VIZES VILÁGBAJNOKSÁG 2017 BUDAPEST

A csoportköröket követően az egyenes kieséses rendszerrel az az a Play Off-al  folytatódott a Női Vízilabda torna. A csoportelsők egyenesen a legjobb 8 közé kerültek míg ellenfeleik egy nyolcad döntős összecsapásból kerültek ki.

A felső ágon Olaszország ellenfele a Holland Orosz összecsapás győzteséből került ki, s mivel ezen mérkőzést nagy csatában az Oroszok nyerték így Olaszország és Oroszország csapott össze a negyeddöntőben. A mérkőzés hatalmas csatát hozott melyet végül az Oroszok 9:8-ra nyertek meg.

Az ág másik felén USA mint csoportelső várt ellenfélre, miután Franciaország és Ausztrália mérkőzését az Ausztrálok nyerték így ők kerültek az Olimpiai bajnok útjába. Egy szoros mérkőzésen ugyan mégis magabiztosan USA válogatottja jutott a legjobb 4 közé, ahol Oroszország várt rá.

Az alsó ágon mint csoportelsők a mi lányaink jutottak egyenesen a legjobb 8 közé ahol a Kanada Új-Zéland meccs győztesével kellett a továbbjutásért mérkőzniük. Kanada a várakozásokhoz hűen simán 16:3-ra kiütötte ellenfelét s került velünk szembe. A mérkőzés esélyese a Magyar válogatott volt ám hatalmas meglepetésre Kanada kitűnő védekezésének köszönhetően mindössze 4! gólt kapva és 6-ot dobva ment tovább a mi legnagyobb sajnálatunkra.

Az alsó ág másik felén Görögország várt ellenfélre, a Kína Spanyolország összecsapást természetesen a jóval erősebb Spanyol válogatott nyerte 13:5-re, így a Görögökkel meccselhettek az elődöntőért. A találkozó hatalmas iramot és szebbnél szebb megoldásokat hozott s végül a Spanyolok 14:12-re diadalmaskodtak.

A kiesett együttesek a helyosztókon mérhették össze tudásukat. Dél-Afrika a 16. helyen végzett miután előbb Brazíliától majd Kazahsztántól is kikapott. A 15. helyen Kazahsztán végzett miután Japán-tól kikapott ám Dél Afrikát sikerült megvernie. A 14. helyen Brazília végezett, ők előbb Dél-Afrikát verték meg majd Japántól szenvedtek vereséget. Japán a 13. helyen végzett Brazília és Kazahsztán legyőzésével.

A 12. helyen Új-Zéland végzett miután előbb Hollandiától majd Franciaországtól is vereséget szenvedett. 11. helyen Franciaország végzett miután Kínától vereséget szenvedtek de megverték Új-Zéland együttesét. 10. helyen Kína végezett miután megverték a Franciaországot s kikaptak Hollandiától. a 9. helyen Hollandia végzett Új-Zéland és Kína legyőzésével.

A 8. helyen Ausztrália végzett miután előbb Olaszországtól majd Görögországtól is vereséget szenvedtek. A 7. helyen Görögország végzett mivel nagy csatában 10:9-re kikaptak lányainktól majd Ausztráliát legyőzték. A 6. helyen Olaszország végzett, először Ausztráliát verték ám a mi lányinkkal már nem bírtak. Magyarország a várakozásokhoz méltóan két győzelemmel zsebelte be az 5. helyet

Az elődöntőkben, USA Oroszországgal küzdött meg. A mérkőzés első felében az Oroszok meglepetésre diktálták a tempót sőt kétszer is vezetni tudtak, ám ezt követően USA erőre kapott s végül  14:9-re győzött. A másik elődöntőben Kanada és Spanyolország egy kiélezett csatát vívott melyet végül 12:10-re a Spanyolok nyertek meg.

A kisdöntőben Oroszország 11:9-re verte Kanadát s így Kanada a 4. míg Oroszország a bronzérmes lett.

A döntőben Spanyolország kezdett jobban s az első félidőben volt,hogy két találattal is vezetni tudtak. Usa a második félidőtől kezdett el játszani igazán csakúgy mint a Spanyolok elleni elődöntőben. Végül 13:6-ra győzött az Olimpiai Bajnok!

Egy rendkívül jó hangulatú több esetben teltházas Világbajnokságot láthattunk. Elképesztően sok szép gól született s helyenként a hölgyek emberfeletti csatákban múlták egymást felül. A magyar válogatott Európa Bajnokként ugrott a medencébe ám sajnos nem sikerült a legjobb 4 együttes közé jutni. Mindettől függetlenül, lányaink mindent megtettek, hogy estéről estére szórakoztassanak bennünket Magyarokat! SZÉP VOLT LÁNYOK!!!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.