MANCHESTER CITY- F.C.BARCELONA

2014.02.18.-án folytatódik az európai csúcsfutball  a Bajnokok Ligája a nyolcaddöntőkkel. A hatalmas várakozások övezte kupasorozat talán nem is indulhatna sokkal nagyobb rangadóval, mint a Manchester City-Barcelona. Mindkét gárda a végső sikerre is  eséllyel tartott alakulatok közé tartozik. A Barcelona már évek óta a kupa egyik legfőbb várományosa, míg a hazaiak idén jutottak először tovább  a BL csoportjukból. A Barca biztosan nyerte csoportját, míg a City ugyan több pontot gyűjtött mint mai ellenfele, ugyanakkor a sorozat címvédője  a Bayern München mögé szorult a csoportban , mégha csak a gólkülönbség miatt is.A támadósorok nagy nevekből állnak, valamint  a középályák is, a védelmek ugyanakkor kissé ingatagnak tűnnek mind a két oldalon. Sérülés fronton inkább a hazaiak állnak rosszabbul, aminek oka a leggólerősebb csatáruk Aguero több hetes kiesése.  Mindkét egyesület a lehető legerősebb 11-el kezdi meg a meccset. Hatalmas mérkőzésre van kilátás, ahol a hazaiak nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé.

A mérkőzést a Bajnokok Ligája himnusza vezette fel. A kezdőrúgást a hazaiak végezték el. Vendég szöglet a 3. percben, Xavi végezte el, de a védelem kifejelte a labdát. A hazaiak támadtak vissza rögtön a jobb oldalon, de Alves kirúgta a labdát a partvonalon túlra. Zabaleta rúgta fel Iniestát, ezért a Barca jött szabadrúgással. Gyorsan elvégezték azt de a hazaiakhoz került a játékszer, akik rögtön vissza is adták azt a vendégeknek.  A vendégek birtokolták a labdát a hazai térfélen de veszélyt nem tudtak kialakítani a City kapuja előtt. Szöglet a 12. percben ezúttal is Xavi rúgta de Hart öklözte kia  labdát a hazai kapu torkából. A 15. percben Kolarovval szemben egy szabálytalanság ,szabadrúgás a vendég térfélen, a pontrúgás elvégzése után Negredo-hoz került a labda de gólhelyzet  nem alakult ki belőle. A 17. percben veszélyben a vendégek kapuja de a jobb oldali beadást végül Valdes kaparintotta meg. Hatalmas helyzet a vendég kapu előtt, Silva passzolt Negredo elé, aki kicselezve a kapust a kapu közepébe próbálta emelni a labdát de mivel kisodródott, így az a kapu előtt pattant el. A 23. percben Alves buktatta Clichyt ezért besárgult. A szabadot követően egy másik következett de ezúttal a 16-os oldalvonala mellől. A beívelésből nagy kavarodás lett de az először rosszul kimozduló Valdes megszerezte a labdát. Egy hazai támadás futott a bal oldalon, melynek végén a középre adott labdát Negredo lőtte rögtön kapura de Valdes azt könnyedén megfogta. Negredo sárgult be a 28. percben mert Pique-t megrúgta. A 29. percben Fernandinho rúgta fel Fabregast ,de ő a sárgát megúszta. Iniesta bontotta mega  hazai védelmet de nagy bravúrral a 16-oson belül  a védelem kirúgta a labdát. Rögtön ezt követően a hazaiak elvesztették a labdát, melyből  Messi lövés jött középről amely azonban elkerülte a kaput. Hart védett nagyot Xavi lövésénél aki 28 méterről lőtt veszélyesen. Company lökte fel Messit 32 méterre a kaputól. A pontrúgást Messi rúgta a sorfalba de a labda a vendégeknél maradt. Megint vendég szabadrúgás, amelyet gyorsan el is végeztek de  a hazai védelem gyorsan eszmélt, így gólhelyzet nem alakult ki. A 36. percben hazai szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 37. percben Kolarov csúszott be páros lábbal és ezért kapott egy sárgát, Busqets-el szemben követte  el a szabálytalanságot. Alexis kapott jó labdát Iniestától de Demichelis szépen szerelt, ezért bedobás következett a 39. percben. A 43. percben egy vendég akciót fújt le a bíró lesállás miatt. A 44. percben Navas adta be jobbról a labdát de Negredo a kapu mellé fejelt. Nincs hosszabbítás így az első félidőben 0:0 az eredmény.

