MANCHESTER UNITED F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 16. Fordulóját rendezik meg a hét végén melynek rangadóját 14:30-as kezdéssel rendeznek meg. A helyszín az Álmok Színháza ahol a Manchester United fogadja a Liverpool gárdáját. A vendég együttes a tabella 9. helyét foglalja el, a vörösök az elmúlt idényhez képest hatalmas gondban vannak mind a játékot mind az eredményeket tekintve. A Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé nem sikerült bejutniuk és az elmúlt időszakban a bajnokságban is csak botladoznak 6 mérkőzésükből mindösszesen 2 tudtak megnyerni 1 döntetlen és 3 vereség mellett. A hazaiak ezzel ellentétes irányt mutatnak ugyanis az elmúlt 6 mérkőzésükből 5-öt megnyertek zsinórban 1 vereség mellett. A sérülés fronton a United áll rosszabbul, ugyanis Di Maria, Blind,,Rafael és Shaw is kénytelen kihagyni a mai mérkőzést. A múltra ha visszatekintünk azt láthatjuk, hogy hogy közel azonos mérkőzést nyert mind két együttes, és ami még érdekes, hogy igen kevés döntetlen született. A mérkőzés esélyese inkább a hazai gárda, ám mivel rangadóról beszélünk így bármi előfordulhat.

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. Az 1. percben vendég szöglet következett, melyet követően Skrtel lőtt kapura, de a gólvonalról menteni tudtak a védők. Az 5. percben Fellaini sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgás Gerard lőhette a kapu elé, de a hazai védők ki tudták azt fejelni a mezőnybe. A 10. percben Valencia ment el a jobb oldalon majd ment el majd adott középre de Lovren a mezőnybe fejelte a labdát. A 12. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Mata végzett el, de helyzet nem alakult ki a pontrúgást követően. A 13. percben Sterling kapott nagyszerű labdát Lallanatól, majd lőtt kapura 8 méterről de De Gea menteni tudott. A 14 percben Valencia ment el egy csodás csellel a bal oldalon majd adott középre, ahol a második hullámban érkező Rooney lőtt a kapu közepébe 1:0! A 18. percben Gerard lőtt 20 méterről De Gea kezébe. A 21. percben Jonas sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 24. percben Sterling ment egy szép csellel majd lőtt kapura de De Gea ezúttal is útját állta a labdának. A 25. percben Johnson helyére Toure érkezett a vendég oldalon. A 28. percben hazai szöglet következett melyet Roony ívelt középre, de Jones kapus kiöklözte ezt. A 29. percben Allen sárgult be feltartás miatt. A pontrúgást Mata ívelte középre, de a vendég védők könnyedén kirúgták azt. A 34. percben Valencia mentett óriásit saját 16-osán belül, így vendég szöglet következett, melyet követően Fellaini blokkolt nagyszerűen.A 36. percben Evans sárgult be. A 38. percben Valencia adott jobbról középre, de Jonas kapus megfogta a labdáját. A 40. percben Young adott középre a jobb oldalról, labdájába Van Persie csúsztatott bele, majd Mata fejelte be végül a labdát a kapuba 3 méterről ezzel 2:0! A 42. percben Sterling fejelt 10 méterről a kapu közepébe, De Gea fogta a labdáját. A 43. percben Rooney sárgult be. A . percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Valencia lőtte ki a labdát a mezőnybe, még ebben a percben vendég szöglet következett,melyet  Wilson fejelt ki a mezőnybe. A hosszabbítás 2 perc az első félidő végén, melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a hazai együttes kezdte. A 45. percben Balotelli érkezett Lallana helyére. A 46. percben egy vendég szabadrúgást követően a  hazai védőknek kellett tisztázni. A 47. percben Handerson fejelt kapura egy bal oldali beadást követően. Az 50. percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 51. percben egy hatalmas védelmi hibát követően Sterling lőhetett ziccerből kapura, ám De Gea hatalmasat hárított. Az 52. percben egy villámgyors hazai kontrát követően Rooney lövését hárította a vendégek kapusa. Az 55. percben Wilson távoli próbálkozása haladt el a vendég kapu mellett. Az 56. percben Balotelli lövését blokkolta Evans. Az 57. percben vendég szabadrúgás következett, melyet Balotelli lőtt a sorfalba. A 64. percben Valencia adott középre melyet Van Persie lőtt kicsivel a kapu mellé. A 66. percben Young beadását húzta le Jonas kapus. A 67. percben előbb Sterling lőtt kapura, melyet De Gea bravúrral védet, majd ezt követően Balotelli lőtt 14 méterről de De Gea óriásit védett,sarokrúgás következett, melyet követően Sterling ollózott kapura, de a gól vonalról menteni tudott Young. A 68. percben Markovic érkezett Moreno helyére. A 71. percben Herra érkezett Wilson helyére. A 72. percben egy villámgyors kontrát követően Mata került helyzetbe majd önzetlen volt így tovább passzolt Van Persienek, aki 11 méterről az üres kapuba lőtte a labdát 3:0! A 74. percben Balotelli sárgult be egy visszarántást követően. A 76. percben Falcao érkezett Rooney helyére. A 81. percben Van Persie lőtt 20 méterről Jones kezébe. A 83. percben Balotelli lőtte közelről De Gea hasába a labdát egy jobb oldali beadást követően. A 84. percben Van Persie fejelt Falcao beadását követően kapura de Jones kapus védeni tudott,még ebben a percben Balotelli lőtt távolról a kapu mellé, illetve Gerard sárgult be egy visszarántást követően. A 85. percben De Gea védett óriásit Balotelli lövésénél. A 87. percben Van Persie lőtt kapura jobb külsőre, de Jones hatalmasat védett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 88. percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előtt melyet Falcao lőtt a sorfalba,még ebben a percben Mcnair érkezett Jones helyére a hazai oldalon. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén, a 93. percben vendég szöglet következett melyet követően De Gea húzta le a labdát a levegőből. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 3:0!

Egy rendkívül jó mérkőzésen vagyunk túl, amely nagyon sok szempontból volt érdekes. Az első félidő legelején a Liverpool hatalmas erőket mozgósított meg annak érdekében, hogy megszerezzék a vezetést, ebből adódóan több helyzetet is kialakítottak, azonban De Gea eszén nem tudtak túl járni. Sőt Rooney révén egy kontra támadást követően meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Ezt követően a Liverpool tovább folytatta a játékát, s jöttek is a helyzetek, azonban a befejezésekbe sorra hiba csúszott. A football örök törvényszerűsége, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát s ez itt is így történt, ugyanis Mata révén újabb gólt a United szerzett. A második félidőben a Liverpool méginkább fokozta nyomását, melynek eredménye az lett, hogy nagyobbnál nagyobb helyzetet dolgoztak ki a Liverpooliak, ám De Gea eszén egyik alkalommal sem tudtak túljárni. A második játékrészben a United is alakított ki helyzeteket Rooney és Van Persie révén, veszélyeztették is Jones kapuját. Az I-re a pontot végül Van Persie tette fel Mata passzát követően. Összességében a United ugyan 3:0-ra győzőtt, de a játék képe alapján, akár lehett volna akár 4:3 is a Liverpool-nak. A vendég csapat végig jobban játszott illetve végig játszani próbált, ám ez a mai nap folyamán nem jött össze. A mérkőzés embere véleményem szerint De Gea , aki az egyik legjobb mérkőzését produkálta az Old Traffordon.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.