FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA FINAL FOUR 2. NAP

A második napjához érkezett a Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája Final Four-ja. A tegnapi nap eldőlt, hogy a Telekom Veszprém és a Barcelona együttese Vasárnap délután 16 órától lép pályára a bronzmérkőzésen, míg a döntőben a két szombati győztes a Vardar Szkopje és a PSG együttese csap össze az aranyérem reményében. Két nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzés várt a nézőkre. Lássuk előbb a bronzmeccsen történteket:

Veszprém- Barcelona: a két együttes már korábban is találkozott a Final Four-ban s mindkét mérkőzést a Barcelona nyerte sőt a Veszprém eleddig még soha nem győzte le a katalán együttest. Csakúgy mint a katalánoktól a Veszprémtől is lesznek távozók sőt nem is akárkik akik utolsó meccsükön léphetnek pályára vagy a kispadról figyelik végig a mérkőzés alakulását: Xabate edző utolsó mérkőzése lesz valamint Iváncsik Gergő int búcsút Veszprémnek illetve Gulyás Péter is befejezi a csúcs kézilabdát.

Az első félidő rendkívül kiegyenlített játékot hozott ám a Barcelona mindössze egyszer vezetett. Mikler kitűnő teljesítménnyel rukkolt elő míg elől a veszprémiek a tegnapi napnál is pontosabban játszottak. A katalánokat mintha jobban megviselte volna a tegnapi kudarc. A félidő vége 18:17 a bakonyiaknak. A második félidőben a Barcelona rögtön a félidő elején kiegyenlített ám ekkor volt utoljára egál ugyanis ezt követően a Veszprém egy szinttel feljebb kapcsolt s sorra lőtték a gólokat s mérkőzés bizonyos szakaszaiban már 5 góllal is vezettek Nagy Laciék. A végén 34:30-ra diadalmaskodott a magyar együttes.

Kitűnő mérkőzést láthattunk ahol az az együttes győzött mely jobban akarta a sikert s pontosabban támadott. Remélhetőleg jövőre a Veszprém csakúgy mint idén valamint az elmúlt 3 évben bejut a Bajnokok Ligája Final Four-jába s meg is nyeri azt története során először.

PSG-Vardar Szkopje: mindkét együttes először jutott be a Final Four döntőjébe így biztosan új győztest arat a sorozat legalábbis amióta ebben a rendszerben rendezik a mérkőzéseket. Sterbik Árpád rekordot jelentő 9. döntőjére készül, korábban a Veszprém,Barcelona;Ciudad Real és most Vardar Szkopje együtteseivel jutott el eddig. Rendkívül szoros mérkőzés lesz amelyet bármelyik együttes megnyerhet.

Az első játékrésze a Vardar együttese kezdte jobban s több alakalommal is el tudott húzni két góllal. A mérkőzés inkább a védekezésről szólt mint a gyors támadásokról ám ennek ellenére a félidő végére a PSG vezetett 12:11-re. Sterbik és Perez De Vargas kitűnő védéseket mutatott be ám az átlövők is jó teljesítménnyel rukkoltak elő. A második félidőben a Vardar rögtön egyenlített s ezt követően már csak egyszer engedték át az előnyt. A félidőben az átlövők révén szebbnél szebb gólokat láthattunk ám a védekezés továbbra is jelentős szerepet játszott. A PSG sztárjai a vártnál több hibát ejtette labdaeladásokat tekintve főként s ezekre a Szkopje játékosai rendre lecsaptak. A franciák próbáltak taktikát váltani s lehozták kapusukat ám ebből gyors 3 gólt kaptak. A mérkőzés vége mégis hatalmas izgalmakat tartogatott ugyanis az utolsó percen belül 3 gól esett melyek közül az utolsó mindent eldöntő találat csakúgy mint szombaton a mérkőzés vége előtt 2 másodperccel született. Ezzel a Vardar Szkopje története során először nyerte meg a Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája Final Four-ját.

Összességében egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl ahol 4 nagyszerű együttes küzdelmeit láthattuk. Talán meglepetésre nyert a Vardar Szkopje ám kétség sem férhet ahhoz, hogy megérdemelt győzelmet arattak. Jövőre kíváncsian várjuk vajon mely négy csapat jut a Final Four-ba.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.