BURNLEY F.C-CHELSEA F.C

A Premier League 1. fordulójának záró mérkőzését rendezik meg ma este 21:00-ás kezdéssel. A Monday Night Football mindig jó hangulatú és kitűnő iramú mérkőzéseket hozott az eddigiek során és remélhetőleg így lesz ez a ma este folyamán is. Ugyan az idény eleji forma több csapatnál is erősen látszódott a hétvége folyamán ám vélhetően a Chelsea-n ez a „betegség” nem fog feltűnni. Ennek első sorban persze a vendégek új nyári szerzeményei a biztosítékok,többek között Fabregas,Courtois,Diego Costa,Drogba,Felipe Louis. A londoniak nagyon erős kerettel vágnak neki a bajnokságnak melynek sokak szerint az első számú esélyesei. A hazai csapat a Burnley 2009 után most jutott fel az első osztályba,a keret erőssége alapján az első számú cél,hogy megmaradjanak az első osztályban. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendég alakulat mely akár egy többgólos győzelemmel rögtön a tabella élére ugorhatna.

Burnley: Heaton;Trippier;Duff;Shackell;Mee;Arfield;Marney;Jones;Taylor;Ings;Jutkiewitz

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Terry;Cahill;Azpilicueta;Schürrle;Fabregas;Oscar;Matic;Hazard;Costa

A mérkőzést a Burnley kezdte. Az 5. percben Schürrle lecsúszott lövése landolt Heaton kapus kezében. A 6. percben Jutkiewitz lőtte a játékszert az oldalhálóba. A 8. percben Azpilicuta mentett egy hazai kontra végén. A 10.percben Costa próbálkozása halt el a hazai védőkben. A 11. percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki a pontrúgásból. A 13. percben hazai szabadrúgás következett miután Terry szabálytalankodott. A szabadrúgást gyorsan szögletre cserélték a hazaiak,a beívelést ugyan még megúszták a vendégek ám egy visszafejelt labdát középre adták majd Arefield lőtt szép mozdulattal a kapu közepébe 1:0! A 17. percben egy lecsúszott jobb oldali beadás a kapufán csattant majd a kipattanót Diego Costa lőtte 9 méterről a kapu közepébe 1:1! A 19. percben Taylor bal oldali beadását blokkolta a hazai védelem. A 21. percben egy gyönyörű összjátékot követően Fabregas passzolt egy jobbról beérkező labdát a lendületből jövő Schürrle elé aki senkitől sem zavartatva lőtte a játékszert a kapu bal sarkába 1:2! A 24. percben egy hazai védelmi megingást használt ki majdnem a Chelsea de a védők végül tisztázni tudtak. A 25. percben Oscar próbálkozása szállt el a kapu felett. A 27. percben vendég támadás futott a jobb oldalon de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 29. percben egy bal oldalról beérkező labdát védekezett ki a vendég védelem,az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 31. percben Heaton ütötte el Costát aki el is esett de a bíró a csatárnak adott sárga lapot színészkedésért. A 34. percben vendég szöglet következett melyet Ivanovic lőtt a kapuba ezzel 1:3! A 36. percben Schürrle kapott jó labdát majd lőtt de lövésébe már beleléptek így az újabb találat elmaradt. A 38.percben Courtois fogott egy jobbról középre érkező labdát. A 39. percben Ings lövése ment kicsivel a kapu mellé. A 43.percben Terry mentett hatalmasat miután Azpilicuetát átjátszotta Arefield. Véget ért az első félidő mely 4 gólt is hozott.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46. percben egy hazai támadás végén Ings lőtt a kapu mellé.A 49. percben Courtois védett nagyot Arefield lövésénél,az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 50. percben újabb hazai szöglet következett de Courtois a levegőből leszedte a játékszert. Az 53. percben Hazardot állították meg szabálytalanul így vendég szabadrúgás következett melyet Schürrle lőtt a kapu fölé. A 61. percben Jutkiewitz lövésébe ért bele Ings de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 63. percben egy bedobást követően Schürrle adott középre de a védőkről lepattant a labda. A 64. percben egy jobbról érkező labda haladt el Jutkiewitz feje felett így helyzet nem alakult ki. A 70. percben jutkiewitz helyére Barnes állt be illetve Taylor helyére Kightly érkezett. A 78.percben Schürrle helyére Willian érkezett. A 82.percben Oscar helyére Mikel érkezett illetve Ings helyére Sordell. A 83. percben Drogba érkezett Hazard helyére. A 87.percben Sordell sárgult be egy brutális belépőt követően.A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén.

Egy rendkívül érdekes és hajtós első játékrészt követően egy visszafogott 2. játékrészt láthattunk. A Chelsea a várakozásokhoz méltóan némi bizonytalanság után lefocizta a hazai csapatot a pályáról. Fabregas kitűnően mutatkozott be csakúgy mint Diego Costa. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol a Chelsea megmutatta mit is tud valójában.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.