ARSENAL F.C. -CHELSEA F.C.

Az Angol fociidény záró eseményét rendezik ma este 18:30-as kezdéssel a Wembley Stadionban ahol az Arsenal és a Chelsea száll harcba az FA Kupa trófeájáért. Érdekesség,hogy  amennyiben az Arsenal nyerné a kupát úgy 12. alkalommal nyerné meg s így egyedüliként uralná a a serleget megelőzve a Manchester United-et. Az Arenal a Bajnokságban mindössze az 5. helyen végzett így a Bajnokok Ligájában nem csupán az Európa Ligában szerepelhet. Az ágyúsok a kupát a Preston együttese ellen kezdték majd a Southampton együttesét mosták le 5:0-al. A nyolcad döntőben az alsóbb osztályú Sutton együttesét győzték le majd a negyed döntőben  a szintén alsóbb osztályú Lincoln City-t. Az elődöntőben nagy meglepetésre a Manchester City együttesét búcsúztatták igaz hosszabbítást követően.  Sérültek: Gabriel;Gibbs;Koscielny valamint erősen kérdéses Mustafi és Chamberlain szereplése. Ezen mérkőzést követően pedig Arsena Wenger maradása lesz a nyár kérdése a Londoniaknál. A Chelsea kitűnő előjelekkel várhatja a döntőt. A Premier League-t megnyerték magabiztosan s klubcsúcsot jelentő teljesítménnyel így jövőre a Bajnokok Ligája főtábláján kapnak helyet. Conte együttesét kitűnően összerakta az idényre így részükről nem nagy meglepetés, hogy idáig eljutottak. A Kupát a Peterborough legyőzésével kezdték majd a Brentford következett. Ezt követően a Wolverhampton  és a Manchester United legyőzésével folytatták. Az elődöntőben a Tottenham együttesét győzték le 4:2-re. Sérültek: Loftus-Cheek játéka kérdéses egyedül. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Chelsea ahol a kupát követően már csak a nyári igazolások melyek lázban tarthatják szurkolóikat. Jó mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Ospina;Monreal;Mertesacker;Holding;Bellerin;Ramsey;Xhaka;Chamberlain;Özil;Sanchez;Welbeck

Chelsea: Courtois;Cahill;Luiz;Azpilicueta;Moses;Kante;Matic;Alonso;Hazard;Costa;Pedro

A mérkőzést a Chelsea kezdte. 4.perc: Sanchez szólózását követően a vendég védők mentettek szögletre melyet követően Sanchez kapott le a kallódó labdára s lőtte azt a kapuba 1:0! 7.perc. Chelsea szabadrúgás melyet követően a labda a kapu fölé ment. 9.perc: Ramsey sárgult be. 14.perc: ismét Sanchez próbálkozott de lövése a kapu fölött húzott el. 15.perc: Costa lövését blokkolta az Arsenal védelem, nagyot mentettek. 16.perc: Özil lövését blokkolta Luiz ez is hatalmas mentés volt. 17.perc: hazai szöglet következett helyzet nélkül. 19.perc: újabb hazai sarokrúgás melyet követően Welbeck lőtt a jobb kapufára. 20.perc: Welbeck lövését követően a kapufáról Ramsey elé pattant a labda ám lövését blokkolták. 28.perc: Costa egy hosszú indítást követően Costa futotta le védőjét majd lőtt a kijövő Ospina kapusba. 30.perc: vendég szöglet melyet követen az Arsenal szerezte meg a labdát s Welbeck lövését követően a vendég védelem mentett bravúrosan. 32.perc: Xhaka lőtt kapura de Courtois hatalmasat védett. 33.perc: Arsenal szöglet helyzet nélkül. 37.perc: újabb hazai szöglet de helyzet ebből sem alakult ki. 39.perc: Moses lövését blokkolták a hazai védők. 40.perc. Pedro kapott kitűnő labdát melyet követően ha kevéssel s de a kapu fölé lőtt. 45.perc. Costa elől tisztázott a hazai védelem. A hosszabbítás 2 perc, 47.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt az Arsenal kezdte. 49.perc: Kante távoli lövését Ospina védte bravúrral. 50.perc: Hazard passzát követően Mertesacker mentett nagyot. 512.perc: Moses lövését védte Ospina. 55.perc: Bellerin középre adott labdáját Courtois fülelte le Sanchez elől. 57.perc: Moses sárgult be. 59.perc: Pedrolőtt 25 méterről a kapu fölé, még e percben Kante sárgult be. 60.perc. hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 62.perc: Matic helyére Fabregas állt be a kékeknél. 65.perc: Bellerin lőtt 18 méterről de Courtois nagyot hárított, az ezt követőe kontra végén Hazard lövését blokkolták. 68.perc: Moses esett a 16-oson belül így színészkedésért besárgult s mivel második sárgáját kapta így piros lappal vonulhatott le. 72.perc: Chamberlain lőtt a kapu fölé, majd Pedro helyére Willian érkezett. 76.perc: Costa harcolt nagyot védőivel majd lőtt a kapuba 1:1! 78.perc: Welbeck helyére Giroud érkezett a vendégeknél. 79.perc. Arsenal támadás melynek végén Ramsey lőtt a kapu jobb sarkába 2:1! 81.perc: Xhaka sárgult be. Az ezt követő szabadrúgástól Luiz fejelt a kapu mellé. 83.perc: Chamberlain helyére Coqulein állt be a hazaiaknál. 84.perc: Coqulein sárgult be. 85.perc: Belleirin iramodott meg a jobb szélen majd lőtt centikkel a kapu mellé. 86.perc: Cots lőtt kapura de Ospina hárított, nagy bravúr volt. 87.perc. Özil kergette őrületbe a vendég védelmet majd lőtt a jobb kapufára. 88.perc: Costa helyére Batshuay érkezett. A hosszabbítás 4 perc, 92.perc. Özil lőtt a kapu mellé. 93.perc: Sanchez helyére Elneny állt be. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben némi meglepetésre az Arsenal kezdett jobban s folytatta is az egész első félidőn keresztül. A gól ugyan vitatható követelmények közt született de a bíró megadta. A Chelsea ugyan több veszélyes támadást is vezetett de összességében messze jártak az Arsenal kapujától. A második félidőben a Chelsea mindent megtett ám 11 emberrel nem tudott egyenlíteni. Ezt követően Moses kiállítása eldönteni látszott a mérkőzést ám Costa a 10 emberrel játszó Chelsea egyenlíteni tudott ám a középkezdést követően az Arsenal eldöntötte a mérkőzést. Kitűnő mérkőzést láthattunk melyet az Arsenal megérdemelten nyert meg!!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.