A második félidőt a vendégek kezdték. Csere egyik oldalon sem történt. Vendég akció az 50. percben, Fabregas-hoz került a bal szélen a labda de Demichelis tisztázni tudott nagy nehézségek árán. A 52. percben ismét egy vendég akció a pálya közepén de veszély nem alakult ki belőle, rögtön visszaszerezték a vendégek a labdát ami Messi-hez került, Demichelis szabálytalankodott vele szemben a 16-os vonalánál gólhelyzetben, így piros lapot kapott valamint 11-eshez jutott a Barca. Messi lőtte be a labdát a kapu közepére így 0:1 a vendégek javára. A vendégek nagy nyomást helyeztek a hazai védelemre, sorozatban jöttek a pontos passzok de gólhelyzet nem alakult ki. Hazai cserék Kolarov helyére Lescot, Navas helyére Nasri jött be.  Messi adta ki a bal szélre, innen egy beadás következett de abból gólveszély már nem alakult ki. Vendég szöglet a 60. percben melyet Messi végzett el de helyzet nem alakult ki belőle. Zabaleta rúgta fel Pique-t a bal oldalon, a szabadot Xavi ívelte a kapu elé de Hart kiütötte azt. Hazai helyzet a 62. percben Silva passzolt középre de az ezt követő lövésbe Busquets lépett bele így az elkerülte a kaput,sőt a vendégek jöhettek az esetet követően. Dani Alves  adta be jobbról a labdát de Sanchez lekésett arról. A 67. percben Xavi tüzelhetett üresen a kapura de lövése ha centikkel is de a kapu fölött ment el. Dani Alves bontotta meg a jobb oldalon, a 16-oson belülről tüzelt de labdája a bal kapufa mellett húzott el. Silva  ugratta ki a bal szélen Clichy-t, aki középre tette a labdát de Victor Valdes könnyedén fogta azt. Messit blokkolta le Fernandinho és Kompany közös erővel a 73. percben. Neymar váltotta Alexist a vendég valamint Dzeko  Negredo-t a 74. percben. Mascerano sárgult be a 76. percben egy a középályán elkövetett szabálytalanságot követően. Gyönyörű támadás a hazai oldalon, Zabaleta passzolt Silvának aki csodás mozdulattal lőtt 17 méterről Valdes kapujára de a kapus nagy bravúrral védte a jobbról leadott lövést a 77. percben. A 80. percben vendég szöglet következett melyet Messi végzett el de veszély nem alakult ki belőle. A 81. percben újabb gólt szerzett a Barca de ezt les címén érvénytelenítették. Mint utóbb kiderült nem volt lesen sem Fabregas sem Neymar.  A 84. percben Nasri ugratta ki Dzeko-t aki Pique-vel bírkozott a labdáért. Dzeko megszerezte azt azonban szabálytalanság miatt a vendégek kapták a labdát. A 86. percben Fabregas jött le, helyére Sergi Roberto állt be. Hazai támadás a jobb oldalon Nasri adott be Dzeko felé de a vendég védelem kifejelte azt. A  szögletből veszély nem alakut ki. Gyönyörű akció a jobb szélen, Neymar passzolt Dani Alves-nek aki a 16-oson belül higgadt maradt és a rá rontó Hart lábai között a hálóba gurította a labdát, 0:2! a 90. percben. 3 perc a ráadás. A 92. percben egy középen vezetett vendég támadás végén Messi lőtt kapura de Hart ezúttal védeni tudott.  Vége a mérkőzésnek a végeredmény 0:2!

Egy a várakozásokhoz képest visszafogott iramú mérkőzést láthattunk. Az első félidő inkább a biztonságról szólt mindkét fél részéről, míg a második játékrész a hazaiak hibáiról. Gondolok itt elsősorban Martin Demichelis játszatására aki ugyan a kiállításáig kitűnően játszott de egy rossz megmozdulással gyakorlatilag a szakadék szélére sodorta csapatát. A két csapat között talán az lehetett a különbség, hogy Tata Martino nem változtatott csapata szerkezetén, míg Manuel Pellegrini kissé felforgatta csapatát, valamint Aguero hiánya nagyon érződött. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk melyen nagy valószínűséggel eldőlt, hogy a Barcelona juthat a legjobb 8 csapat közé. Ettől függetlenül egy izgalmas jó visszavágóra van kilátás.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.