ANGLIA-OLASZORSZÁG

A Világbajnokság 3. napjának 3. mérkőzésére kerül sor. A D jelű négyes második mérkőzése egy igazi rangadót hoz Anglia és Olaszország között. A két válogatott rivalizálása hosszú múltra tekint vissza mely mérkőzések eredményeit figyelembe véve az Olasz válogatott áll jobban. Mindkét ország megnyerte már a Vb-t azonban az Olaszok több alkalommal is míg az Angolok csak egyszer. Az Angolok számra a vb-k mindig ígéretesen indulnak de nagy csalódással érnek véget. Az olaszok épp ellenkezőleg szoktak szerepelni és akár milyen válogatottal állnak is ki mindig esélyesnek számítanak legalábbis a csoportból történő továbbjutást illetően. Mindkét együttesen nagy a nyomás így egy feszült hangulatú mérkőzésre van kilátás.

Anglia: Hart;Baines;Jagielka;Cahill;Jhonson;Sterling; Gerrard;Henderson,Welbeck,Rooney;Sturridge

Olaszország: Sirigu;Chiellini;Darmian;Barzagli;Paletta;De Rossi;Pirlo;Marchisio;Veratti;Candreva;Balotelli

A mérkőzést az Olaszok kezdték. A 4. percben Sterling lőtt távolról az oldalhálóba. Az 5. percben ismét Sterling lőtt kapura de Sirigu nagy bravúrral védeni tudott. a 8. percben egy veszélyes olasz támadás végén a labda az alapvonalon ment ki. A 9. percben Candreva ment el a jobb oldalon majd gurított középre ahol azonban Hart húzta le a labdáját. A 11. percben Welbeck lőtt 25 méterről a bal alsó sarok mellé. a 14. percben Hart húzta le Darmian középre tett labdáját,az ezt követő angol kontrából Sturridge pörgette fel a 16-oson belül a labdát de Sirigu azt lehúzta így az olaszok jöhettek. A 16. percben Jhonson lőtt távolról a kapu mellé. A 19. percben Balotelli távoli lövését követően Hart pattant ki a labda, de szerencsére védőtársai ki tudták segíteni. A 21. percben egy olasz kontrát állított meg az angol védelem. A 22. percben Sterling húzott el a bal oldalon, majd adott középre de Welbeck lemaradt a labdájáról. A 23. percben ismét Balotelli próbálkozott távolról, de lövése a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. A 24. percben Welbeck egy megkerülős csellel játszotta magát tisztára, majd gurított középre, ahol az olasz védelem hatalmasat mentett, a szögletet követően Sirigu védett hatalmasat, és egy újabb szöglet következett. Bains szögletét Sirigu ejtette ki a kezéből, de végül helyzet nem lett belőle. A 28. percben Darmian lőtt a kapu mellé távolról. A 32. percben angol szabadrúgás a középpálya közepéről, amit Gerard ívelt Sirigu kezébe. A 33. percben egy bal oldali kereszt labdát követően Balotelli fejelte e labdát a kapu mellé. A 34. percben az olasz szögletet követően, Marchisio elé került a labda, aki 33 méterről a bal alsó sarkot lőtte ki, ezzel 1:0! Olaszország javára. Hartnak esélye sem volt a védésre. A37. percben egy angol kontrát követően Rooney ment el a bal oldalon, majd tálalt középre, ahol Sturridge érkezett és lőtt a hálóba, 1:1! A 45. percben Darmian vezette a labdát hosszan, majd 25 méterről lőtte a kapu fölé a labdát. 2 perc a hosszabbítás, a 47. percben Balotelli elé került a labda a 16-oson belül, aki Hartot átívelve akarta a játékszert a kapuba juttatni, ám Jagielka a gólvonalról menteni tudott. A szögletet követően Marcisió elé került a labda, aki 11 méterről a bal oldali kapufát lőtte ki. Ezzel véget ért az első fél idő, a végeredmény, 1:1!

