MANCHESTER UNITED F.C.-ARSENAL F.C.

A Premier League 27. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadóját a Manchester United és az Arsenal együttese játssza. A hazaiak a tabella 5. helyét foglalták el a forduló előtt, eddigi 26 mérkőzésükből mindössze 11-et nyertek meg 8 döntetlen és 7 vereség mellett. Az elmúlt 5 bajnokijukból mindössze 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. A hazai tabellán 6 győzelem  mellett 4 döntetlen és 2 vereség szerepel. Az utolsó 5 hazai mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. A sérültek listáján Shaw;Young;Jones;Schweinsteiger;Rooney,Fellaini és Keane mindenképpen kihagyja a mai összecsapást, míg Valencia;De Gea;Smalling;Darmian;Martial és Jackson játéka kérdéses. A vendég együttes a tabella 3. helyén állt a fordulót megelőzően, 26 mérkőzésükből 15-öt nyertek meg 9 döntetlen és 5 vereség mellett. Az elmúlt 5 bajnokijukból 2-őt nyerek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Az idegenbeli tabellán az Arsenal a 3. a tabellán 13 mérkőzésből 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Utóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Wilshere;Rosicky,Casorla és Chamberlain szerepel. A hét közben mindkét együttes a nemzetközi kupaporondon szerepelt, a United az Európa Ligában jutott tovább míg az Arsenal a Bajnokok Ligájában a Barcelona ellen szenvedett hazai pályán 2:0-ás vereséget. A két együttes elmúlt 20 mérkőzéséből 11-et a vörös ördögök nyertek  5 döntetlen és 4 Ágyús siker mellett. A megelőző 5 találkozóból 2 United győzelem született 2 döntetlen és 1 Arsenal siker. Az utóbbi 5 Old Traffordon játszott mérkőzésből a hazaiak 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. Az esélyek azonban egyértelműen az Arsenal sikerét jósolják. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Rojo;Blind;Carrick;Varela;Herrera;Schneiderlin;Lingard;Mata;Depay;Rashford

Arsenal: Cech;Bellerin;Gabriel;Koscielny;Monreal;Coqulein;Ramsey;Sanchez;Özil;Walcott;Welbeck

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 7.percben egy vendég akció végén Monreal lőtt közelről ziccerből De Gea hasába. A 9.percben Valera sárgult be lerántásért. A 10.percben egy vendég szabadrúgást követően Özil fejelt a kapu mellé. A 13.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os sarkától melyet Depay lőtt kapura de Cech védeni tudott. A 19.percben Sanchez lőtt e kapu mellé 16 méterről egy lepattanó labdát. A 22.percben Carrick sárgult be. A 23.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 29.percben egy jobb oldali támadás végén Rushford érkezett jól középen s lőtt szép mozdulattal a kapu bal felső sarkába 8 méterről. A 32.percben egy ismét egy jobb oldali akció végén Rushford fejelt 5 méterről a kapu közepébe 2:0! A 35.percben Depay lőtt a 35.sorba a 16-os vonaláról. A 40.percben egy vendég szabadrúgás Welbeck csúsztatta Özil ívelését a kapuba 2:1! A hosszabbítás 2 perc. A 46.percben egy vendég szabadrúgást követően a sorfal tudott blokkolni így sarokrúgás következhetett melyből helyzet nem alakult ki. A 47.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Schneiderlin mentett a gólvonalról. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. Az 52.percben Sanchez lövését blokkolták a hazai védők. Az 55.percben Fosu-Mensah érkezett a hazaiaknál Rojo helyére. Az 56.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Schneiderlin bombáját blokkolták a vendég védők. A 61.percben Depay lövését fogta Cech. A 63.percben Giroud állt be Walcott helyére a vendégeknél. A 65.percben egy szép hazai akció végén Rushford passzolt az érkező Herrera elé akinek lövése megpattant egy vendég védőn így a hálóba vágódott 3:1! A 68.percben egy hazai kontra után szöglettel jöhettek a vörösök melyet követően helyzet nem alakult ki. A 69.percben egy jobb oldali beadást követően Welbeck lőtt kapura de ezt még De Gea védte majd a kipattanó a kapuban landolt Özil lövését követően 3:2! A találatot követően Elneny állt be Couqulein helyére a vendégeknél. A 72.percben Ramsey kapott sárga lapot kakaskodást követően, sőt Herrera is besárgult. A 74.percben a csereként beállt Elneny sárgult be. A 75.percben egy vendég szabadrúgást követően De Gea fogta a labdát. A 80.percben Giroud fejelt a kapu fölé egy jobb oldali beadást követően, ezt követően Rushford helyére Januzaj érkezett a hazaiaknál. A 82.percben Valera szerelését követően vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak szerezték meg a játékszert. A 83.percben Welbeck helyére Iwobi érkezett  a vendégeknél. A 86.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Özil ívelt Koscielny fejére aki azonban De Gea kezébe juttatta a labdát. A 87.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően hazai szöglet következett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 93.percben Özil sárgult be lökésért, majd Januzaj könyöklésért. A 95.percben Herrer helyére Weir állt be a hazaiaknál. Ezzel véget ért az összecsapás melyet a hazaiak nyertek 3:2-re.

Az első félidőben a vendég együttes hagyott ki rögtön egy nagy helyzetet, a 20 perc környékén a hazai együttes egyre több támadást vezetett főként a két szélen. Az áttörést egy jobb oldali támadás hozta meg mely végén a 18 éves tehetség Rushford lőtt magabiztosan a kapuba majd egy hasonló helyzet után fejjel is bevette Cech kapuját. A vendégek ezt követően kissé gyorsabban kezdtek el játszani de az eredményt nem ez hanem egy pontrúgás hozta meg. A második félidőben a 60.percben gyakorlatilag nem történt semmi. Ezt követően egy gyors hazai akció végén ismét a vörös ördögök kerültek előnybe. A vendégek ezt követően szinte a semmiből tudtak ismét szépíteni. A labdabirtoklást a vendégek nyerték ám ilyen gyalázatos teljesítménnyel nem csoda, hogy több gólt már nem tudtak elérni. A hazai együttes okosan húzta az időt s helyenként szép focit játszva húzta be a 3 pontot. A mérkőzés a sok gól ellenére inkább a nagy hibákról szólt s sajnos a 10 évvel ezelőtti együttesekhez képest két legjobb esetben középcsapat érdekes küzdelmére emlékeztetett. Az Arsenal idei talán leggyengébb teljesítményét nyújtotta mellyel a bajnoki cím is nagy veszélybe került. Összességében a hazaiak megérdemelten nyertek, kérdés meddig tart ki a lendület.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.