WEST BROMWICH ALBION-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 8. Fordulóját rendezték meg a hét végén melynek utolsó összecsapása egy „Monday Night Football” mérkőzés ahol a házigazda West Bromwich Albion fogadja a Manchester United együttesét. A tabellára tekintve láthatjuk,hogy a forduló előtt a házigazdák a 14.helyen szerénykednek a tabellán köszönhetően nem túl fényes szezonkezdésüknek, utóbbi 6 mérkőzésükön 2 győzelmen kívül 1 döntetlent és 3 vereséget értek el így csupán 1 ponttal előzik meg a 7. és jelenleg kieső Newcastle gárdáját. A vendégek is kezdtek már jobban PL szezont ám úgy tűnik kezd összeállni az amúgy még mindig sok problémával küzdő Van Gaal csapat. A fordulót megelőzően a 4.helyen állt a gárda amire utoljára tavaly ősszel volt precedens még David Moyes tevékenysége során. A United hosszú idő után tudott 2 meccset egymás után megnyerni,és ugyan még mindig úgy fest gondot okoz végig, koncentráltan játszaniuk egy mérkőzést,mégis elindultak a tabellán felfelé. A vendégeknél Rooney 3 meccses eltiltása még tart,ugyanakkor Carrick már felépült valamint rajta kívül még Phil Jones is. A két csapat eddigi mérlege a United sikerét sejteti ám az utóbbi mérkőzéseken kétszer is a West Brom meg tudta tréfálni a nálánál esélyesebb ellenfelét. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

West Bromwich Albion: Myhill;Wisdom;Lescott;Pocognoli;Dawson;Morrison;Gardner;Brant;Dorrans;Berahino;Sessegnon

Manchester United: De Gea;Rafael;Rojo;Shaw;Jones;Blind;Di Maria;Herrera;Mata;Van Persie;Januzaj

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben Sessegnon távoli lövését blokkolták a vendég védők. A 4.percben ismét a vendég védelem volt munkában Rojo fejelt egy labdát a mezőnybe egy jobb oldali beadást követően. A 8.percben egy gyönyörű kontratámadást követően Sessegnon lőtt hatalmas gól a bal felső sarokba 1:0! Megérdemelten vezet a hazai gárda. A 10.percben van Persie került helyzetbe ám Myhill védet nagyot a közeli lövést követően. Ezt követően 3 vendég szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki gólhelyzet. A 15.percben Rojo bizonytalanságát használta ki kis híján a hazai csapat. A 17.percben egy Di Maria beadást fejeltek szögletre a hazai védők. A sarokrúgásból helyzet ezúttal sem alakult ki. A 19.percben Blind passzát vette jól le Di Maria majd lőtt kapura de Myhill védte a próbálkozást. A 22.percben Myhill szedte le a levegőből Herrera beadást. A 24.percben Dorens adta középre a labdát de Sessegnon lemaradt a labdáról. A 29.percben egy vendég akció futott a jobb oldalon azonban Januzaj passzképtelensége miatt helyzet nem alakult ki. A 31.percben Myhill védte Di Maria távoli lövését. A 32.percben Januzaj adta Di Maria elé a labdát de helyzet végül ebből sem alakult ki. A 37.percben Di Maria beadását követően Januzaj lökött a 16-oson belül így a hazaiak jöhettek szabadrúgással. A 38.percben van Persie került egy hosszú passzot követően helyzetbe ám lövését blokkolták a hazai védők. A 39.percben vendég szabadrúgás következett egy becsúszást követően melyet Mata a kapu fölé lőtt. A szabálytalanságot követően Morrison sárgult be. A 42.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Lescott fejelt a kapu fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén,melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás hazai eredmény.

A második félidőt a vendégek kezdték. A félidőben Fellaini állt be Herrera helyére a vendég oldalon. A 47.percben Di Maria lövését blokkolták a hazai védők. A 48.percben Fellaini szerzett a 16-os előterében labdát majd szép mozdulattal lőtte fel a labdát a kapu jobb felső sarkába 1:1! Az 51.percben Fellaini érkezett a 16-oson belül veszélyesen de végül lemaradt Januzaj beadásáról,ezt követően Di Maria lőtt Myhill ölébe 17 méterről. Az 54.percben Mata lövését blokkolták a hazai védők. Az 54.percben újabb vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 57.percben egy gyönyörű labdát követően Van Persie maradt le Rafael középre adott labdájáról. Az 58.percben Di Maria szögletét fogta meg Myhill. A 60.percben vendég szabadrúgás következett Lescott szabálytalanságát követően, a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 64.percben vendég szöglet következett melyet rögtön még egy követett de helyzet egyikből sem alakult ki. A 66.percben egy óriási védelmi hibát követően Berahino mehetett ziccerben a kapura és be is lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába.De Geanak esélye sem volt 2:1! A 68.percben Van Perie fejelt a kapu mellé közelről. A 70. percben Rafael lőtt távolról a keresztléc fölé. A 71.percben Mata helyére Falcao érkezett. A 74.percben Van Persie lőtt kapufát 20 méterről. A 76.percben Young állt be Di Maria helyére. A 77.percben Sessegnon lőtt a kapu fölé. A 80.percben egy hazai szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki a vendég kapu előtt. A 81.percben vendég szöglet következett egy középre adást követően,de ezen szögletből sem alakult ki gólhelyzet. A 83.percben Blind sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 86.percben Mulumbu érkezett Sessegnon helyére a hazai oldalon. A 87.percben Blind találta el kitűnően a labdát így az a kapu bal alsó sarkában landolt 2:2! A 90.percben vendég szöglet következett melyet Fellaini lőtt Myhill kezébe. A 91. percben ismét vendég szöglet melyet Blind ezúttal a kapu mellé lőtt. A 94. percben Rojo sárgult be egy lerántást követően. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:2!

Egy hajtós mérkőzésen vagyunk túl ahol mindkét csapat rászolgált az 1 pontra. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést majd a vendégek vették át az irányítást ám fölényük az első félidőben nem érett góllá. A második játékrész elején Fellaini révén kiegyenlített a United és ezt követően uralta is a játékot egészen Berahino góljáig. Kis szünetet követően ismét nyomtak a vendégek és ennek végül meg is lett az eredménye Blind révén. Összességében egy jó.hajtós mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.