F.C. BAYERN MÜNCHEN-MANCHESTER CITY F.C.

A Bajnokok Ligája 5. Fordulóját rendezik meg ma és a holnap este folyamán. A ma esti mérkőzések közül kiemelkedik a Manchester City Bayern München párosítás. Az E csoport előzetesen két biztos továbbjutója hosszú utat járt be mely során a ma vendégként szereplő bajorok kiharcolták a továbbjutást sőt a csoportelsőséget is, míg a hazai gárda mindössze 2 pontot szerzett s így igencsak távol került a továbbjutástól is. A vendégek 100%-os mutatója jó ómen a mai mérkőzés előtt ám a sok sérült intő jel lehet. minden bizonnyal Thiago;Alaba;Lahm;Badstuber és Martinez hiányozni fog a vendégektől míg a hazaiaknál Toure;Silva;Kolarov illetve Fernandinho játéka is hagy űrt maga után. Érdekes találkozó előtt állunk ahol az esélyek egyenlően oszlanak meg a felek között.

Manchester City: Hart;Clichy;Mangala;Company;Sagna;Lampard;Nasri;Milner;Navas;Fernando;Aguero

Bayern München: Neuer;Rafinha;Benatia;Bernat;Rafinha;Rode,Höjbjerg;Alonso;Ribery;Robben;Lewandowski

A mérkőzést a Manchester City kezdte. Az első percben Nasri lövését blokkolták a 16-os előterében. Az 5.percben egy hazai kontrát követően Clichy adott a bal oldalról középre de helyzet végül nem alakult ki. A 9.percben egy középre játszott labdát Rode lőtte közvetlen közelről Hart kapusba. A 11.percben Robben távoli lövése ment el a hazai kapu mellett. A 15.percben egy bal oldali passzjátékot követően Rafinha rúgta a labdát szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 18.percben Navas ívelt a 11-es pont környékére ám Aguero lemaradt labdájáról. A 20.percben egy bal oldali Robben beadást Hojbjerg lőtt védőjébe 10 méterről. A 21.percben Benatia rántotta le Aguerót ,ennek következtében a hazaiak büntetőhöz jutottak sőt Benatia a kiállítás sorsára jutott. A büntetőt Aguero magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába 1.0! A 25.percben Hojbjerg helyére Dante érkezett a vendégeknél. A 26.percben a vendég védőknek kellett Sagna középre tett labdáját hatástalanítani. A 28.percben Milner szögletét hatástalanították a vendég védők. A 29.percben egy újabb hazai akció bontakozott ki a jobb oldalon melyet ismét a vendég védelem hatástalanított. A 35.percben Lampard lőtt kapura de lövése elkerülte a kaput. A 38.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Alonso lőtt a sorfal mellett a kapu jobb alsó sarkába 1:1! A 43.percben egy jobbról beérkező labdát Lewandowski fejelt a kap jobb oldalába 1:2! A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, a 46.percben hazai szöglet következett melyből helyzet már nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 47.percben Alonso lőtte a kapu fölé Ribery bal oldali átadását. A 49.percben Aguero ment el a jobb oldalon de a vendég védők megállították így az üresen érkező Navas már fordulhatott is vissza. Az 50.percben Navas távoli lapos lövését Neuer védte szögletre. A sarokrúgást követően a vendég védők hozhatták el a játékszert. Az  52.percben Milner bal oldali tekerése ment a keresztléc fölé. A 60.percben Clichy sárgult be egy szabálytalanság következtében. A 65.percben Robben távoli lövését Hart védte magabiztosan. A 66.percben Milnert Jovetic váltotta. A 68.percben Zabaléta állt be Sagna helyett. A 70.percben Lampard távoli lövését Neuer védte szögletre. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 75. percben Navas húzódott fel a jobb oldalon és passzolt csapattársának Agüeronak a 16-os vonalára, de a büntetőterületen belül elszedték tőle a labdát. A 76. percben hazai szabadrúgás, a beadást követően Zabaleta érkezett a labdára de a védők tisztázni tudtak. A 78. percben hazai szöglet, a beívelést követően Company lőtte a labdát a kapu mellé. Még ebben a percben Neuer sárgult be időhúzásért. A 80.percben Ribery helyére Schweinsteiger érkezett. A 84.percben Shaquiri érkezett Lewandowski helyére. A 85.percben Aguero szerezte meg a labdát majd lőtte ki 13 méterről a kapu bal alsó sarkát. Neuernek esélye sem volt a hárításra. A 89.percben Zabaleta sárgult be. A 91.percben Boateng óriási hibáját használta ki Aguero s megint a kapu bak alsó sarkába lőtte a labdát 3:2! A gólt követően a gólszerző besárgult. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy rendkívül élvezetes és izgalmas mérkőzés szemtanúi lehettünk. Az első félidőben a vendég gárda birtokolta a labdát s igaz a hazaiak vezetést tudtak szerezni egy büntető révén a vendég gárda röpke 5 perc alatt megfordította az állást. Ezt követően egészen a 85.percig jól is tartotta azt ám ezt követően két védelmi hiba is becsúszott melyet a hazaiak ásza Aguero könyörtelenül ki is használt. A hazai csapat játéka gyakorlatilag Toure és Silva hiányában a nullához közeli volt a támadójáték tekintetében és ugyan megnyerték a mérkőzést ám ehhez kellett a bajorok hibája. Összességében a mérkőzést a Bayern München veszítette el s nem a Manchester City nyerte meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.