MANCHESTER UNITED F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

Az Angol Ligakupa csupán csak a negyeddöntőknél tart ám ebben a fordulóban két hatalmas rangadókat rendeznek a Premier League együttesei közt. A keddi nap alkalmával a Liverpool fogadta a Tottenham együttesét mely mérkőzést a liverpoli együttes nyerte 2:1-re. A mai napra is maradt egy rangadó sőt a lehető legnagyobb párosítás melyen két sz utóbbi időben nem vitézkedő együttes a Manchester United és a Manchester City találkozik egymással. A hazaiak az Európa Ligában legutóbb simán 4:1-re verték a Fenerbache együttesét ám a bajnokságban nem szereztek túl sok pontot az elmúlt fordulókban. Eddigi 9 meccsükből mindössze 4-et nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Az utóbbi 5 találkozójukból mindössze 1-et nyertek meg  2 döntetlen és 2 vereség mellett. Hazai környezetben 4 meccsből 2 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereség született míg idegenben 5 mérkőzésből 2 győzelem 1 döntetlen 2 vereség. Különösen fájó lehet a vörös ördögök számára a hét végén megsemmisítő 4:0-ás Chelsea elleni vereség. A sérültek listáján a csapat eddigi legjobb teljesítményt nyújtó védője Bailly 2 hónapra kidőlt, rajta kívül Jones sérült. A vendég együttes sem tegnap nyert utoljára ugyanis a BL-ben előbb egy meglepő döntetlent játszottak a Celtic ellen majd a Barcelona együttesétől kaptak ki 4:0-ra. A bajnokságban ugyan az élen állnak de elmúlt 5 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A 9 mérkőzésükből 6-ot nyertek meg a PL-ben 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Idegenben 4 meccsből 3 győzelmet arattak 1 vereség mellett, míg hazai pályán 3 győzelem mellett 2 döntetlen szerepel. A két együttes szezon eleji összecsapását a Manchester City nyerte felettébb érdekes körülmények közt. Érdekes mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a vendég együttes.

Manchester United: De Gea; Shaw;Rojo;Blind;Valencia;Herrera;Mata;Carrick;Pogba;Rashford;Ibrahimovic

Manchester City: Caballero;Maffeo;Otamendi;Kompany;Clichy;Nolito;Fernando;Garcia;Navas;Iheanacho;Sane

A mérkőzést a Manchester City kezdte. 2.perc: egy jobb oldali beadást követően Icheanacho fejelt a kapu mellé. 14.perc: Icheanacho sárgult be. 22.perc hazai szabadrúgás melyet Ibrahimovic lőtt a sorfalba. az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 26.perc: Valencia sárgult be. 28.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 36.perc: Ibrahimovic próbálkozását blokkolta a vendég védelem, az ezt követő szögletből helyzet nem sőt vendég kontra alakult ki melyet a hazai védelem ha nehezen de megszűrt sőt az ellentámadás végén Rashford-ot blokkolták. 38.perc: hazai szöglet de helyzet ebből sem alakult ki. 40.perc: Icheanacho lépett ki jól majd lőtt Blind lábaiba. 41.perc: vendég szöglet melyet követően a hazaiak hozhatták a játékszert. 43.perc. hazai kontra melyet Maffeo állított meg szép mozdulattal. A hosszabbítás 1 perc, melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Manchester United kezdte. A félidőben Kolarov érkezett Kompany helyére. 49.perc: Ibrahimovic ugratta ki Pogbát aki ziccerből lőtt a kapufára. 50.perc. Pogba lőtt távolról a kapu mellé. 53.perc: hazai tűzijáték melyet a vendég védők blokkoltak. 55.perc: egy hazai támadás végén Ibrahimovic passzolt Mata elé aki 8 méterről lőtt a kapuba 1:0! Megérdemelt a hazai vezetés. 60.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 63.perc: Sane helyére Sterling állt be. 64.perc: Rashford beadását Ibrahimovic vétette el a labdát. 66.perc: Ibrahimovic passzát Rashford nem tudta elcsípni a 16-oson beül. 68.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 69.perc: vendég szabadrúgás kiváló szögből melyet Kolarov lőtt a kapu fölé. 70.perc: Aguero érkezett Nolito helyére. 71.perc: vendég szöglet melyet követően a hazaiak hozhatták a labdát. 72.perc Mata helyére Schneiderlin állt be a hazaiaknál. 79.perc: egy hazai kontra végén Maffeo mentett szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 81.perc: Rashford helyére Lingard állt be. 87.perc. hazai szabadrúgás melyet követően nem alakult ki gólveszély. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: Pogba sárgult be, majd Ibrahimovic is  besárgult reklamálásért. 92.perc: Caballero mentett nagyot Pogba elől. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben mindkét együttes visszafogottan kezdett. Egy-egy kisebb helyzet kialakult  a kapuk előtt ám ezek is inkább a félidő második felében alakultak ki. látszólag a mérkőzést a hazaiak irányítják ám a vendég akciókban rejlik némi potenciál ami De Gea kapuját veszélyezteti. A második játékrészben a hazai együttes váltott sebességet s ezt kihasználva meg is szerezték a vezetést s mint kiderült végül Mata találata döntött. A vendégek ugyan igyekeztek kiegyenlíteni de látszólag Guardiola fiai nem voltak a mai est folyamán oly élesek mint a hazaiak. Igaz a két keret összeállítása között legalább 2-3 góllal voltak papíron erősebbek a hazaik. Összességében a Manchester United megérdemelten nyert s került a legjobb 8 közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.