ÍRORSZÁG-SVÉDORSZÁG

Az Európa Bajnokság 4. napján mutatkozik be az E csoport amely rögtön két rangadónak tűnő mérkőzéssel nyit. Előbb az Ír válogatott mérkőzik meg az Ibrahimovic vezette Svédországgal. A két együttes az erőviszonyok tekintetében közel egyformának tűnnek azonban a Svédek sztárja Ibrahimovic miatt többen tartják esélyesnek a svéd együttest. A mérkőzés nagyon fontos mindkét együttes számára ugyanis az Olasz és Belga válogatott van még e csoportban akik a két mérkőző félnél sokkal erősebbnek tűnnek. A legjobb négy 3. helyezett ugyan tovább jut de mivel erre sok együttes pályázik így meg kell próbálnia az együtteseknek győzelemre játszani.

Írország: Randolph;Coleman;O’Shea;Clark;Brady;McCarthy;Whelan;Hendrick;Hoolahan;Walters;Long

Svédország: Isaksson;Olsson;Granqvist;Lindelof;Lustig;Larsson;Lewicki;Kallstrom;Forsberg;Ibrahimovic;Berg

A mérkőzést a svéd válogatott kezdte. A 3.percben ír szabadrúgás következett melyet követően a svéd együttes védelme tisztázni tudott. A 8.percben svéd szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 9.percben Hendrick tudott kapura lőni ám Isaksson bravúrral hárítani tudott. A 10.percben ír szöglet következett melyet követően helyzet már nem alakult ki. A 14.percben Brady beadását z ír védőknek kellett tisztázni, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 17.percben megint Brady ívelt a kapu elé de a svéd védők tisztázni tudtak. A 18.percben ír szöglet következett mely után Clark fejese ment a kapu jobb oldala mellé. A 20.percben ismét Isaksson védett óriásit. A 21.percben Ibrahimovic lőtt a sorfalba egy szabadrúgást követően. A 29.percben Brady lövése kerülte el centikkel a keresztléc fölé. A 33.percben Hendrick lőtte telibe a keresztlécet. A 38.percben svéd szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 40.percben Long-ot szerelték  a védők,l az ezt követő szögletből helyzet ne alakult ki. A 43.percben McCarthy sárgult be. a 45.percben a sérült Lusig helyére Johansson állt be a svédeknél. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt az írek kezdték. A 47.percben Hendrick távoli lövését Isaksson védte magabiztosan. A 48.percben egy elképesztően szép támadás végén Hoolahan lőtt kapásból a kapu bal oldalába 0:1! A 49.percben Clark mentett a kapu torkában. Az ezt követő szögletből Randolph védett óriásit majd a kipattanó Frosberg lőtt a kapu mellé. Az 51.percben svéd szöglet következett melyet követően Ibrahimovic fejesét fejelték szögletre az ír védők. Az 52.percben újabb szöglet következett az ír kapu előtt melyet még egy követett majd még egy de helyzet egyikből sem alakult ki. Az 53.percben ír szabadrúgás következett melyet követően a svédek hozhatták a labdát. Az 59.percben Guidetti érkezett Berg helyére a svédeknél. A 60.percben Ibrahimovic lőtt a kapufa mellé centikkel. Azt ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 61.percben Lindelöf sárgult be. A 63.percben Walters helyére McClean érkezett az ír oldalon. A 70.percben McClean fejelt a keresztléc fölé. A 71.percben egy tetszetős svéd támadást követően Clarke öngóljával egyenlítettek a svédek 1:1! A védő nem tehetett semmit ha nem ő akkor Larsson fejeli be a labdát. A 73.percben Isaksson védett hatalmasat Hendrick lövésénél. A 75.percben ír szöglet köetkezett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 77.percben Whelan sárgult be. A 78.percben Keane érkezett Hoolahan helyére az íreknél. A 82.percben Ibrahimovic lába alatt csúszott el a labda ami így az alapvonalon ment ki. A 85.percben McCarthy helyére McGeady érkezett az íreknél. A 86.percben Lewicki helyére Ekdal érkezett. A hosszabbítás 3 perc melyben már helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben némi meglepetésre az ír együttes játszott aktívabban s a nagyobb helyzeteket is ők alakították ki. Sok szögletet lőttek valamint kapura is határozottabban veszélyesebbnek tűntek. A svédeknél Ibrahimovic-ot levették az első játékrészben. A második félidőben az írek ott folytatták ahol abbahagyták s pár perccel a félidő megkezdése után  a vezetést is megszerezték. Ezt követően a svédek iszonyatosan nagy nyomást helyeztek sz ír kapura ám találatig ekkor még nem jutottak. A félidőt végig presszionáló svédek egy öngól révén ki tudtak egyenlíteni de több találatot nem tudtak szerezni. A mérkőzésen igazságos döntetlen született a játék képe alapján.

Check Also

EURO 2020. 11. JÁTÉKNAP

Az EB 11. játéknapján a C csoport együttesei 18:00-tól játsszák le egy időpontban mérkőzésüket. Észak …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.