LEICESTER CITY-CHELSEA F.C.

A Premier League 16. Fordulóját rendezték meg a hét végén melynek hétfő esti összecsapásán két meglepetés együttes méri össze tudását. A hazaiak a pozitív csalódást keltő leicesteri-ek akik a forduló előtt a tabella élén tartózkodtak, míg a vendég Chelsea a negatív pólus, ők a 15. helyről várhatták a fordulót. A Leicester eddigi mérlege 9 győzelem mellett 5 döntetlen és mindössze 1 vereség az Arsenal együttesétől. Az elmúlt 5 mérkőzéséből 4-et megnyertek a rókák egy döntetlen mellett tehát elmondható, hogy kirobbanó formában várhatták a fordulót. A hazaiak szekerét Vardy mellett Mahrez segíti valamint a kitűnően működő középpálya. A  vendég oldalon már nem akad ennyi ok az örömre, Mourinho fiai 4 győzelem mellett 3 döntetlen és 8 vereség szerepel, ami a londoniak legrosszabb első osztályú mérlegét jelenti a bajnokság ezen szakaszán. Az elmúlt 5 mérkőzésen 1 győzelem mellett 1 döntetlen és 3 vereség szerepel, legutóbb az idén feljutó Bournemouth verte meg az oroszlánokat 1:0-ra. A két együttes korábbi összecsapásait figyelembe véve a londoniak állnak jobban ám az idei év alapján szinte meglepetés lenne ha a hazaiak szenvednének vereséget. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Leicester City: Schmeichel;Fuchs;Huth;Morgan;Simpson;Albrighton;Kante;Drinkwater;Maherz;Ulloa;Vardy

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Zouma;Terry;Azpilicueta;Ramires;Matic;Hazard;Oscar;Willian;Costa

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben Mahrez előretörését követően Courtois védett magabiztosan. A 3.percben vendég szöglet következett melyet egy újabb sarokrúgás követett de helyzet nem alakult ki. A 13.percben Fuchs szabadrúgását követően Courtois fogta meg második szándékból a labdát. A 14.percben Hazard próbálkozását Morgan blokkolta a 16-oson belül. A 16.percben Drinwater sérült meg helyére King állt be a hazaiaknál. A 17.percben Willian szabadrúgását a hazai védők fejelték ki. A 19.percben Mahrez távoli lövését Courtois húzta le, majd rögtön ezt követően szintén Courtois húzta le Mahrez bal oldali beadását. A 30.percben Hazard helyére Pedro állt be a vendégeknél, a csere oka sérülés. A 34.percben egy jobb oldali beadást követően Vardy érkezett nagyszerűen s lőtt a kapu közepébe 1:0! Vardy idei 15. gólját lőtte amivel vezeti a góllövő listát. A 36.percben vendég szöglet következett melyet követően Matic fejelt veszélyese a kapu fölé. A 37.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Azpilicueta fejelte ki a labdát. A 40.percben vendég szöglet következett melyet követően Vardy fejelte ki a labdát. A 44.percben Albrighton távoli lövését követően Courtois védett magabiztosan. A hosszabbítás 3 perc, a 46.percben Courtois öklözte a labdát a 16-oson kívülre Mahrez beadását követően. Ezzel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 46.percben Vardy sárgult be. A 48.percben Mahrez lőtt a kapu közepébe 10 méterről  2:0! A 51.percben Huth sárgult be. Az 53.percben Terry helyére Fabregas állt be a vendégeknél. Az 59.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 60.percben nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt de végül a hazai védők fel tudtak szabadítani. A 62.percben egy kitűnő kiugratást követően Costa lőtt 4 méterről ziccerben Schmeichel lábába, maradt a 2:0, az ezt követő sarokrúgásból a gólvonalról tisztáztak a hazai bekkek. A 66.percben Fabregas fejesét követően Schmeichel védett. A 67.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Costa szerezte meg a labdát de a támadás végén Fabregas lőtt a kapu fölé. A 70.percben Willian szögletét követően a hazai védők szabadítottak fel. A 77.percben egy bal oldali beadást követően Remy fejelt közelről a kapu közepébe 2:1! A 81.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Ulloa szabadított fel a kapu elől. A 82.percben Mahrez helyére Inler érkezett a hazaiaknál. A 83.percben Albrighton távoli lövése kerülte el Courtois kapuja mellett. A 84.percben Remy távoli lökete kerülte el a hazaiak kapuját. A 87.percben Vardy helyére Okazaki állt be a hazaiaknál. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén, a 92.percben Ulloa lőtt a vendég kapu fölé. Ezzel véget ért a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazaiak bizonyultak veszélyesebbnek, több veszélyes akciót is vezettek s ezekből rendre zavart keltettek a vendégek kapuja előtt. A vendégek egyszer egyszer elvétve jutottak el lövési lehetőségig melyből igazi gólveszély nem alakult ki. A második félidőben a hazaiak nyugodt játékkal növelte kétgólosra előnyét, ezt követően a vendégek egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak melyet Remy szép találata jelzett. A vendégek ezt követően is lendületben maradtak ám több találatot már nem sikerült elérniük. Összességében a hazai együttes megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.