REAL MADRID F.C. – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bajnokok Ligája 6. körének második napján köszön el az idei évtől az elit nemzetközi foci. A mai nap rangadóját az F csoportban játsszák ahol a továbbjutók már megvannak ám a csoport elsőség még kérdéses. A forduló előtt némi meglepetésre a Borussia Dortmund vezeti a tabellát 5 mérkőzést követően 4 győzelemmel és 1 döntetlennel melyet épp mai ellenfelével szemben ért el a Real Madrid-dal. Amennyiben a mai mérkőzésen döntetlen vagy Dortmund siker születik akkor a Borussia végez a csoport élen ha a madridiak győzedelmeskednek úgy ők várhatják a jövő heti sorsolást valamivel jobb pozícióból. Hazája bajnokságában a sárga-feketék botladoznak s mindössze a 6. helyen állnak 13 mérkőzést követően. Eddigi mérkőzéseiken 7 győzelem mellett 3 döntetlent értek el s 3-szor kaptak ki. Vendégként 6 mérkőzésből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 3 vereség mellett. Mai ellenfelük a Real Madrid mindössze 2 pontra van lemaradva a Dortmund-tól melynek oka egy meglepő döntetlen a Legia Varsó otthonában. A Madridiak hazájuk bajnokságában kitűnően szerepelnek vezetik azt 6 ponttal a Barcelona előtt. Eddigi 14 mérkőzésükből 10-et nyertek meg 4 döntetlen mellett. Hazai pályán 7 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 2 döntetlen mellett. A hazaiaknál ma is nélkülözniük kell Bale játékát melyet az El Classicon jól meg tudták oldani. Jó mérkőzés előtt állunk melynek esélyese a hazai együttes.

Real Madrid: Navas;Marcelo;Ramos;Varane;Carvajal;Modric;Casemiro;Rodriguez;Ronaldo;Benzema;Lucas

Borussia Dortmund: Weindenfeller;Piszczek;Sokratis;Bartra;Schmelzer;Pulisic;Weigl;Castro;Dembele;Aubameyang;Schürrle

A mérkőzést a Real Madrid kezdte. 2.perc. vendég támadás mely végén Aubameyang elől tisztázott a hazai védelem. 4.perc. Schürrle kapott kitűnő labdát a 16-os vonalánál ám a kapuval szemből sem tudta letalálni a kaput. 7.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 10.per: Benzema kapott a 16-oson belül kitűnő labdát melyet követően lapos lövést eresztett el de Weidenfeller hárítani tudott. 16.perc. hazai szöglet melyet követően Weidenfeller tudott hárítani. 19.perc: Rodriguez lövését Weidenfeller védte szép mozdulattal. 20.perc: ismét Weidenfeller védte Rodriguez lövését. 21.perc: Modric középre adását vágta ki a vendég védelem a kapu torkából. 21.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 28.perc: Carvajal passzolt a jobb oldalról a középen érkező Benzema elé aki a kapuba lőtt 1:0! 33.perc: vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 36.perc: Marcelo beadását vágták ki a védők majd az ezt követő támadásból Dembele beadását vágták ki a hazai védők. 38.perc: Pulisic tört be a 16-oson belülre majd lőtt kapura de Navas nagy bravúrral hárítani tudott. 39.perc. Modric sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Schürrle lőtte kapura 23 méterről de Navas bravúrral hárítani tudott. 40.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 41.perc. Schmelzer lövését blokkolták a hazai védők. 42.perc. Aubameyang helyezkedett jól ám az utolsó passzba hiba csúszott így a támadó nem érhette el a játékszert. A hosszabbítás 1 perc, 46.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Borussia Dortmund kezdte. 47.perc. Carvajal jobb oldali beadását vágta ki a vendég védelem, az ezt követő szögletből nem alakult ki gólveszély. 49.perc: Dembele cselezte be magát a 16-oson belülre ám végül a kapu mellé lőtt centikkel. 53.perc: Benzema kapott remek labdát a 16-oson belül de lövése Weidenfeller-ben akadt el, a labda maradt a hazaiaknál s egy bal oldali beadást követően az egyedül hagyott Benzema fejelt a kapu közepébe 2:0! 56.perc: Dembele tört be a 16-oson belülre de végül szerelni tudták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 61.perc: Schmelzer tálalt Aubameyang elé aki 5 méterről lőtt a hálóba 2:1! Ezt követően Reus állt be Schürrle helyére illetve Mor váltotta Pulisic-et a vendégeknél. 3.perc. Kroos váltotta Modricot. 64.perc. Mor passzolt hosszan Aubameyang elé aki így nem tudott újabb találatot szerezni. 67.perc. Weidenfeller húzta le Benzema beadását. 69.perc. Ronaldo elé keveredett a labda aki gondolt egyet s külsővel lőtt kapura ám Weidenfeller bravúrral hárítani tudott. 69.perc: hazai szöglet melyet követően Benzema fejelhetett üresen a kapura ám a gólvonalon álló Reus bravúrral kivágta. 70.perc. Casemiro sárgult be. 71.perc: Sokratis sárgult be melyet követően a szabadrúgást Ronaldo lőtte a sorfalba. 73.perc. Reus lövését védte Navas. 74.perc. hazai kontra melynek végén Marcelo maradt üresen majd izomból a kapu fölé lőtt, nagy helyzet maradt ki. 78.perc: Ronaldo kapott kitűnő labdát melyet Weidenfeller mellett el is lőtt de a bal kapufa kisegítette a Dortmundot, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 80.perc: Weidenfeller ezúttal Benzema fejesét fogta bravúrral. 82.perc: Aubameyang lövését védte Navas. 83.perc: Mor lecsúszott beadását Navas fogta meg magabiztosan. 85.perc: Benzema helyére Morata állt be a hazaiaknál. 86.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 88.perc: Marcelo hibázott melyet Reus használt ki s az üres kapuba lőtt 2:2! A gólpasszt Aubameyang adta a jobb oldalról. A hosszabbítás 3 perc, 92.perc. hazai szabadrúgás melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek bátran s alakítottak ki két helyzetet. A hazaiak ezt követően ébredtek s egészen a félidő végéig irányításuk alá vonták a játékot. Egyre több és több helyzetet alakítottak ki s végül Benzema révén meg is szerezték a vezetést. A Dortmudiak a félidő végére megint beindultak s több nagy helyzetet is kihagytak. A második játékrészben előbb a dortmundiak alakítottak ki helyzetet majd kisvártatva Benzema révén 2:0-ra módosult az állás. A vendégek nem adták fel s egyre jobban játszottak s előbb szépítettek majd nem sokkal a mérkőzés vége előtt ki is egyenlítettek. A hazaiak többször is eldönthették volna a mérkőzés sorsát ám legnagyobb helyzeteiket is kihagyták. Összességében kitűnő mérkőzést láthattunk ahol megérdemelt döntetlennel csoportelső lett a Dortmund.

A 16 továbbjutott csapat:

Csoportelsők: Arsenal;Napoli;Barcelona;Atletico Madrid;Monaco;Borussia Dortmund;Leicester;Juventus

Csoport másodikok: Sevilla;Porto;Leverkusen;Real Madrid;Bayern München;Manchester City;Benfica;PSG

A sorsolást Hétfőn délben Nyon-ban rendezik 12:00-tól!

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.