JUVENTUS F.C.-S.S.C. NAPOLI

Az Olasz bajnokság szuperrangadóját rendezik meg a Juventus Stadiumban ahol a tabella 2. helyezettje a Juventus fogadja a listavezető Napoli együttesét. A zebrák egy gyötrelmes szezonkezdetet követően össze szedték magukat s gyakorlatilag a Napoli első(egyetlen) kihívójának léptek elő a többi együttes közül. A hazai együttes példátlan sorozatban van az elmúlt 15 mérkőzésüket megnyerték zsinórban, gólt gyakorlatilag nem kapnak s a legkiélezettebb meccseken is legalább 1 találatot tudnak szerezni. A csapatot a nyáron szerződtetett Dybala vezényli Pogba mellett. Eddigi 24 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 5 döntetlen és 4 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésüket megnyerték. A vendég együttes hasonló szériában van 12 mérkőzésüket nyerték meg zsinórban ami szintén példátlan a klub történetében. Eddigi 24 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 5 döntetlen és 2 vereség mellett. Elmúlt 5 összecsapásukat megnyerték. A vendégek vezére Higuain mellett Insigne aki élete formájában játszik valamint Calejon is sorra szerzi a találatokat. Az előzetes esélyek inkább a hazaiak győzelmét jósolják ám a csapatok formájára nézve a megjósolhatatlan milyen eredmény születik.

Juventus: Buffon;Evra;Barzagli;Bonucci;Lichtsteiner;Pogba;Marchisio;Khedira;Cuadrado;Morata;Dybala

Napoli: Reina;Hysaj;Albiol;Koulibaly;Ghoulam;Allan;Jorginho;Hamsik;Callejon;Higuain;Insigne

Az első félidőt a hazai együttes kezdte. A 2.percben a vendégek végezhettek el szögletet de helyzet nem alakult ki a pontrúgást követően. A 11.percben hazai szöglet következhetett melyet a vendég védők vágtak ki. A 20.percben Pogba szabadrúgásból lőtt centikkel a kapu fölé. A 21.percben Marchisio lőtt távolról a kapu mellé. A 29.percben Dybala lövését blokkolták a vendég védők, majd az ezt követős sarokrúgásból gólveszély nem alakult ki. A 31.percben Pogba távoli próbálkozása ment el a kapu mellett. A 36.percben hazai szögelt következett melyet követően Albiol fejelte kapura a labdát ám Buffon hatalmas bravúrral mentetni tudott. A 41.percben Reina is bemutatott egy magabiztos védést Marchisio lövésénél. A 42.percben ismét Pogba lőtt a kapu mellé. A 4.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a játékszert. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás félidei állás.

A második félidőt a vendégek kezdték sa középkezdést követően Insigne cselezte be magát a 16-oson belülre ám Buffon ezúttal is hárítani tudott nagy bravúrral. Az 51.percben hazai szöglet következett melyet követően Evra lőtt a kapu fölé. Az 52.percben Bonucci helyére Rugani állt be a hazaiaknál. Az 54.percben vendég szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. Az 58.percben Morata helyére Zaza állt be a hazaiaknál. A 60.percben a hazai védők vágták ki a labdát Higuain elől. A 63.percben Dybala kapáslövése ment centikkel a keresztléc fölé, ezt követően Callejon sárgult be. A 67.percben Pogba is besárgult. A 77.percben Insigne helyére Mertens állt be a vendégeknél. A 80.percben Hamsik lőtt gyönyörűen kapura ám a labda ha centikkel is de elkerülte Buffon kapuját. A 84.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 86.percben Marchisio kapott sárga lapot, majd ezt követően Dybala helyére Sandro érkezett a hazaiaknál. A 88.percben Zaza kapott kitűnő labdát majd lőtt 25 méterről a kapu jobb sarkába, csodás gól volt 1:0! A 90.percben Allan helyére Gabbiadini állt be a vendég oldalon. A hosszabbíás 3 perc, a 92.percben Gabbiadini lőtt a kapu mellé. A 94.percben Mertens sárgult be s ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első félidőben a vendégek kezdtek kicsivel jbban ám a hazai együttes az első negyed óra végére átvette az irányítást melyet ezt követően nem is engedett ki a kezéből. Leginkább a sarokrúgásokból és a szögletekből alakultak ki helyzetek. A második játékrészben ismét a vendégek kezdtek veszélyesebben de találatot nem sikerült elérniük. A hazaiak a 60.perc környékén ébredtek s ezt követően irányították is a játékot, melynek gyümölcse meg is lett a mérkőzés végén. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol a döntetlen talán jobban megfelelt volna a meccs képének.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.