Arsenal F.C Crystal Palace F.C

A Premier League 1. fordulójának szombati záró mérkőzését rendezik meg ma 18:30-as kezdéssel. Az előző idény 4. helyezettje az Arsenal fogadja az Emirates Stadiumban a Crystal palace együttesét. Friss hír a vendégekkel kapcsolatban, hogy a tavalyi sikeredző Toni Pulis 2 nappal a rajt előtt elhagyta a klubbot mert összekülönbözött az igazolássokkal kapcsolatban a csapat tulajdonosával. Az Arsenal a nyáron erősödött Alexis Shanchezzel akit a Barceónától hoztak el valamint Debuchy és Chambers is érkezett. A Palace tavaly a 11.lett idén azonban a cél a bent maradás, a csapathoz érkezett a korábbi Arsenal játékos Campbell,valamint Hangeland. A hazaiak célja a Premier League elhódítása hosszú idő után. Érdekes mérkőzés elé nézünk ahol az esélyek egyértelműen a hazai gárda mellett szólnak.

Arsenal: Szcseszny;Debuchy;Chambers;Koscielny;Gibbs;Sanchez;Arteta;Remsy;Casorla;Wilshere;Sanogo

Crystal Palace: Speroni;Ward;Dann;Kelly;Hangeland;Puncheon;Jedinak;Samah;Ledley;Bolasie;Campbell

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 8. percben egy jobb oldali akciót követően a vendég védelemnek kellett tisztázni végül a bírónak köszönhetően megúsztak egy büntető gyanús szituációt. A 15. percben hazai szöglet melyet Chambers ívelt középre de helyzet nem alakult ki. a 16. percben Alexis Sanchez lőtt távolról a kapu fölé. Az ezt követő időszakban a mezőnyben folyt a küzdelem egészen a 27. percig amikor is Chambers lőtt a jobb oldalról a kapu mellé centikkel. A 29. percben Wilshere lőtte kapra a labdát de Speroni védeni tudott. a passz Shanchez nevéhez fűződött. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 34. percben Szcseszny jött ki rosszul kapujából majd lőtte a labdát a mezőnybe ahonnét az üres kapura lőtték azt de a védelem végül ki tudta azt vágni. A 35. percben egy vendég szögletet követően Hangeland talált fejjel a bal alsó sarokba így meglepetésre az eddig helyzet nélküli Palace 1:0-ra vezet az Arsenal ellen. A 37. percben Casorla lőtt 20 méterről kapura de megpattanó labdáját követően szöglettel következhetett az Arsenal. a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 39. percben Ramsey lövése akadt el saját csapattársában Sanchezben. A 40. percben Szcseszny rúgta a labdát a mezőnybe hajmeresztő magabiztossággal Bolasie lábai mellett. A 42. percben egy jobb oldali szögletet követően Hangeland fejelte a labdát a mezőnybe a 16-oson belülről. A 44. percben Chambers sárgult be egy visszarántást követően. a 46. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Koscyelny fejelt pontosan a bal kapufa tövébe s ezzel 1:1-re módosította az állást. A 47. percben Chambers lőtt cimbalom szögből kapura de végül csak szöglet lett belőle. A szögletből helyzet már nem alakult ki így az első játékrész eredménye 1:1!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 48. percben vendég szöglet következett de Chamak csúsztatását követően a hazaiak támadhattak. A 49. percben Punchon kapott sárga lapot egy korábbi szabálytalanság miatt,még e percben helyzet a vendégek előtt de a labda a kapuig nem jutott el. Az 53. percben Monreal érkezett Gibbs helyére. Az 55. percben egy jobb oldali beívelést követően a vendég védelemnek kellett kifejelnie a labdát a 16-oson belülről. Az 57. percben Punchon lőtt előbb a védők lábába majd kisvártatva ismét elé került a labda ekkor viszont Szcseszny kezében kötött ki a labda. Az 59. percben egy bal oldali szabadrúgást követően a vendég védelemnek kellett felszabadítania. Az eztkövető szögletből helyzet már nem alakult ki. A 60. percben Casorla egy rossz ütemű  belépőt követően sárgult be. A 62. percben Giroud érkezett Sanogo helyére. A 63. percben Panchon ment el a jobb oldalon egy szép cselt követően de végül passz kísérlete pontatlannak bizonyult így a hazaiak jöhettek. A 65. percben egy hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 68. percben Chamak sárgult be egy rossz ütemű belépőt követően. A 69. percben Sanchez egy kényszerítő után lőtt távolról a vendég kapura de Speroni végül védeni tudta a próbálkozást. A 70. percben Wilshere helyére Oxale Chamberlain,még ebben a percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 71. percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 72. percben Speroni védte Ramsey távoli próbálkozását. A 75. percben a sérült Dann helyére Delani érkezett. A 76. percben Monreal jobb oldali beadásáról csúszott le Giroud. A 77. percben Kelly sárgult be egy csúnya belépőt követően,a szabadrúgást Sanchez végezte el de helyzet nem alakult ki belőle. A A 84. percben Giroud kezelt le jól a 16-oson belül egy labdát majd lőtt élesen a kapu előtt keresztbe. A 85. percben Gale állt be a vendég oldalon Campbell helyére. a 86. percben Oxale Chamberlain robogott el a jobb oldalon majd lőtt a kapu fölé. A 88. percben Speroni vetődött ki jól egy jobb oldalról bejövő labdára így a vendégek hozhatták a labdát. A 89. percben Punchon megkapta 2. sárga lapját egy kíméletlen belépőt követően így idő előtt mehetett zuhanyozni. A 90. percben hazai szöglet,de ezt megelőzően Bolasi helyére O’ Keefe érkezett a vendégeknél. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki ám a kipattanót követően a labda viszakerült a vendég 16-oson belülre és Debuchy lepattanó labdáját Ramsey kotorta közelről a kapuba 2:1! A hosszabbítás 5 perc. A 94. percben vendég szöglet következett melyből helyzet kialakult ugyan de kapustámadás miatt a hazaiak hozhatták a labdát. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:1!

Az Arsenal véres verítékkel harcolta ki az első fordulós győzelmet. A statisztikát tekintve teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak azonban a mutatott játékot tekintve talán a vendégek 1 pontot megérdemelt volna. A vendégek a hirtelen edzőváltást követően kitűnően helyt álltak 92 percig ám a meccs legvégét nem bírták ki kapott gól nélkül. Az Arsenal a vártnál lazábban kezelte a mérkőzést melyre kis híján rá is fizetett. Összességében egy hajtós találkozót láthattunk ahol a jobb csapat otthon tartotta a 3 pontot. A Premier League első hazai győzelmének lehettünk szemtanúi.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.