MANCHESTER CITY F.C. – ARSENAL F.C.


A Premier League a hosszúra nyúlt tavaszi szünet után immár a csillagászati nyár küszöbén folytatódik. Az elmúlt hetekben sorra ment a találgatás, hogy pontosan mikor és milyen formában folytatódnak a küzdelmek. Végül miután angliában is elkezdődtek a felengEdések Június 17.-ét határozták meg újrakezdésnek. A mai napon egy elmaradt rangadó szemtanúi lehetünk ugyanis a Manchester City az Arsenal együttesét fogadja hazai üres lelátói előtt. A két együttes az utóbbi években nincs oly közel egymáshoz, hogy igazi szemtől szembeni rivalizálásról lehessen írni. A Manchester City jobb együtessel rendelkezik s egymás elleni mérkőzéseik java részét meg is nyeri többnyire magabiztos fölénnyel. A mai napon is a kékek a meccs esélyesei.


Manchester City: Ederson;Mendy;Laporte;Garcia;Walker;Silva;Gündogan;D Bruyne;Sterling;Jesus;Marhrez


Arsenal: Leno;Bellerin;Mustafi;Mari;Tierney;Xhaka;Guendouzzi;Willock;Saka;Aubameyang;Nketiah


A mérkőzést az Arsenal kezdte. 4.perc: De Bruyne lövését védte Leno magabiztosan. 8.perc: Xhaka megsérült helyére Cabalos állt be. 9.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 16.perc: Mari sérült meg helyére Luiz állt be. A hazaiak nagy mezőnyfölényben játszottak. 35.perc: újabb hazai szöglet melyet követően előbb Silva lövsét védte Leno majd Mahrez és Sterling próbálkozását is. A hosszabbítás 3 perc, 46.perc: Sterling lőtt szép mozdulattal a kapu bal oldalába 1:0! Ezzel ért véget az első játékrész.


A második félidőt a Mancheser City kezdte. 49. perc Luiz rántotta vissza ellenfelét a 16-oson belül így hazai 11-es következett illetve a védőt kiállították. A bünttőt De Bruyne lőtte a hálóba 2:0! A mérkőzés minden bizonnyal eldőlt. 65.perc: cserék: Mahrez helyére Foden állt be majd David Silva helyére Bernardo Silva, ezt követően Guendouzzi helyére Niles majd Nketiah helyére Lacazette, Willock helyére Nelson állt be . 70.perc: Rodri állt be De Bruyne helyére illetve Laporte helyére Fernandinho. 71.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 76.perc: Tierney sárgult be. 78.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 80.perc: Rodri sárgult be. 80.perc: Jesus helyére Aguero állt be. A hosszabbítás 11 perc, hegy ütközést követő hosszas ápolást követően.  95.perc: Aguero lőtt kapura ezt még Leno védte majd a kipattanót Foden a kapuba pofozta 3:0! 99.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első félidőben a hazaiak nagy nyomást fejtettek ki a vendég védelemre amely azonban a sérülések ellenére is jól állta a sarat. Egészen a félidő végéig úgy tűnt nem lesz találat ám ekkor Sterling lába jelentette a különbséget a hazaiak javára. A második félidően a hazaiak megduplázták előnyüket majd az emberelőnyt kihasználva fárasztották ellenfelüket. A végére az elfárdt vendégek jutalmul még egy gól is kaptak a hazaiaktól. Az erősebb jobb csapat győzött.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.