ARSENAL F.C.-SUNDERLAND F.C.

A Premier League 37. Fordulóját ugyan a hét végén rendezték ám az Arsenal és a Sunderland csapatainak az csupán a 36. összecsapásuk volt. Azok nagyon egyszerű az FA kupa miatt halasztaniuk kellett. Ezen összecsapást rendezik ma este 20:45-től az Emirates Stadiumban. A hazaiak miután az Old Traffordon sikerült kiharcolniuk egy döntetlent gyakorlatilag biztos 3.-ok  a bajnokságot tekintve ám a Manchester City-től függően akár még másodikok is lehetnek. Ehhez azonban ma este mindenképp győzniük kell. Az elmúlt 6 mérkőzésükön 3 győzelmet arattak 2 döntetlen és 1 verség mellett. a sérültek listáján ezúttal sérült nem található mindössze Arteta és Chamberlain állapotával kapcsolatban merült fel,hogy nem 100%-osak. A vendég oldalon más jellegű kihívás előtt állnak. Mivel a tabella 16.helyén állnak így természetesen a kiesés elől menekülnek. Az elmúlt 6 összecsapásukból 3-at nyertek meg 2 döntetlen és 1 győzelem mellett. A sérültek között található Gomez;Brown;Alvarez és Birdcutt neve szerepel. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Ospina;Bellerin;Mertesacker;Koscielny;Gibbs;Wilshere;Casorla;Ramsey;Özil;Sanchez;Giroud

Sunderland: Pantilimon;Jones;Coates;O’Shea;Aanholt;Cattermole;Larrson;Johnson;Defoe;Wickham;Graham

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2. percben Ospinának kellett kijönni a 16-oson kívülre, hogy tisztázzon. A 4. percben Bellerin adta középre a labdát, azonban a védők tisztáztak. A 6. percben vendég szabadrúgás következett, 23 méterről, Larrson lőtte keresztbe a kapu előtt. A 8. percben Bellerin lőtte középre a labdát ami Giroud feje mellett ment el. A 10. percben Johnson húzódott fel a bal oldalon, azonban a védők megállították. A 12. percben hazai szöglet következett, melyet követően egy újabb következett, de helyzet egyikből sem alakult ki. A 14. percben Wilshere cselezte be magát a kapu elé, azonban Pantilimon jött ki és gyűjtötte be a labdát. A 16. percben Cattermole ívelte a labdát a kapu elé, ahol Ospina fogta meg a labdát. A 18. percben Ramsey sárgult be. A 20. percben Özil ívelte középre a labdát ahonnan Wilshere lőtt végül a kapu fölé. A 23. percben Özil lőtte jobbról keresztbe a labdát ahonnan Sanchez lőtt a kapu jobb oldala mellé, akipattanót pedig Cazorla lőtte kapura, azonban a védők blokkolni tudták. A 27. percben Gibbs lőtte a labdát a lelátóra. A 30. percben egy középre érkező labdát Özil lőtt a 16-oson belülről a kapu fölé magasan. A 32. percben Wilshereadta középre a labdát, ahonnan Giroud lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 36. percben Cattermole rúgta kapura a labdát, de Ospina lépett ki a kapuból és fogta meg a labdát. A 39. percben Özil lőtte a labdát a 16-oson belül, ahol a védők tisztáztak. A 40. percben Sanchez lőtt távolról kapura, azonban Pantilimon védeni tudott. A 42. percben Johnson lőtt 23 méterről a kapu fölé. Még ebben a percben Sanchez adta középre a labdát azonban Wilshere nem érte el azt. A hosszabbítás 2 perc az első félidőben. A 47. percben Sanchez került be a 16-oson belülre, de a védők blokkolták. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 0:0!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 46. percben Wickham helyére Rodwell érkezett. A 47. percben hazai szabadrúgás következett, melyből nem alakult ki helyzet. Az 50. percben Fletcher lőtt a 16-oson belülről kapura, de Ospina védett. Még ebben a percben Aanholt kapott remek labdát, a 16-oson belül, majd lőtte azt laposan a kapura azonban Ospina ismét nagyot védett. Az 51. percben vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki gólveszély. Az 56. percben Fletcher vette át a labdát, majd lőtt a kapu előteréből, de egy védő blokkolta. Az 57. percben egy középre érkező labdára Giroud érkezett jól, majd lőtte a labdát kapura, azonban Pantilimon bravúrral védte azt. Az 58. percben egy jobbról érkező labdát Gibbs fejelt kapura, de Pantilimon ismét védeni tudott. Az 59. percben Bellerin cselezte be magát a 16-oson belülre, de a védők tisztázni tudnak. Még ebben a percben egy jobbról középre érkező labdát Sanchez lőtt kapura, de a labda kipattant, a vendégek indulhattak kontrából, Fletcher lőtt a 16-oson belülről kapura, de Ospina védett. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 63. percben Gibbs cselezte be magát a büntetőterületre, ahonnan magasan a kapu fölé lőtt. A 63. percben hazai szöglet következett, melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 64. percben Cazorla lőtt távolról kapura, de a védők tisztázni tudtak. A 67. percben Walcott érkezett Wilshere helyére. A 68. percben egy középre érkező labdát Fletcher rúgott a kapu fölé. A 72. percben Rmsey lőtt kapura, de egy védő kirúgta a labdát. A 74. percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 75. percben Johnson helyére Buckley érkezett. A 76. percben Sanchez lőtte a labdát a 16-oson belülre, de egy védő kivágta a labdát a mezőnybe. A 80. percben Özil helyére Rosicky érkezett. A 83. percben Rosicky lőtt 7 méterről keresztbe a kapu előtt. A 84. percben Walcott lőtte a labdát a labda jobb alsó sarkába, de Pantilimon magabiztosan fogta. A 85. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 87. percben Walcott lövését követően Pantilimon védett hatalmasat. A hosszabbítás 3 perc a második félidő végén. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:0!

Az első félidőben egy közepes iramú játékot láthattunk. Az Arsenál játéka dominált inkább, számos helyzetet alakítottak ki, visszaszorítva a vendégeket a kapujuk elé. A nyomás alatt tartott vendégek csak kontrákkal tudtak próbálkozni, azonban egyik csapat sem szerzett gólt. A második félidő első felében egy fokozattal feljebb kapcsoltak a csapatok. A hazaiak diktálták a mérkőzés menetét továbbra is, ám Pantilimon megakadályozta a hazai rohamokat. Összességében egy nagyon izgalmas és aktív mérkőzést követhettünk figyelemmel.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.