TOTTENHAM HOTSPUR – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A szerdai játéknappal folytatódik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorozata. Az este folyamán két mérkőzést rendeznek melyek közül izgalom tekintetében kiemelkedik a Tottenham Hotspur és a Borussia Dortmund találkozója. Mindkét együttes jó szezont fut. A dortmundiak hazájuk bajnokságában remekelnek s vezetik a tabellát míg a Tottenham magabiztosan tartja a helyét a PL. dobogó 3. helyén. Mindkét együttesben vannak sérülések így a felek közel azonos eséllyel vágnak neki a ma esti mérkőzésnek. Az esélyek a Tottenham mellett szólnak elsősorban a hazai pálya miatt. A bajnoki forma tekintetében a Tottenham jól áll hiszen utóbbi 5 meccséből mindössze 1-et veszített el azt is a Manchester United-el szemben igaz azt hazai pályán. A Dortmundiak sem panaszkodhatnak hiszen utolsó 5 meccsükből 3-at megnyertek s mindössze 2 döntetlent játszottak. Igaz rájuk a Bayern München felzárkózott 2 pontra. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Tottenham Hotspur:
Lloris;Alderweireld;Foyth;Sanchez;Aurier;Sissoko;Winks;Vertonghen;Eriksen;Son;Lucas

Borussia Dortmund: Burki;Zagadou;Diallo;Toprak;Hakimi;Witsel;Delaney;Sancho;Dahoud;Pulisic;Götze

Az első félidőt a Borussia Dortmund kezdte. 7.perc: Lucas lőtt kevéssel a kapu mellé. 12.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 13.perc: Aurier sárgult be. 20.perc: Witsel lőtt kapura ám Lloris magabiztosan hárított. 33.perc: Son lövése került el a vendégek kapuját. 34.perc: Erisken lőtt a kapu mellé. 35.perc: Dlaney kitűnő lövést eresztett el ám Lloris ezt is hárítani tudta bravúrral. 37.perc: Winks lőtt messze a kapu mellé. 42.perc: vendég szöglet melyet Götze végzett el helyzet nem alakult ki belőle. 45.perc: vendég szöglet melyet követően Zagadau fejelt kapura ám Lloris ismét bravúrral hárított. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második játékrészt a Tottenham kezdte. 47.perc. egy beívelésre Son csapott le majd lőtt a hálóba 1:0! 53.perc: Delaney sárgult be. 59.perc: Vertonghen lőtt a kapu mellé. 61.perc: hazai szöglet melyet követően Alderweireld fejelt a kapura ám a kapus hatalmasat védett. 64.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 76.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 77.perc: Zagadau helyére Schmelzer állt be a vendégeknél. 83.perc: Aurier passzolt Vertonghen elé aki a kapuba lőtt 2:0! 86.perc: hazai szöglet melyet követően llorente érkezett s fejelt a kapuba 3:0! 87.perc: Pulisic helyére Larsen érkezett majd Sancho helyére Guerrero illetve Lamela érkezett Son helyére. A hosszabbítás 3 perc, 91.perc. Guerrero lőtt káprázatos mozdulattal ám a lövés elkerülte a kaput. 92.perc: Sissoko helyére Wanyama érkezett. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben mindkét együttes nagy elánnal focizott. Sorjáztak a kisebb nagyobb helyzetek hol az egyik hol a másik kapu előtt. A kapusok közül inkább Llorisnak kellett brillíroznia. A második félidőben a hazaiak erősen s mi több góllal kezdte. Ezt követően mindkét kapu veszélyben forgott, Lloris több védést is bemutatott majd jött a hazaiak 2. találata. A Dortmund ekkor sem adta fel ám a 3. hazai találat mindent eldöntött a mérkőzést illetően. Igaz a cseréket követően akadt még vendég helyzet de végül maradt a 3:0! A hazaiak nagyon jól használták ki helyzeteiket s így jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Persze még semmi sem dőlt el.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.