ARSENAL F.C.-B.V.B. BORUSSIAN DORTMUND

A Bajnokok Ligája 5. csoportkörét rendezik a hét közben. A mai nap legkimagaslóbb mérkőzését az Arsenal és a Dortmund együttese vívja egymással Londonban. A D csoport első illetve második helyezettje a csoportkör 2. fordulójában Dortmundban már találkozott egymással amikor is az akkori hazai együttes sima győzelmet aratott az Ágyúsok fölött. A Dortmund eddig 100%-os teljesítménnyel vezeti csoportját és már a legjobb 16 között érezheti magát. A német alakulat a hazai bajnokságában katasztrófálisan szerepel ugyanakkor nemzetközi kupaporondon szárnyal. A ma esti házigazda úgy a Bajnokok Ligájában mint a hazai pontvadászatban szenved. A legutóbbi fordulóban mind két együttes hullajtott pontokat, a Dortmund a Paderborn otthonában, míg az Arsenal a Manchester United-től kapott ki. Az este legnagyobb kérdése, hogy vajon meg tudják e az ágyúsok állítani a vendégek rohamait s ezáltal biztosítani helyüket a legjobb 16 csapat között. Az esélyek inkább a hazai győzelmet sejtetik, azonban a vendégek kontrái életveszélyesek. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Martinez;Gibbs;Monreal;Chambers;Mertesacker;Chamberlain;Sanchez;Arteta;Ramsey;Casorla;Sanogo

Dortmund: Weidenfeller;Schmelcer;Ginter;Subotic;Piscek;Bender;Gündogan;Aubameyang;Mihtarjan;Grosskreutz;Immobile

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 2.percben Sanogo helyezkedett lesen de ezt a partjelző nem jelezte így 5 méterről Weidenfeller kapus mellett a kapuba lőtt 1:0! A 4.percben Aubameyang centerezett középre de a védők végül blokkolni tudtak. A 9.percben ismét Sanogo került helyzetbe de elbizonytalanodott s ezáltal a helyzetet is elpuskázta. A 11.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 13.percben Subotic sárgult be,ezt követően a hazai szabadrúgást Casorla ívelte a 16-oson belülre de Weidenfeller lehúzta a játékszert. A 15.percben Bender sodródott ki a 16-oson belül majd ért rosszul a labdába,még ebben a percben Arteta is besárgult egy utánrúgást követően. A 19.percben Piscek erős jobb oldali keresztlabdájáról maradt le centikkel Immobile. A 21.percben Mihtarjan lőtt a hazai kapu fölé 14 méterről. A 23.percben Weidenfeller kivetődve ütötte a labdát a mezőnybe egy bal oldali beadást követően. A 26.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 29.percben újabb hazai szöglet következett melyet Casorla ívelt a kapu elé de helyzet ezúttal sem alakult ki. A 30.percben Casorla ívelt egy szép cselt követően a kapu elé azonban a vendég védelem ezúttal is mentetni tudott szögletre. A szöglet ismét veszélytelennek bizonyult. A 36.percben egy hazai kontrát követően a vendég védelemnek kellett a 16-oson belül tisztáznia. A 37.percben Piscek is besárgult egy visszarántást követően. A 39.percben egy felívelést követően Mihtarjan elé került a labda aki azonban közelről a kapufára lőtte a labdát. A 40.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 42.percben vendég szabadrúgás következett mely után helyzet nem alakult ki. A 43.percben Martinez védte Immobile távoli lövését. több helyzet már nem alakult ki így maradt az 1.0-ás félidei állás.

A második játékrészt a vendégek kezdték Az 50. percben Mihtarjan lőtt 19 méterről Martinez kapus kezében. Az 51. percben Sanchez gyönyörű lövését védte Weidenfeller hatalmas bravúrral, ezt követően a hazai szögletből Chambers fejelt a vendég kapu fölé. Az 54. percben Chamberlain lőtt 22 méterről gyönyörű mozdulattal a keresztlécre. Az 57. percben Sanchez távoli lövése landolt a Dortmundi kapu bal oldalában, ezzel a hazaiak 2:0-ra növelték az előnyüket. A 60. percben Kagawa érkezett Immobile helyére illetve Ramos váltotta Aubameyangot. A 63. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Arteta végzett el, de helyzet nem alakult ki belőle. A 66. percben Arteta helyére Flamini érkezett. A 68. percben egy vendég szabadrúgást ívelt középre Mihtarjan, de a hazai védők kifejelték azt a mezőnybe. A 76. percben Chamberlain tört előre a jobb oldalon majd lőtt cimbalom szögből a vendég kapu mellé. A 78. percben Grosskreutz lőtt a bal oldalról keresztbe a kapu előtt, ezt követően Grosskreutz helyére Jojic érkezett. A 79. percben Sanogo sérült meg, helyére Podolski érkezett. A 82. percben vendég szöglet következett, melyet követően Gündogan lőtt a kapu közepébe, de Martinez ezt is magabiztosan hárította. A 88. percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Cazorla lőtt a kapu fölé. A 90. percben Chamberlain helyére Campbell érkezett. A hosszabbítás 4 perc a második félidő végén. A 92. percben Martinez mentett ehatalmasat egy vendég helyzetet követően. Ezzel véget ért a mérkőzés, melyet 2:0 arányban a hazai csapat nyert.

Az első félidőben a hazai együttes diktálta a mérkőzés tempóját. A korai gól kissé megfogta a Dortmundot, azonban a 10. percet követően már a vendégeknek is akadt helyzetük. Az Arsenal sok sérültje ellenére egészen tetszetős játékkal rukkolt elő és bár nem sziporkáztak a hazai játékosok a pályán, ettől függetlenül egészen összeszedett csapat képét keltették. A vendégek ugyan mindvégig igyekeztek kozmetikázni az eredményen, ám ez végül nem sikerült nekik, sőt a második félidőben még egy gólt bekaptam, aminek köszönhetően a mérkőzés eldőlt. Ezt követően ugyan Martinez kapusnak akadt egy két védeni valója, de ennyire futotta a vendégektől. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol a jobban játszó csapat megérdemelten nyert.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.