ANGLIA-HOLLANDIA

A 2016-os nyarán rendezendő Európa Bajnokságra nagy erőkkel folyik a válogatottak részéről a felkészülés s sorra játsszák barátságos mérkőzéseiket. A mai napon Anglia hazai környezetben fogadja a Holland válogatottat. A mérkőzésnek több érdekessége is akad. A két válogatott ritkán találkozott a nemzetközi kupaporondon s amikor ez megtörtént többségében a Hollandok kerültek ki győztesen. Jelenleg az Oranje nem számít a világ elit válogatottjai közé, sőt hatalmas meglepetésre egy nehéz csoportból ugyan de nem jutott ki az EB-re ami több évtizede nem fordult elő a tulipánosokkal. A hazai oldalon is érdekes játékosok figyelhetőek meg a keretben, a Manchester United 1 fővel képviselteti magát míg az Arseanl is csak 2 játékost delegált, a legtöbb játékost a Tottenham Hotspur valamint a Liverpool adja jelen pillanatban a válogatottnak ami jelzi, hogy az Angol foci nem régi fényében pompázik. A hazaiak csapatkapitánya James Milner aki elő alkalommal tölti be e szerepekört s bár érthető döntésnek tűnik több híresség is megkérdőjelezte a volt Manchester City játékos létjogosultságát ezen szerepkörben. A holland válogatott összetétele a PSV együttesére épül 5 játékost szolgáltat a Holland sztár együttes mellette többek közt az Ajax valamint a Manchester United. A két együttes a hét végén lépett pályára, a Holland együttes hazai keretek között egy elképesztően jó mérkőzésen kaptak ki az EB egyik esélyesétől a Francia válogatottól 3:2-re. Az Angol együttes idegenben Berilnben győzte le egy szintén fantasztikus mérkőzésen a regnáló Világbajnok Német válogatottat szintén 3:2-es eredmény született. A hazaiaknál a megsérülő Butland helyét Forster foglalja el, a hiányzók között Rooney neve a legmeghatározóbb. A vendégeknél Van Persie meghívót sem kapott valamint Huntelaar csak a cserepadon foglal helyet. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Anglia: Forster;Walker;Smalling;Stones;Rose;Drinkwater;Barkley;Milner;Lallana;Sturridge;Vardy

Hollandia: Zoet;Veltman;Bruma;Blind;Willems;Wijnaldum;Bazoer;Afellay;Promes;Janssen;Depay

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 3.percben Vardy beadását blokkolták a vendég védők. A 3.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 5. percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki. A 8.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően a vendégek hozhatták a játékszert. A 16.percben Afelay lőtt 17 méterről Forster kezébe egy szép támadás végén. A 26.percben Wijnaldum lövését védte Forster bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 28.percben Vady lőtt 13 méterről a kapu fölé. A 33.percben Sturridge kapott kitűnő labdát majd lőtt egy vendég védőbe, az ezt követő sarokrúgásból Veltman mentésének köszönhetően nem lett gól. A 37.percben Narsingh állt be a vendégeknél Promes helyére, a csere oka sérülés, a cserét követően Barkley lőtt távolról centikkel a bal kapufa mellé. A 39.percben egy bal oldali beadást követően Veltman blokkolt hatalmasat. A 40.percben egy gyönyörű hazai akció végén Walker passzát követően Vardy lőtt a szinte üresen álló kapuba 1:0! A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki így véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendég együttes kezdte. A 49.percben Lallana lövése ment a léc fölé 17 méterről. A 49.perceben egy hatalmas védelmi hibát követően Affelay került ziccerbe ám 8 méterről képtelen volt Forster mellett ellőni a labdát majd a kipattanót követően hazai kézre pattant  a labda így vendég büntető következett melyet Janssen lőtt magabiztosan a léc alá 1:1! Az 54.perceben vendég szögelt következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Drinkwater ért kézzel a labdába ám az esetet ezúttal büntető nem követte. Az 58.perben Bruma sárgult be, ezt követően Sturridge helyére Walcott érkezett valamint Rose helyére Clyne állt be a hazaiaknál. A 61.percben Vardy távoli bombáját Zoet védte hatalmas bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A 63.percben Walcott került helyzetbe majd lőtt kapura de Blind óriásit mentett, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 68.percben Walcott lőtt 17 méterről kapura de Zoet ezúttal is a labda útját állta. A 70.percben Lallana helyére Kane míg Smalling helyére Jagielka állt be a hazaiaknál. A 73.percben egy szép vendég támadás végén Narsingh lőtt 8 méterről az üres kapuba 1:2! A 79.percben Basur helyére Ginkel állt be a vendégeknél. A 82.percben Alli állt be Milner helyére a hazaiaknál. A 83.percben Willems helyére Aanholt  állt be a vendégeknél. A 84.percben Kane lőtt távolról a kapu mellé. A 85.percben Drinkwater helyére állt be Dier a hazaiaknál. A 86.percben Forster húzta le Depay szögletét. A hosszabbítás 3 perc, a 93.percben Janssen helyére Clasie állt be a vendégeknél. Több helyzet nem alakult ki ezzel véget ért a találkozó.

Az első játékrészben mindkét együttes visszafogott játékkal kezdett, előbb a vendég együttes jelezte,hogy focimeccs van a pályán majd az angol együttes válaszolt egy egy veszélyesnek tűnő szöglettel. A félidő utolsó negyedóráját  hazaik megnyomták minek következtében egy csiki-csukit követően Vardy szerezte meg a vezetést. A vendégek erre az első játékrészben nem tudtak már válaszolni. A második játékrészben a hazaiak védelme rögtön a félidő elején kihagyott így máris 1:1 volt az állás majd kisvártatva ismét hibáztak a hazaik s az állás már 2:1 volt a Hollandok javára. Az ezt követő percekben mindkét együttes támadott de több találat már nem esett. Összességében a vendégek a második félidei játékuknak köszönhetően megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.