tadic előtt adódott gólszerzési lehetőség ám a támadó nem tudott vele élni Lloris bravúrjának köszönhetően. Az ezt követő hazai szögletet követően elaludt a vendég védelem így De Ligt üresen fejelhetett a hálóba 1:0! Összesítésben 2:0 az Ajax javára. 6.perc: Son került helyzetbe ám a bal kapufa kifogott rajta is. 16.perc: Sissoko sárgult be. 22.perc: Son lövését blokkolta a védelem. 28.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 31.perc: Tadic harcolt meg egy lövésért ám végül kaput tévesztett. 35.perc: Ziyech szerzett labdát s lőtt egyből kapura, Llorisnak esélye sem volt elérni a labdát 2:0! Összeítésben 3:0 úgy fest eldőlt a továbbjutás kérdése. 45.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget az első játékrész. 


A második félidőt az Ajax kezdte. A félidőben Wanyama heyére Llorente állt be. 47.perC: vendég szöglet helyzet nélkül. 50.perc: Dolberg sárgult be. 52.perc: vendég szöglet melyet követően Alli került helyzetbe ám Onana menteni tudott. 54.perc: újabb  szöglet helyzet nélkül. 55.perc: egy vendég kontra végén Alli játszott Lucas elé aki kilőtte a jobb alsó sarkot 2:1! 58.perc: Llorente harcolt a labdáért melyet Onana elől Dolberg Lucas elé löbbölt aki egy cselt követően 3 védő között lőtt a hálóba 2:2! Összesítésben 3:2 az Ajax javára. 60.perc: Schone helyére Veltman állt be. 61.perc: két hazaiu szöglet helyzet nélkül melyek közül a 2.-at követően Ziyech lőtt centikkel a kapufa mellé. 64.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 67.perc: újabb vendég sarokrúgás helyzet nélkül. 68.perc: Dolberg helyére Sinkgarven állt be. 71.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 73.per: újabb hazai sarokrúgás de gólhelyzet ebből sem alakult ki. 76.perc: Rose illetve Ziyech is besárgultak. 80.perc: Ziyech érkezett jól egy középre tett labdára majd centikkel lőtt a kapu mellé, nagy ziccer maradt ki. 81.perc: ÍTrippier helyére Lamela állt be illetve Rose helyére Davies érkezett. 87.perc: vendég szöglet melyet követően Vertonghen fejelt a felső lécre. 90.perc: De Beek helyére Magallan érkezett. A hosszabbítás 6 perc, 92.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 93.perc: Tadic lőtt magasan a kapu fölé. 94.perc: vendég szöglet melyet követően Llorente fejelt a kapu fölé. 95.perc: Onanan időhúzásért sárgult be. 96.perc: Lucas kapott labdát majd erőtlenül lőtt a kapu jobb alsó sarkába 2:3!!!!! Elképesztő gól az utolsó támadásból!!!!! Ezzel ért véget az összecsapás!


Az első játékrészben a hazaiak akarata érvényesült melyet a két szerzett gólok száma is alátámaszt. A második félidőben többszempontból is történelmi mérkőzést láthattunk. Soha angol együttes még nem lőtt 3 gólt egyenes kieséses szakasz második félisejében úgy hogy előtte 3 félidőn kersztül egyet sem lőtt volna idegenben. Ekkora heroikus küzdelmet a keddi játéknapon láthattunk a Liverpool Barcelona meccsen láthattunk. KItűnő mérkőzést láthattunk ahol az angol együttes megmutatta a lehetetlen nem létezik. Az Ajax kláthatóan fejben és fizikálisan is elfáradt a 2. játékrészre. A Tottenham az egyetlen fegyvert alkalmazta, elnyomta a fiatal tehetségek alkotta hazaiakat. Az angol együttes küzdeni tudása miatt megérdemelten jutott az idie évi Bajnokok lIgája Döntőjéba melyet Madridban a Vanda Metropolitano stadionban rendeznek meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.