A második félidőt az Angolok kezdhették. A 49. percben Sturridge lőtt távolról kapura, de Sirigu védeni tudta azt. Az 50. percben vendég szöglet következett, melyet Baines adott középre, de helyzet nem alakult ki belőle. Az 50. percben Candreva ment el a jobb oldalon, majd ívelt középre, ahonnan Balotelli fejelt 5 méterről a kapuba, ezzel 2:1! Az 51. percben Sturridgeot kellet megállítani a 16-oson belül. Az 54. percben Rooney vezette a labdát jobb oldalon, majd lőtt 9 méterről a jobb alsó sarok mellé, Sirigu rajta volt a labdán. Az 55. percben Johnson tálalt középre, de a védők ki tudták rúgni a labdát a mezőnybe. Az 56. percben angol szöglet, melyet Gerard végzett el, de gólveszély nem alakult ki belőle. Az 57. percben Gerard elé játszották a labdát, akit gyanús körülmények között tüntettek el a 16-oson belül, még ebben a percben Verroti helyére Motta érkezett a pályára. A 60. percben Candreva tekert ismét középre Balotelli elé, ám ezúttal Hart szemfüles volt és lehúzta a labdát. A 61. percben Sturridge gondolt egyet és 23 méterről a jobb oldali kapufa mellé lőtte a labdát, még ebben a percben Welbeck helyére Barkley érkezett. A 62. percben Roony elé került a labda a 16-oson belül, majd lőtt a bal kapufa mellé. A 64. percben Candreva ívelt ismét középre, ahonnan Motta lőtt kapura, de Jagielka blokkolta a lövését. A 64. percben Barcley lőtt 16 méterről a jobb alsó sarok irányába, ám Sirigu nagyot védett. A 66. percben Sterling próbált elmenni a jobb oldalon, majd középre tett labdáját a védelem szögletre rúgta, a sarókrúgást Baines végezte el, de Sirigu lehúzta a középre ívelt labdát. A 68. percben Candreva lőtt a jobb oldalról a kapufa mellé. A 71. percben angol szöglet következett, melyet , Baines ívelt középre, majd azután mégegyszer próbálkozhatott, ekkor Johnson elé passzolt, aki 30 méterről lőtte a bal alsó sarok melltt a játékszert. Csere a 73. percben Balotelli helyére Immobile érkezett, illetve Wilshere érkezett Henderson helyére. A 77. percben angol szabadrúgás következett, miután Sturridget akasztották. A pontrúgást Baines lőtte kapura, de Sirigu nagy bravúrral védett. A sarokrúgást Rooney végezte el pocsékul, így az olaszok jöttek kirúgással. Csere a 79. percben Candreva helyére bejött Parolo, illetve Sturridge helyére Lallana érkezett. A 85. percben angol szabadrúgás következett a 16-os előteréből, melyet Gerard rúgott a keresztléc fölé. A 87. percben Rooney lőtt 18 méterről a kapu fölé. Újabb angol szöglet a 89. percben, melyet Gerard adott középre, de helyzet nem alakult ki belőle. A 90. percben Sterling lőtt 21 méterről a kapu fölé. A hosszabbítás 5 perc a második félidőben. A 92. percben Sterling sárgult be egy szabálytalanságot követően. Olasz szabadrúgás a 93. percben, melyet Pirlo végzett el, lövése a keresztlécen csattant. A 95. percben egy olasz kontrát vezetett Immobile, azonban az angol védelem meg tudta állítani. Ezzel véget is ért a mérkőzés, melyet Olaszország 2:1-es összesítéssel megnyert.

Az első félidőt az angolok kezdték aktívabban majd erre válaszul az olaszok is beleerősítettek melynek eredménye képpen Marchisio meg is szerezte a vezetést. Az angolok szinte azonnal tudtak válaszolni a vezető olasz gólra. Az első félidő végén az olaszok megszerezhették volna a vezetést ám ekkor még a kapufa útját állta a labdának. A második félidő elejét megnyomták az olaszok melynek meg is lett az eredménye Balotelli révén. Candreva beadásai rendszeresen pontosak voltak és ezzel gyakorlatilag végig félelemben tartva az angol védelmet. A mérkőzés végén az angolok ugyan mezőnyfölényt dolgoztak ki de gólt már nem sikerült elérniük. Úgy gondolom az olaszok éppen egy Candreva-val voltak jobbak a mai este folyamán.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.