LIVERPOOL F.C. – CHELSEA F.C.

A Premier League 3. fordulójának legnagyobb rangadóját a Liverpool és az Arsenal vívja. Mindkét együttest az első 5 közé várja a közönség, s a jelenlegi erőviszonyok alapján a liverpooliak lehetnek magabiztosabbak ez ügyben. A hazaiak igaz első mérkőzésükön némi meglepetésre a Watford együttesével játszottak döntetlent ám ezt követően a Crystal Palace együttesét legyőzték. Klopp együttese úgy fest nem adja el Coutinho-t a Barcelona együttesének ám a játékos eddig egy percet sem töltött a pályán „sérülés” miatt. Ettől függetlenül a vörösök izgalmas és helyenként látványos játékot produkáltak eddig, egyedül a védekezés nem volt tökéletes. Wenger együttese ennél szemmel láthatóan nagyobb problémákkal küszködik, elsősorban hátul ám elöl sem oly ütőképesek az ágyúsok. Az első mérkőzésükön heroikus csatába győzték le a Leicester együttesét majd a második fordulóban a Stoke verte őket meglepetésre 1:0-ra. A két együttes a tavalyi évben is érdekes csatákat vívott rengeteg góllal s remélhetőleg idén sem lesz ez másképp. a mérkőzés esélyese a Liverpool.

Liverpool: Karius;Moreno;Lovren;Matip;gomez;Can;Henderson;Wijnaldum;Mane;Firmino;Salah

Arsenal: Cech;Holding;Koscielny;Monreal;Bellerin;Xhaka,Ramsey;Chamberlain;özil;sanchez;Welbeck

A mérkőzést az Arsenal kezdte. 7.perc: Sanchez lőtt távolról a kapu mellé, majd Welbeck lőtt közelről a kapu fölé. 10.perc. Salah vette jól a labdát majd lőtte rosszul a kapu mellé. 16.perc: Can lövését blokkolták hazai szöglet következett melyet követően Firmino ugrott fel majd a labdát a földre és a hálóba fejelte. 1:0! 19.perc: Hendrson lőtt a kapu bal oldala mellé. 20.perc: Lovren sárgult be. 22.perc: Welbeck sárgult be. 23.perc: Gomez sárgult be. 32.perc. Mane egy kipattanó labdát lőtt a kapu mellé. 34.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 40.perc: Firmino passzolt Mane elé aki a kapu jobb alsó sarkába lőtt 2:0!  A mérkőzés eldőlni látszik. 41.perc: Xhaka sárgult be. 42.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Liverpool kezdte. A félidőben Ramsey helyére Couqulein állt be a vendégeknél. 47.perc: Özil lőtt a kapura távolról. 49.perc. Özil sárgult be. 54.perc: hazai szöglet melyet követően Cech védte Salah próbálkozását. 57.perc: vendég szöglet melyet követően hazai kontra indult melynek végén Salah lőtt a kapuba 3:0!  A mérkőzés eldőlt. 62.perc: Chaberlain helyére Lacazette érkezett illetve Sanchez helyére Giroud. 69.perc. Lacazette lőtt a kapu mellé kitűnő helyről. 70.perc. Mane lövését Cech kapus védte. 74.perc: Mane helyére Sturridge állt be. 77.perc: Salah ívelt a frissen beállt Sturridge elé aki  a kapuba lőtt 4:0! Már már megalázó az eredmény….. 80.perc: Milner érkezett Firino helyére illetve CAn helyére Grujic a hazaiaknál. 87.perc: vendég szöglet helyzet nélkül, az ezt követően hazai kontrából Sturridge lőtt kapura de Cech bravúrral védett. 92.perc: Salah lövését ismét bravúrral védte Cech. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az összecsapás..

Az első játékrészben a vendégek kezdtek jobban s kisebb helyzeteket ki is tudtak alakítani. Ám a 10. perctől a hazaiak másik sebességbe kapcsoltak s gyakorlatilag állva hagyták az Arsenal-t. A Liverpool sok helyzetet alakított ki majd teljesen megérdemelten Firmino révén meg is szerezték a vezetést, a fölényük ezt követően fokozódott s addig nyomtak míg a második találatot meg nem szerezték. A második félidőben a hazaiak gyakorlatilag lemosták a vérszegény Arsenal-t a pályáról. Rengeteg helyzetet alakítottak ki míg a vendégek gyakorlatilag helyzetig is alig tudtak eljutni ha igen kaptak rögtön egy villámgyors kontrát. Összességében a két együttes közt osztálynyi különbség volt a mai estén. A hazaiak megérdemelten nyertek ekkor a különbséggel s ezzel fel is jöttek a tabella 2. helyére!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.