FRANCIAORSZÁG – HOLLANDIA

A VB selejtezők  mai napon is folytatódnak. Ezúttal az A csoport legnagyobb rangadójába tekintünk bele, ahol a csoport élén álló Franciaország fogadja hazai pályán a csoport 3. Hollandiát. A Francia válogatott ezen generációja legalábbis a neveket illetően elképesztően erős. A játékosok Európa  top bajnokságaiban szerepelnek s nem is akármilyen együttesekben. Eddigi teljesítményük is rendkívüli erejükről tanúskodik, 6 meccset követően 4 győzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel állnak. Ellenfelük éppen ellenkező utat jár be. A nem oly rég VB döntőt játszó Holland válogatottból alig maradt hírmondó s sajnos a teljesítményük is már csak töredéke a réginek. Jelenleg nem véletlenül csak a csoport 3. helyén állnak, eddig 6 mérkőzésükből 3 győzelem mellett 1 döntetlen és 2 vereség szerepel. A Hollandok már egy edzőváltáson is átestek sőt egyre több és több játékost próbáltak beépíteni a válogatottba ám odáig jutottak,hogy Sneijder-t és Van Persie-t is visszahívták. A mai este esélyese a hazai gárda sőt kisebb csoda lenne a vendégek esetleges pontszerzése.

Franciaország: Lloris;Kurzawa;Umtiti;Koscielny;Sidibe;Kante;Coman;Griezmann;Lemar;Giroud

Hollandia: Cillesen;Fosu-Mensah;de Vrij;Hoedt;Blind;Strootman;Wijnaldum;Promes;Sneijder;Robben;Janssen

A mérkőzést Franciaország kezdte. 6.perc. hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 10.perc: Lemar próbálkozását a védelem blokkolta az ezt követő szögletből Koscielny fejesét Cillesen hárította bravúrral. 14.perc: Giroud labdájára Griezmann érkezett jól s lőtt a hálóba 1:0! 16.perc: hazai szöglet ezúttal helyzet nélkül. 17.perc: Griezmann sárgult be. 21.perc: Sneijder szögletéből helyzet nem alakult ki. 29.perc: hazai szöglet de gólveszély ezúttal sem alakult ki. 30.perc. Kurzawa lövése kerülte el kevéssel a kaput. 31.perc: Coman lőt ezúttal kapura de találat ebből sem született. 34.perc: ismét Kurzawa próbálkozott ám lövése ezúttal sem talált célt. 37.perc. Griezmann szlalomozott de végül meg tudták állítani. 39.perc: Coman szólóját követően Cillesen hárított földöntúli bravúrral. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 41.perc: Pogba próbálkozása célt tévesztett. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt Hollandia kezdte. A félidőben Sneijder helyére Vilhena érkezett. 47.perc. vendég szöglet helyzet nélkül. 53.perc. hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 54.perc: Pogba lőtt ziccerből a kapu mellé. 56.perc: Strootman sárgult be. 62.perc: Strootman ismét besárgult így a második sárga lap után mehet zuhanyozni.  pirossal. 64.perc: Janssen helyére Van Persie állt be. 69.perc: Robben tört előre majd lőtt 11 méterről de a hazai védelem mentetni tudott. 70.perc: Pogba tört kapura melyet követően lövését szögletre tolta Cillesen, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 73.perc: Lemar lőtt távolról egy pattanást követően a kapuba 2:0! A mérkőzés eldőlt. 75.perc: Giroud helyére Mbappe állt be. 78.perc: Kurzawa lőtt centikkel a kapu mellé. 80.perc: Griezmann lövését Cillesen védett bravúrral. 81.perc. Coman helyére Lacazette állt be. 84.perc: Lacazette lövése kerülte el a kaput. 86.perc: Lacazette sárgult be. 87.perc. Kurzawa sárgult be. 8.perc: Lacazette lövését Cillesen védte bravúrral. 88.perc: hazai szöglet melyet követően Lemar lőtt az üres kapuba 3:0! 89.perc: Griezmann helyére Fekir állt be. A hosszabbítás 3 perc, 91.perc. Robben lőtt a keresztlécre. 92.perc. hazai kontra melynek végén Mbappe lőtt a kapu közepébe 4:0! Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben némi meglepetésre a Holland együttes kezdett biztatóan ám a hazaik hamar átvették az irányítást. Ezt követően sorra alakultak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek melyeket Cillesen révén a vendégek még elhárították Giroud fejeséig. A tendencia folytatódott rengeteg francia helyzet mellé egy-egy vérszegény holland próbálkozás párosult. A félidő végéig az eredmény nem változott. A második félidőben ismét kialakult egy egy kisebb Holland helyzet ám a hazaiak uralták a félidőt. A hollandoknak Strootman kiállítása sem tett jót. A kiállítást követően kis túlzással jöttek a francia helyzetek melyek a mérkőzés végére góllá is érettek. A különbség a két válogatott közt reális a kiállítás ellenére is. Összességben egy kitűnő találkozót láthattunk.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.